in , , , , ,

Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν – Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων

Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν - Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων
Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν - Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων

Τα παχύφυτα είναι μερικά από τα πιο όμορφα φυτά που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας! Με ένα απλό κόλπο θα καλλιεργήσετε περισσότερα παχύφυτα σε χρόνο μηδέν! Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φυτέψετε φύλλα από τα παχύφυτα στον κήπο ή τη γλάστρα και μετά απλά να τα ξεχάσετε. Σε λίγες εβδομάδες, θα δείτε σίγουρα νέα φυτά! Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον 4-6 φύλλα, ώστε αν το ένα δεν ριζώσει, τα άλλα να το καταφέρουν. Επίσης, μπορείτε να τα καλύψετε με ένα λεπτό στρώμα χώματος και να ποτίσετε λίγο – τίποτα άλλο.

Δείτε ακόμη Βρώσιμα Παχύφυτα: 8 Παχύφυτα που Μπορείτε να Φάτε

Η επιστήμη πίσω από τα παχύφυτα που αναπτύσσονται από αυτό το κόλπο

Η ικανότητα των παχύφυτων να αναπτύσσονται από τα φύλλα οφείλεται στην διαδικασία που ονομάζεται αγενής πολλαπλασιασμός.

  • Όταν ένα φύλλο αποκολλάται από το μητρικό φυτό, δημιουργείται μια πληγή στο σημείο της αποκόλλησης. Το φυτό ανταποκρίνεται σε αυτό το τραύμα σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα που ονομάζεται τύλος. Αυτός είναι μια μάζα από αδιαφοροποίητα φυτικά κύτταρα που βοηθούν στο σφράγισμα της πληγής και στην έναρξη της ανάπτυξης των ριζών και των βλαστών.
  • Κάτω από κατάλληλες συνθήκες, τα κύτταρα του τύλου στην κομμένη επιφάνεια του φύλλου αρχίζουν να διαιρούνται και να διαφοροποιούνται σε εξειδικευμένα κύτταρα, εμφανίζοντας ρίζες. Αυτές οι ρίζες αναπτύσσονται από τον τύλο και αγκυρώνουν το νέο φυτάριο στο έδαφος.
  • Τα κύτταρα του τύλου δημιουργούν επίσης τυχαίους βλαστούς ή μικρά φυτάρια. Αυτοί οι βλαστοί αναπτύσσονται από τα αδιαφοροποίητα κύτταρα του τύλου και τελικά αναπτύσσονται σε νέα φυτά.
  • Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το νέο φυτάρι βασίζεται στα θρεπτικά συστατικά και το νερό που αποθηκεύονται στον ιστό των φύλλων. Καθώς μεγαλώνει, αναπτύσσει το δικό του ριζικό σύστημα, επιτρέποντάς του να απορροφά νερό και θρεπτικά συστατικά από το χώμα.

Τα καλύτερα παχύφυτα για χρήση με αυτό το κόλπο

Για να δουλέψει αυτό το κόλπο, χρησιμοποιήστε παχύφυτα που είναι πραγματικά εύκολο να αναπτυχθούν από φύλλα. Μερικές από τις καλύτερες και πιο όμορφες επιλογές που έχετε είναι – Echeveria elegans, Echeveria ‘Lola,’ Sedum adolphii, Sedum rubrotinctum, Crassula ovata, Crassula perforata, Kalanchoe blossfeldiana, Kalanchoe tomentosa, Pachyphytum oviferum, και Pachyphytum oviferum,

Μερικά σημεία που πρέπει να θυμάστε για να κάνετε αυτό το κόλπο να λειτουργήσει

  • Επιλέξτε ώριμα και υγιή φύλλα από το μητρικό φυτό. Φύλλα με ορατή βλάβη ή σημάδια ασθένειας μπορεί να μην έχουν επιτυχή αποτελέσματα.
  • Αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, αφήστε τα να στεγνώσουν και να σχηματίστει ένας τύλος στην κομμένη άκρη. Αυτό βοηθά στην προστασία του φύλλου από τη σήψη και προάγει την ανάπτυξη των ριζών. Τοποθετήστε τα φύλλα σε ξηρό και σκιερό μέρος για μερικές ημέρες μέχρι να εμφανιστούν τύλοι.
  • Για να αυξήσετε τις πιθανότητες, θα ήταν καλή ιδέα να διατηρήσετε τα φύλλα σε ένα καλλιεργητικό μέσο που στραγγίζει καλά.
  • Ψεκάστε με νερό το χώμα περιστασιακά για να διατηρήσετε ένα ελαφρώς υγρό περιβάλλον γύρω από τα φύλλα, το οποίο μπορεί να διευκολύνει το σχηματισμό ριζών.
  • Τα παχύφυτα ευδοκιμούν γενικά σε μέτριες θερμοκρασίες. Παρέχετε ένα εύρος θερμοκρασίας περίπου 18-29°C για βέλτιστη ανάπτυξη.
  • Να θυμάστε ότι τα παχύφυτα χρειάζονται χρόνο για να πολλαπλασιαστούν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι άμεσα. Να είστε υπομονετικοί και να παρακολουθείτε την πρόοδο των μοσχευμάτων παρέχοντας την κατάλληλη φροντίδα.

πηγή φωτογραφιών

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα

Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα

τοίχοι έμφασης ακουαρέλας,διακόσμηση τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,

52 Ιδέες για Τοίχους Έμφασης Ακουαρέλας