in , , ,

Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα

Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα
Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα

Είτε σας αρέσουν τα πράσινα, μαύρα ή κόκκινα σταφύλια ή πιο ξεχωριστές ποικιλίες, μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να τα αποθηκεύετε σωστά. Πώς να Αποθηκεύσετε το Καρπούζι Ωστε να Είναι Πάντα Τραγανό και Ζουμερό

Πώς να Αποθηκεύσετε τα Σταφύλια για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα

Πώς να αποθηκεύσετε τα σταφύλια στο ψυγείο

Τα σταφύλια πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο», ιδανικά σε ένα συρτάρι όπου η θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να ελεγχθούν. Η υγρασία είναι απαραίτητη, καθώς τα σταφύλια διαρκούν περισσότερο όταν αποθηκεύονται με υγρασία 90 έως 95%, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της απώλειας υγρασίας. Η ιδανική θερμοκρασία για την αποθήκευση των σταφυλιών είναι μια ψυχρή θερμοκρασία -1 έως 0 ℃.

Πώς να αποθηκεύσετε τα πλυμένα σταφύλια

Πρέπει να πλένετε τα σταφύλια σας πριν τα αποθηκεύσετε; Τα σταφύλια μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο εάν δεν πλυθούν λίγο πριν από την κατανάλωση, καθώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη αλλοίωση. Αν όμως πλύνετε περισσότερα από ό,τι θα φάτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα για αργότερα στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τα στεγνώσετε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Τοποθετήστε τα σε εάν συρτάρι σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή αεροστεγές δοχείο με μια χαρτοπετσέτα για να βοηθήσετε στην απορρόφηση της υγρασίας που απομένει.

Δείτε ακόμη Τόσο Διαρκούν τα Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για την Ημερομηνία Λήξης τους

Πώς να αποθηκεύσετε τα σταφύλια για να διαρκέσουν περισσότερο

Αφού τα φέρετε στο σπίτι από το κατάστημα, τα σταφύλια πρέπει να αφαιρεθούν από τη συσκευασία αν υπάρχει τους και να ελεγχθούν. Τα χαλασμένα ή κατεστραμμένα σταφύλια πρέπει να αφαιρούνται καθώς μπορούν να επιταχύνουν την αλλοίωση στο υπόλοιπο τσαμπί. Τα σταφύλια που καλλιεργείτε μόνοι σας θα πρέπει επίσης να ελέγχονται για παράσιτα.

Τα σταφύλια πρέπει στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε αεριζόμενο δοχείο ή πλαστική σακούλα. Για να αποφύγετε περαιτέρω την αλλοίωση, μπορείτε επίσης να βάλετε μια χαρτοπετσέτα στη σακούλα ή στο δοχείο για να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας. Αποφύγετε να κρατάτε τα σταφύλια σε αεροστεγές δοχείο γιατί αυτό μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία, με αποτέλεσμα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Τοποθετήστε τα σταφύλια στο συρτάρι του ψυγείου. Πλύνετε τα σταφύλια πριν τα καταναλώσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πόσο διαρκούν τα σταφύλια στο ψυγείο;

Τα σταφύλια που είναι αποθηκευμένα στο ψυγείο μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες εάν αποθηκευτούν σωστά. Τα σταφύλια που είναι αποθηκευμένα σε θερμοκρασία δωματίου διαρκούν μόνο λίγες ημέρες και γρήγορα θα αρχίσουν να έχουν λιγότερο φρέσκα γεύση. Τα σταφύλια που μπορεί να καλλιεργείται εσείς μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο από τα σταφύλια που αγοράζονται από το κατάστημα, καθώς τα τελευταία μεταφέρθηκαν και έμειναν σε αυτό πριν φτάσουν στο σπίτι σας, αλλά θα εξακολουθήσουν να χαλάσουν γρήγορα εάν δεν αποθηκευτούν σωστά.

Πώς να καταλάβετε εάν τα σταφύλια έχουν χαλάσει

Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, είναι πολύ εύκολο να δείτε σημάδια αλλοίωσης. Τα χαλασμένα σταφύλια μπορεί να φαίνονται ζαρωμένα, συρρικνωμένα ή αποχρωματισμένα (πιο σκούρα από το αρχικό τους χρώμα). Επίσης, προσέξτε για μαλακά ή κολλώδη σταφύλια. Ενώ η εμφάνιση και η υφή ενός σταφυλιού είναι συνήθως αρκετη για να δείξει αν είναι ακόμα καλό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα μυρίσετε. Τα φρέσκα σταφύλια έχουν πολύ λίγη μυρωδιά. Αν εκπέμπουν μια ξινή μυρωδιά ή που έχει υποστεί ζύμωση, είναι σημάδι ότι έχουν χαλάσει.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Μην Πετάτε τους Σπόρους Λεμονιού! Έχουν μια Απροσδόκητη Χρήση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλοκαιρινά κοντά κουρέματα,συμβουλές για κουρέματα,γυναικεία κοντά κουρέματα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,φροντίδα μαλλιών,

27 Καλοκαιρινά Κοντά Κουρέματα που θα σας Μετατρέψουν σε μια Κομψή Κυρία

Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν - Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων

Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν – Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων