in , , , ,

Τόσο Διαρκούν τα Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για την Ημερομηνία Λήξης τους

διάρκεια κονσερβοποιημένων τροφίμων,λήξη κονσερβοποιημένων τροφίμων,συμβουλές για κονσέρβες,διατροφή,χρήσιμα,
διάρκεια κονσερβοποιημένων τροφίμων,λήξη κονσερβοποιημένων τροφίμων,συμβουλές για κονσέρβες,διατροφή,χρήσιμα,

Το να έχετε ένα ντουλάπι γεμάτο με κονσέρβες μπορεί να είναι σωτήριο όταν ψάχνετε για υλικά για να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο και δεν έχετε χρόνο να ψωνίσετε. Αλλά αν ψάχνετε στο ντουλάπι σας και βρείτε μερικές κονσέρβες μετά την ημερομηνία λήξης τους, θα αναρωτιέστε αν είναι πραγματικά ασφαλές να τις καταναλώσετε. 7 Κόλπα για να Διατηρήσετε τα Τρόφιμά σας για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα σε Διακοπή Ρεύματος

GETTY IMAGES

Η αλήθεια είναι αρκετά εκπληκτική και σίγουρα θα μειώσει την πίεση για να καταναλώσετε και να αντικαταστήσετε όλες τις κονσέρβες σας μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Σύμφωνα με το USDA, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα θα διαρκέσουν επ’ αόριστον εάν διατηρούνται σε καλή κατάσταση (δηλαδή απαλλαγμένα από σκουριά ή μεγάλα βαθουλώματα).

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι η υφή και η γεύση του φαγητού θα είναι ίδια όπως όταν το αγοράσατε για πρώτη φορά χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μειώνουν τη διάρκεια ζωής των κονσερβοποιημένων τροφίμων, αλλά γενικά, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς ακολουθώντας αυτόν τον εμπειρικό κανόνα: Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που είναι πιο όξινα θα λήξουν νωρίτερα, ενώ τα χαμηλής οξύτητας θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν είστε περίεργοι πόσο καιρό διατηρούνται κλειστά τα διάφορα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δείτε μια συγκεκριμένη ανάλυση για το πόσο θα διατηρηθούν στο ράφι ακόμη και πόσο καιρό θα διατηρηθούν στο ψυγείο αφού ανοιχτούν.

Δείτε ακόμη Ποια Τρόφιμα Πρέπει και Ποια Δεν Πρέπει να Πλένετε Πριν τα Μαγειρέψετε

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα πότε χαλάνε

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής των κονσερβοποιημένων τροφίμων, όπως η διάβρωση και η σκουριά, οι υψηλές θερμοκρασίες και άλλα. Με τα χρόνια, πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα θα βιώσουν αλλαγές στη γεύση και την υφή. Τα υγιεινά κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί τελικά να χάσουν επίσης τη διατροφική τους αξία — γι’ αυτό συνιστάται η κατανάλωση διαφορετικών τύπων κονσερβοποιημένων προϊόντων σε συγκεκριμένο χρόνο για την καλύτερη ποιότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι λοιπόν ασφαλές να τρώμε κονσέρβες μετά την ημερομηνία «λήξης» τους;

Ενώ τα κονσερβοποιημένα προϊόντα που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης μπορεί να μην έχουν τη βέλτιστη γεύση, δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία από την κατανάλωσή τους, εφόσον παραμένουν σε καλή κατάσταση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε ποτέ διογκωμένα, σκουριασμένα, με διαρροή ή βαθουλώματα και ότι τα αποθηκεύετε πάντα σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Το USDA συνιστά να μην τα αποθηκεύετε ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος εκτεθειμένο σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες ή σε μέρη όπως κάτω από το νεροχύτη, πάνω ή δίπλα από την κουζίνα ή σε ένα υγρό γκαράζ ή υπόγειο.

Αναρωτιέστε πόσο διαρκεί η κονσέρβα μετά το άνοιγμα; Λοιπόν, αφού την ανοίξετε, φροντίστε να αποθηκεύσετε το αχρησιμοποίητο προϊόν στο ψυγείο για καλύτερη διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης. Θα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο αποθήκευσης τροφίμων.

Πόσο διαρκούν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Ζαμπόν σε κονσέρβα

Το ζαμπόν σε κονσέρβα διαρκεί 2 έως 5 χρόνια στο ράφι. Μετά το άνοιγμα γενικά είναι βρώσιμο για 3 με 4 μέρες στο ψυγείο.

Κονσερβοποιημένα τρόφιμα χαμηλής οξύτητας

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα χαμηλής οξύτητας περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένο κρέας και πουλερικά, μαγειρευτά, προϊόντα ζυμαρικών και σούπες (εκτός από τη σούπα ντομάτας), καθώς και λαχανικά όπως πατάτες, καλαμπόκι, καρότα, σπανάκι, φασόλια, παντζάρια, μπιζέλια και κολοκύθα. Αυτά θα διαρκέσουν για 2 έως 5 χρόνια στο ράφι και θα διαρκέσουν 3 έως 4 ημέρες εάν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Πιο όξινα κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Τα πιο όξινα κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιλαμβάνουν χυμούς, ντομάτες και προϊόντα φρούτων (όπως γκρέιπφρουτ, ανανά, μήλα, ροδάκινα, αχλάδια, δαμάσκηνα και όλα τα μούρα), καθώς και τουρσιά, ξινολάχανο και όλα τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία με σάλτσες ή dressings με βάση το ξύδι . Αυτά τα τρόφιμα διαρκούν 12 έως 18 μήνες στο ράφι, αλλά μετά το άνοιγμα, θα διαρκέσουν 5 έως 7 ημέρες στο ψυγείο.

Σπιτικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Εάν κονσερβοποιείτε τα φαγητά σας στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά θα διαρκέσουν έως και ένα χρόνο στο ράφι. Ωστόσο, πριν τη χρήση, θυμηθείτε να βράζετε 10 λεπτά για όξινα τρόφιμα και 20 λεπτά για τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ ως προφύλαξη (ακόμα και αν δεν εντοπίσετε σημάδια αλλοίωσης). Μετά το άνοιγμα, οι σπιτικές κονσέρβες θα διαρκέσουν περίπου 3 έως 4 ημέρες στο ψυγείο.

πηγή

Δείτε επίσης 10 τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αντιμετώπιση δύσκολης κατάστασης,συμβουλές,περίεργα,χρήσιμα,

Εάν Αντιμετωπίζετε μια Δύσκολη Κατάσταση, Σκεφτείτε σαν Μέλισσα

6 Ινδικές Θεραπείες Ομορφιάς για να Διατηρήσετε την Ομορφιά και τη Νεότητά σας

6 Ινδικές Θεραπείες Ομορφιάς για να Διατηρήσετε την Ομορφιά και τη Νεότητά σας