Ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, δεν πρέπει καν να πλένονται ενώ άλλα απαραιτήτως. Χύτρα ταχύτητος: Μην βάζεις αυτά τα 10 τρόφιμα ποτέ μέσα
Μην πλένετε τα αυγά.
Τα αυγά πρέπει να πλένονται λίγο πριν το μαγείρεμα, αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, μην το κάνετε, ακόμα κι αν αγοράστηκαν σε σούπερ μάρκετ ή από αγρότη. Τα άπλυτα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές εβδομάδες και τα πλυμένα τοποθετούνται απευθείας στο ψυγείο.
Τα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν περισσότερο αν είναι μαριναρισμένα. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 4 εβδομάδες.
Μην πλένετε ωμό κρέας.
Οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας μάς έμαθαν να πλένουμε το ωμό κρέας. Στο παρελθόν, το κρέας αγοραζόταν συχνά από άλλους ανθρώπους, επομένως θα μπορούσε να υπήρχε βρωμιά, άμμος και γρασίδι. Σήμερα αγοράζουμε κρέας από καταστήματα και φάρμες όπου τηρούνται πάντα αυστηροί κανόνες και τα πουλερικά, το χοιρινό και το βόειο κρέας πλένονται κατά την παραγωγή.
Ένας άλλος λόγος για να μην πλένετε το κρέας είναι ότι τα βακτήρια που ζουν στην επιφάνεια μπορούν να εξαπλωθούν στο δέρμα και στον πάγκο της κουζίνας, και ενδεχομένως να καταλήξουν στα γεύματά σας. Αν μαγειρέψετε άπλυτο κρέας, όλα τα βακτήρια θα πεθάνουν εξαιτίας της θερμότητας.
Πλύνετε καλά μαχαίρια και σανίδες κοπής μετά το μαγείρεμα του κρέατος.
Μην πλένετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τα κρεμμύδια καλύπτονται με φλούδα, επομένως δεν χρειάζεται να τα πλύνετε. Ωστόσο, εάν υπάρχει βρωμιά ή χώμα πάνω τους, μπορείτε να τα πλύνετε γρήγορα. Κάντε το σε νερό της βρύσης, μην χρησιμοποιείτε σαπούνι.
Μην πλένετε τα μανιτάρια.
Λίγοι γνωρίζουν ότι τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται πριν μαγειρευτούν. Θα διαλυθούν και θα χάσουν τη γεύση τους αν πέσει πολύ νερό πάνω τους. Είναι καλύτερα να τα μαγειρέψετε αμέσως αν δεν υπάρχουν κομμάτια χώματος πάνω τους. Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά με μια στεγνή πετσέτα.
Δείτε ακόμη 10 Τρόφιμα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό
Μην πλένετε το ρύζι, αλλά μουλιάστε το σε βραστό νερό.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πριν μαγειρέψουν το ρύζι, πρέπει να πλυθεί μέχρι το νερό να γίνει διαφανές. Αλλά το θέμα είναι ότι όλο το φυσικό άμυλο που είναι καλό α ξεπλυθεί.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες έχουν βρει έναν τρόπο για να αφαιρέσουν τη βρωμιά και να διατηρήσουν όλες τις καλές ιδιότητες: βάλτε το άπλυτο ρύζι σε βραστό νερό και 5 λεπτά αργότερα, αφαιρέστε το νερό, προσθέστε φρέσκο νερό και μαγειρέψτε το ρύζι μέχρι να γίνει.
Μερικές φορές, το ρύζι πρέπει να πλένεται, αν το απαιτεί μια συνταγή.
Πλύνετε τα χορταρικά.
Τα χορταρικά πρέπει να πλένονται. Αρχικά, πλύντε τα με κρύο νερό βρύσης για να αφαιρέσετε όλη την ορατή βρωμιά. Μετά από αυτό, μουλιάστε τα σε νερό και περιμένετε να καθίσει η βρωμιά στον πάτο. Πλένετε τα χόρτα αμέσως πριν τα μαγειρέψετε. Για να καθαρίσετε καλύτερα τα χόρτα, προσθέστε ξύδι ή σόδα στο νερό όταν μουλιάζετε.
Πλύνετε τα καρύδια.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί πρέπει να πλένονται και ακόμη και να μουλιάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα σας βοηθούσε αν το κάνατε με τα καρύδια. Συχνά αποθηκεύονται σε σακούλες και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεμονωμένες συσκευασίες. Εκεί, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα πασπαλίζονται με ειδικές χημικές ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση μούχλας. Οι ξηροί καρποί μπορούν να μουλιαστούν όλη τη νύχτα.
Πλύνετε τα μύδια.
Θα πρέπει να πλένετε τα μύδια, ακόμα και όταν αγοράζετε κατεψυγμένα ή σε συσκευασία κενού. Δεν πρόκειται για ιούς και βακτήρια: απλώς μπορεί να έχουν υπολείμματα κελύφους που μπορεί να βλάψουν τα δόντια ή το στόμα σας. Καταναλώστε μόνο τα μύδια που ανοίγουν μετά από 5-7 λεπτά θερμικής επεξεργασίας.
Πλύνετε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά.
Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά ο κονσερβοποιημένος αρακάς και το καλαμπόκι πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα. Το θέμα είναι ότι περιέχουν ένα προϊόν με πολύ αλάτι και άμυλο. Το πλύσιμο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη γεύση του σιδήρου.
Δείτε επίσης Ληγμένα Τρόφιμα: 11 Σημάδια ότι τα Τρόφιμά σας Έχουν Χαλάσει