in , , , ,

Ληγμένα Τρόφιμα: 11 Σημάδια ότι τα Τρόφιμά σας Έχουν Χαλάσει

σημάδια χαλασμένων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,διατροφή,χρήσιμα
σημάδια χαλασμένων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,διατροφή,χρήσιμα

Ληγμένα Τρόφιμα: Σύμφωνα με έρευνες, 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο έχει υποστεί τουλάχιστον μία φορά ήπια τροφική δηλητηρίαση μέσα σε ένα χρόνο. Η φρεσκάδα των τροφίμων σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Υπάρχουν μερικά σημάδια για να καταλάβετε τη φρεσκάδα 11 κοινών τροφίμων και αν έχουν χαλάσει. 9 Συμβουλές για να Επιλέγετε Πάντα Φρέσκα Τρόφιμα

Ληγμένα Τρόφιμα: 11 Σημάδια ότι τα Τρόφιμά σας Έχουν Χαλάσει

Γάλα

© pixabay

Γνωρίζατε ότι το γάλα που δεν έχει ανοιχτεί είναι καλό για σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ημερομηνία «πώλησης μέχρι»; Αυτό ισχύει για το 1%, 2% και το αποβουτυρωμένο γάλα.

Για να διατηρήσετε φρέσκο το ανοιγμένο γάλα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου στους τουλάχιστον 4 ℃ και μην βάζετε ποτέ το κουτί στα ράφια της πόρτας – μόνο στο σώμα του ψυγείου.

Καρυκεύματα

© Pixabay

Για όσους αγαπούν την κέτσαπ και τη μαγιονέζα αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας.

  • Η κέτσαπ είναι καλή για έως και 1 χρόνο χωρίς να έχει ανοιχτεί στο ράφι του ντουλαπιού και περίπου 1 μήνα ανοιχτό στο ψυγείο.
  • Η μαγιονέζα είναι καλή χωρίς να έχει ανοιχτεί στο ντουλάπι για έως και 4 μήνες ή έως και 3 μήνες ανοιχτή στο ψυγείο.

Εάν εντοπίσετε ελαφρές αλλαγές στην υφή ενός καρυκεύματος μετά από λίγη ώρα ή η γεύση του φαίνεται να έχει ξινίλες – πετάξτε το στα σκουπίδια χωρίς δισταγμό.

Η διάρκεια ζωής άλλων σαλτσών:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Σάλτσα σόγιας – Αν ανοιχτεί: έως 3 χρόνια, εάν δεν έχει ανοιχτεί: σχεδόν για πάντα.
  • Μουστάρδα – Έως 2 χρόνια κλειστή και έως 1 έτος ανοιχτή.
  • Σάλτσα ταμπάσκο – μέχρι να σκουρύνει το χρώμα είναι αρκετά ασφαλή για κατανάλωση.

Καρπούζι

© pixabay

Είναι αρκετά δύσκολο να διαλέξετε ένα καλό καρπούζι, αλλά αν έχετε ήδη ένα στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα πράγματα:

  • Ξηρό και τραχύ – αν μπορείτε να τραβήξετε τη σάρκα του καρπουζιού μακριά από τους σπόρους, δεν είναι πλέον καλό.
  • Γλοιώδες και πολτώδη – όταν η σάρκα έχει γίνει έτσι, το καρπούζι δεν μπορεί πια να καταναλωθεί.
  • Τα καρπούζια μπορεί να είναι διαφορετικά εξωτερικά λόγω του τύπου τους, αλλά εσωτερικά πρέπει να έχουν πάντα έντονο κόκκινο ή βαθύ ροζ χρώμα. Οποιοσδήποτε αποχρωματισμός σε αυτό θα έμοιαζε με ένα ανοιχτό ροζ, λευκό-λευκό χρώμα που σημαίνει ότι είναι πολύ παλιό για να το καταναλώσετε.
  • Το βρώσιμο καρπούζι πρέπει πάντα να μυρίζει καλά, να είναι φρέσκο και γλυκό.

Μοσχαρίσιος κιμάς

© pixabay

Μπορείτε να διατηρήσετε τον κιμά στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες ή να τον καταψύξετε για μερικούς μήνες, αλλά πάντα να τον πετάτε εάν:

  • το χρώμα του γίνεται θαμπό
  • έχει πιάσει γλίτσα
  • η μυρωδιά είναι ξινή ή γλυκόξινη

Μπέικον

© pixabay

Το μπέικον μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες μετά την αγορά του, εάν είναι κλειστό και αποθηκευμένο σωστά. Ωστόσο, θα πρέπει να το πετάξετε εάν:

  • έχει λίγο πράσινο-μπλε χρωματισμό
  • είναι στην αφή πολτώδες
  • έχει πιάσει γλίτσα
  • έχει μια περίεργη μυρωδιά διαοφρετικη από φρέσκο κρέας

Εάν υπάρχει κάποιο από τα παραπάνω, μην το φάτε!

Δείτε ακόμη 10 τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης

Αυγά

© pixabay, © shutterstock, © shutterstock

Τα αυγά είναι καλά για έως και 3 εβδομάδες στο ψυγείο ή 1 χρόνο στην κατάψυξη, αλλά αν αμφιβάλλετε απλώς πάρτε ένα ποτήρι ή ένα μπολ γεμάτο νερό και βυθίστε τα αυγά σε αυτό.

  • Αν βυθίζονται εύκολα, είναι φρέσκα!
  • Αν τα αυγά επιπλέουν, έχουν χαλάσει.

Αμύγδαλα

© pixabay

Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την αρχική διάρκεια ζωής των αμυγδάλων 2 έως 4 εβδομάδων εάν τα τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο μετά το άνοιγμα. Αποθηκεύστε το δοχείο σε σκοτεινό, κρύο ή δροσερό μέρος (ακόμη και στο ψυγείο) για να διαρκέσουν περισσότερο. Αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο, μπορεί να έχουν διάρκεια ζωής ενός έτους!

Εάν εντοπίσετε ένα μικρό σκούρο σημείο στη φλούδα ενός αμυγδάλου ή εάν έχει σκληρύνει – τα αμύγδαλα μπαγιατεύουν.

Ελαιόλαδο

© pixabay

Το ελαιόλαδο έχει διάρκεια ζωής από 1 έως 2 χρόνια. Αλλά μπορεί να χαλάσει εύκολα αν το αφήσετε σε ένα ζεστό ή ηλιόλουστο περιβάλλον.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το λάδι στο ψυγείο, αλλά μην αποθαρρύνεστε να το χρησιμοποιήσετε εάν φαίνεται θολό όταν το βγάλετε – είναι από τη διαδικασία στερεοποίησης. Αφού ζεσταθεί το λάδι, θα ξεκαθαρίσει ξανά.

Γιαούρτι

© pixabay

Η διάρκεια ζωής του γιαουρτιού μπορεί να είναι έως και μία εβδομάδα στο ψυγείο χωρίς να έχει ανοιχτεί και ακόμη και έως 5 ημέρες αν έχει ανοιχτεί. Αλλά ακόμα κι αν είναι φρεσκοανοιγμένο, μπορεί να χαλάσει – προσέξτε για μικρά σημάδια μούχλας ή ακόμα και ελαφρώς αλλαγμένο χρώμα – αν βρείτε κάποιο από αυτά, πετάξτε το αμέσως.

Σολομός

© pixabay

Οι φέτες σολομού είναι καλές για έως και 2 ημέρες στο ψυγείο ή 2 έως 3 μήνες κατεψυγμένες. Ο σολομός και οποιοδήποτε άλλο ψάρι πρέπει να καταψυχθούν πριν χαλάσουν στο ψυγείο.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σολομός σας έχει χαλάσει – δείτε αν έχει γλοιώδη λάμψη ή μια συγκεκριμένη μυρωδιά «ψαρίλας». Μπορείτε επίσης να καταλάβετε ότι το ψάρι έχει χαλάσει εάν η σάρκα του ξεκολλάει εύκολα κομμάτι-κομμάτι.

Τυποποιημένη σαλάτα

© pixabay

Τα προσυσκευασμένα τρόφιμα δεν είναι συνήθως τα πιο φρέσκα για αρχή. Με συσκευασμένα χόρτα και σαλάτες, πρέπει να ψάξετε για έναν ελαφρύ αποχρωματισμό (σε βαθύτερα χρώματα) και λεπτότητα για να δείτε αν έχει χαλάσει.

Η τυπική διάρκεια ζωής των τυποποιημένων σαλατών είναι έως και 10 ημέρες εάν δεν έχουν ανοιχτεί και έως και 5 ημέρες μετά το άνοιγμα. Για να αξιοποιήσετε πλήρως τα οφέλη της, αποθηκεύστε την σε ένα αεροστεγές, δροσερό μέρος – αλλά μην προσπαθήσετε να την καταψύξετε, δεν θα σας αρέσει το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός λευκών ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,ρούχα,χρήσιμα

Ολόλευκα Ρούχα: 10 Τρόποι για να Καθαρίσετε Λευκά Ρούχα

γήρανσης δέρματος,επιβράνδυση γήρανσης δέρματος,κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

8 Κόλπα Ομορφιάς για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση του Δέρματος