in ,

9 Συμβουλές για να Επιλέγετε Πάντα Φρέσκα Τρόφιμα

φρέσκα τρόφιμα,επιλογή φρέσκων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα
φρέσκα τρόφιμα,επιλογή φρέσκων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα

Όλοι θέλουμε μόνο φρέσκα τρόφιμα σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Τα μπαγιάτικα τρόφιμα βρίσκονται δίπλα σε φρέσκα στα ράφια των καταστημάτων και δεν είναι τόσο εύκολο να τα ξεχωρίσετε. Με μερικές χρήσιμες συμβουλές θα επιλέγετε πάντα φρέσκα τρόφιμα και θα αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Ψάρια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το φρέσκο ψάρι δεν έχει ποτέ έντονη μυρωδιά ψαριού, απλώς ένα ήπιο χαρακτηριστικό άρωμα. Επίσης, τα βράγχια του πρέπει να είναι κόκκινα ή ροζ.

Τα κατεψυγμένα ψάρια πρέπει να έχουν την ίδια μυρωδιά με το φρέσκο ψάρι. Ωστόσο, ενώ το φρέσκο ψάρι καταναλώνεται καλύτερα μέσα σε 2 ημέρες, τα κατεψυγμένα ψάρια μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.

Κρέας

© Depositphotos.com, © Unsplash.com

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχωρίσετε αν το κρέας είναι φρέσκο ή όχι. Όταν το αγοράζετε, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλούς παράγοντες ταυτόχρονα: το χρώμα, τη μυρωδιά, ακόμα και την αίσθηση όταν αγγίζετε το κρέας. Το φρέσκο κρέας είναι πάντα συμπαγές και όταν το πιέζετε, επιστρέφει γρήγορα στο αρχικό του σχήμα. Εάν το ζούληγμα στο κρέας παραμένει, το βοδινό, το χοιρινό ή το πουλερικό είναι μπαγιάτικο.

Γάλα

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Τα κύρια κριτήρια για τη φρεσκάδα του γάλακτος είναι η μυρωδιά, η γεύση και το χρώμα. Παρόλο που τα 2 πρώτα μπορούν να ελεγχθούν μόνο μετά την αγορά του γάλακτος, το χρώμα του φαίνεται στο κατάστημα. Το φρέσκο γάλα έχει καθαρό λευκό χρώμα με κιτρινωπή απόχρωση.

Δημητριακά

© Pexels.com

Τα δημητριακά έχουν επίσης ημερομηνία λήξης. Τα δημητριακά καλαμποκιού, σιταριού, ρυζιού και βρώμης παραμένουν φρέσκα για έως και 5 μήνες, αλλά μόνο εάν φυλάσσονται στο ψυγείο. Αν τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, θα μείνουν φρέσκα μόνο για 1 μήνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ

Μελιτζάνες

© Depositphotos.com

Αν και συνήθως μπορείτε να καταλάβετε πόσο φρέσκα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά κοιτάζοντας πόσο μαραμένα είναι και αν έχουν μαλακά σημεία, οι μελιτζάνες έχουν ένα άλλο χαρακτηριστικό από το οποίο μπορείτε να ελέγξετε τη φρεσκάδα τους – το κοτσάνι τους. Εάν μαυρίζει και αλλάζει χρώμα από πράσινο σε κοκκινωπό, ήρθε η ώρα να πετάξετε τη μελιτζάνα.

Βούτυρο

© Depositphotos.com

Αν και το κλειστό βούτυρο μπορεί να διαρκέσει έως και 9 μήνες στην κατάψυξη, κόψτε ένα κομμάτι του και δείτε το χρώμα πριν το χρησιμοποιήσετε. Εάν το εσωτερικό του έχει το ίδιο χρώμα με το εξωτερικό του, αυτό σημαίνει ότι το βούτυρο είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση. Εάν το εσωτερικό του είναι πιο ανοιχτό από το εξωτερικό, αυτό σημαίνει ότι έχει οξειδωθεί και δεν είναι πλέον φρέσκο.

Λωτοί

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Επιλέξτε λωτούς που έχουν βαθύ πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Οι μαύρες κηλίδες στο δέρμα είναι συνήθως αβλαβείς, εκτός εάν η σάρκα δίπλα τους είναι ζουλιγμένη ή σκασμένη, κάτι που είναι σημάδι σήψης.

Εάν δεν σας αρέσει η στυφή γεύση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι λωτοί είναι ώριμοι πριν από τη χρήση. Ένα ώριμο φρούτο είναι τόσο μαλακό που η σάρκα του μπορεί ακόμη και να διαπεράσει τη φλούδα.

Στρείδια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η φρεσκάδα των στρειδιών μπορεί να προσδιοριστεί από το χρώμα και τη μυρωδιά τους: είναι συνήθως παχουλά με γυαλιστερό, καστανό χρώμα. Τα μπαγιάτικα στρείδια, από την άλλη πλευρά, φαίνονται στεγνά και θολά και έχουν επίσης έντονη μυρωδιά ψαριού.

Χαβιάρι

© Pexels.com

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε τη φρεσκάδα του χαβιαριού είναι να το μυρίσετε. Το φρέσκο δεν έχει σχεδόν καμία μυρωδιά, ενώ το μπαγιάτικο έχει μια απίστευτη μυρωδιά ψαριού. Εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το αν το χαβιάρι είναι φρέσκο, δοκιμάστε να ρίξετε νερό πάνω του: το φρέσκο θα βυθιστεί στον πυθμένα, ενώ μπαγιάτικο θα επιπλέει στην επιφάνεια.

Δείτε επίσης Πως να Επιλέξετε 9 Φρέσκα και Υγιεινά Προϊόντα στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη στο ντους,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά

6 Λάθη που Μπορεί να Καταστρέψουν τα Μαλλιά σας στο Ντους

τριχοφυΐα προσώπου,λόγοι τριχοφυΐας προσώπου,αντιμετώπιση τριχοφυΐας προσώπου,φροντίδα προσώπου,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

6 Λόγοι που οι Τρίχες του Προσώπου Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα