in , ,

6 Λάθη που Μπορεί να Καταστρέψουν τα Μαλλιά σας στο Ντους

λάθη στο ντους,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά
6 Λάθη που Μπορεί να Καταστρέψουν τα Μαλλιά σας στο Ντους

Το ντους μπορεί να είναι αναζωογονητικό το πρωί και χαλαρωτικό το βράδυ, αλλά ενώ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή να διώξετε το άγχος τη νύχτα, μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας εάν δεν το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν μερικά λάθη που πιθανώς κανετε στο ντους και μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας. Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι: Γιατί Είναι Καλύτερα να Μην Λούζετε τα Μαλλιά σας στο Ντους

Δεν χρησιμοποιείτε σκουφάκι μπάνιου.

© Romilly Lockyer / The Image Bank / Getty Images, © Tiffany Devonish / EyeEm / Getty Images

Μόλις μπείτε στο ντους, πιθανότατα θα λούσετε και τα μαλλιά σας. Αλλά το λούσιμό τους κάθε φορά που πλένετε το σώμα σας μπορεί να ερεθίσει και να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας. Το να φορέσετε ένα σκουφάκι μπάνιου θα σας βοηθήσει να πλύνετε το σώμα σας χωρίς να βραχούν τα μαλλιά σας.

Το νερό είναι πολύ ζεστό.

© Depositphotos.com

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα χαλαρωτικό, ζεστό ντους, αλλά αν προτιμάτε υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στα μαλλιά σας. Ακριβώς όπως το πιστολάκι μαλλιών και τα εργαλεία styling μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να φαίνονται θαμπά και άτονα. Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό θα βλάψει επίσης το φυσικό προστατευτικό στρώμα λιπιδίων στο τριχωτό της κεφαλής σας, προκαλώντας φαγούρα και ερυθρότητα.

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν από το ντους.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πιθανότατα βουρτσίζετε καλά τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, αλλά αν το κάνετε πριν το ντους, μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να παραμείνουν χωρίς κόμπους για περισσότερο. Αφού λούσετε και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, στεγνώστε τα απαλά με την πετσέτα αντί να τα τρίψετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους κόμπους και μπερδέματα.

Δείτε ακόμη 9 Έξυπνες Συμβουλές για να Λούζετε τα Μαλλιά σας Λιγότερο

Λούζετε τα μαλλιά σας κάθε φορά που κάνετε ντους.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν θέλετε υγιή και ογκώδη μαλλιά, τότε το λιγότερο είναι σίγουρα περισσότερο όταν πρόκειται για το λούσιμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αγαπημένο σας σαμπουάν είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση ρύπων και συσσώρευσης καλλυντικών προϊόντων, αλλά όταν χρησιμοποιείται πολύ συχνά, μπορεί επίσης να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής για να κρατήσει τα μαλλιά λαμπερά και ενυδατωμένα. Λούστε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, και αν είναι σγουρά, το λούσιμο μόνο μία φορά την εβδομάδα θα είναι αρκετό για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απολεπίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας με τα νύχια.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ενώ μια καλή απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αναζωογονητική, η χρήση των νυχιών σας στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα. Το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ευαίσθητο και ευάλωτο και το ξύσιμο με τα νύχια μπορεί να το ερεθίσει, ακόμη και να προκαλέσει φλεγμονή. Είναι καλύτερο να κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας για περίπου 3 λεπτά και να αποφύγετε τις σκληρές κινήσεις μπρος-πίσω για να αποφύγετε το μπέρδεμα των μαλλιών.

Δεν ξεπλένεστε αρκετά καλά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Είναι καλύτερο να επιλέγετε υψηλότερη πίεση νερού όταν ξεπλένετε τα μαλλιά σας. Εάν αφήσετε κατά λάθος λίγο σαμπουάν ή μαλακτικό στα μαλλιά σας, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε συσσώρευση του τριχωτού της κεφαλής και φραγμένους πόρους. Φροντίστε να αφιερώσετε 1 έως 2 λεπτά ξεβγάζοντας τα μαλλιά σας και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του νερού, καθώς το κρύο νερό δεν ξηραίνει τα μαλλιά και τα βοηθά να παραμείνουν λαμπερά και ζωντανά για περισσότερο καιρό.

Δείτε επίσης 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Slate Grey,διακόσμηση σπιτιού με Slate Grey,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

35 Διαχρονικές Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Slate Grey

φρέσκα τρόφιμα,επιλογή φρέσκων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα

9 Συμβουλές για να Επιλέγετε Πάντα Φρέσκα Τρόφιμα