in , ,

6 Συχνά Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Κάνετε

συχνά λάθη φροντίδας μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
6 Συχνά Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Κάνετε

Το να λούζετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας φαίνεται σαν κάτι τετριμμένο. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικά συχνά λάθη που μπορεί που μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία των μαλλιών σας. Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

Λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το να λούζετε τα μαλλιά σας ενώ στέκεστε στο ντους μπορεί να είναι βολικό, αλλά το να τα λούζετε ανάποδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει περισσότερα οφέλη. Αν έχετε μακριά μαλλιά, σας διευκολύνει να εφαρμόσετε προϊόντα καθαρισμού στα κρυμμένα στρώματα των μαλλιών σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής, το ξέπλυμα των μαλλιών σας ανάποδα μπορεί να σας βοηθήσει να την αποτρέψετε καθώς εμποδίζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και το λάδι από τα μαλλιά να εισχωρήσουν στο λαιμό και την πλάτη και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν μόνο σε βρώμικα μαλλιά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας όταν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να καθαρίσετε απλά τα μαλλιά σας. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, ο ψεκασμός με λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες μπορεί να τους δώσει μια άμεση ώθηση και να τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί η πολύ συχνά χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής και να προκαλέσει φαγούρα.

Χρησιμοποιείτε μαλακτικό μαλλιών για πολύ καιρό.

© Shutterstock.com

Η εφαρμογή μαλακτικού μαλλιών προστατεύει την επιδερμίδα των μαλλιών και κάνει τις τρίχες πιο λείες και ευκολότερες στο ξεμπέρδεμα. Αλλά όταν πρόκειται να το αφήσετε στα μαλλιά σας, λιγότερο είναι περισσότερο. Η εφαρμογή του για πολύ ωρα μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά και να τα κάνει να φαίνονται λιπαρά. Αφήστε το στα μαλλιά σας για όχι περισσότερο από 3 λεπτά ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του.

Δείτε ακόμη 9 Κόλπα για να Δώσετε Όγκο στα Μαλλιά σας

Παραμένετε στο ίδιο σαμπουάν.

© Pexels.com, © Pexels.com

Όταν τελικά βρείτε το σαμπουάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά σας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Αλλά τα μαλλιά σας στην πραγματικότητα συνηθίζουν τα ίδια προϊόντα με την πάροδο του χρόνου και τελικά, απλά σταματούν να λειτουργούν. Επιλέξτε 2 ή 3 διαφορετικά σαμπουάν και μαλακτικά και αλλάξτε τα ανάλογα με τον καιρό, την ποιότητα του νερού και την αίσθηση των μαλλιών σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πιάνετε τα μαλλιά σας κότσο όταν είναι βρεγμένα.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Μόλις βγήκατε από το ντους, τα μαλλιά σας είναι μούσκεμα και το να τα πιάσετε αλογοουρά ή κότσο μοιάζει με έναν βολικό τρόπο για να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας. Αλλά αυτή η φαινομενικά αβλαβής συνήθεια μπορεί πραγματικά να βλάψει τις τρίχες και να τις κάνει να σπάσουν. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να τα αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όλοι γνωρίζουμε την ενοχλητική αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών με κόμπους που είναι δύσκολο να ξεμπερδέψουμε. Αλλά αντί να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, περάστε τα με μια βούρτσα πριν μπείτε στο ντους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους κόμπους και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας χωρίς μπερδέματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης Μαλλιά: 7 Απλά Κόλπα Κομμωτικής για να Φαίνεστε Τουλάχιστον 5 Χρόνια Νεότερες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιπτώσεις χαρτιού υγείας,οφέλη μη χρήσης χαρτιού υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία

Γιατί Είναι Καλύτερα να Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Χαρτί Υγείας

7 έξυπνες συμβουλές για να ξεχωρίσεις τα αυθεντικά καλλυντικά από τις απομιμήσεις

7 έξυπνες συμβουλές για να ξεχωρίσεις τα αυθεντικά καλλυντικά από τις απομιμήσεις