in , , , , ,

Ολόλευκα Ρούχα: 10 Τρόποι για να Καθαρίσετε Λευκά Ρούχα

καθαρισμός λευκών ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,ρούχα,χρήσιμα
10 Τρόποι για να Καθαρίσετε Λευκά Ρούχα

Πώς να καθαρίσετε Λευκά Ρούχα: Είναι μάλλον δύσκολο να διατηρήσετε τη λευκότητα των ρούχων και να αντιμετωπίσεις τους διάφορους λεκέδες, το κιτρίνισμα και τις δυσχρωμίες που εμφανίζονται μετά από πολλές πλύσεις. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τα λευκά ρούχα χωρίς υπερβολική προσπάθεια ή ακριβά προϊόντα. Θα πάθετε πλάκα όταν δείτε πως φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!

Υγρό πιάτων, υπεροξείδιο και μαγειρική σόδα

© depositphotos/ ronstik

Αναμείξτε το υγρό πιάτων, το υπεροξείδιο του υδρογόνου και τη μαγειρική σόδα (4:2:1) και εφαρμόστε με ένα πινέλο σε εκείνα τα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε. Για ολόκληρο το ρούχο, προσθέστε αυτό το μείγμα σε 2 λίτρα νερού και αφήστε το για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το πλύνετε ως συνήθως.

Αμμωνία

© depositphotos/yobro10

Η αμμωνία βοηθά στην αφαίρεση δύσκολων σημαδιών όπως κηλίδες αίματος. Μην ξεχνάτε να φοράτε λαστιχένια γάντια και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αερίζεται πριν την χρησιμοποιήσετε. Αναμείξτε 4 σταγόνες αμμωνίας, μία κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου και 2 λίτρα νερό. Αφήστε τα λευκά ρούχα για μερικές ώρες και πλύνετε με απορρυπαντικό.

Υγρό αναπτήρα

brightside

Εάν υπάρχει λεκές λαδιού, προσπαθήστε να τον καθαρίσετε με υγρό αναπτήρα. Ρίξτε λίγο πάνω στο λεκέ και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές πριν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Ασπιρίνη

© depositphotos/Kzenon, © depositphotos/EnginKorkmaz

Βάλτε 3 ή 4 χάπια ασπιρίνης με τα άσπρα ρούχα μέσα στο πλυντήριο για να μειώσετε το κιτρίνισμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χάπια για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα: ρίξτε λίγο νερό πάνω στα χάπια για να τα «ενεργοποιήσετε», εφαρμόστε το μείγμα στους λεκέδες, αφήστε το για μερικές ώρες και μετά πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Λευκό ψωμί (ψωμί από αλεύρι σίτου)

© depositphotos/PicsFive, © depositphotos/Wavebreakmedia

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από κραγιόν ή μέικ-απ, πάρτε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί και κάντε μια μπάλα. Ταμπονάρετε τη μπάλα πάνω στο λεκέ, αποφεύγοντας το διασκορπισμό. Συνιστάται να το κάνετε αυτό αμέσως μετά την πρόκληση του λεκέ. Στη συνέχεια πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Απλοί Τρόποι για να Διατηρήσετε τα Λευκά Είδη

Καθαριστικό τζαμιών

© depositphotos/ kelpfish, © depositphotos/ viperagp

Για να αφαιρέσετε λεκέ από τους μαρκαδόρους, χρησιμοποιήστε καθαριστικό τζαμιών. Βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από το λεκέ για να μην μουλιάσει το υπόλοιπο ύφασμα. Ψεκάστε το καθαριστικό πάνω στο λεκέ και αφήστε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Λεμόνι

Πριν βάλετε λευκά ρούχα σε πλυντήριο, βάλτε τα σε νερό και προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Βορικό οξύ

© depositphotos/ yekophotostudio, © depositphotos/Thamkc

Το βορικό οξύ αντιμετωπίζει καλά τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βορικό οξύ με νερό και εφαρμόστε στους λεκέδες. Αφήστε για 15-20 λεπτά και μετά πλύνετε ως συνήθως. Ή μπορείτε να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας βορικό οξύ με απορρυπαντικό και να το βάλετε στο πλυντήριο για να λευκάνουν όλα τα ρούχα. Μην χρησιμοποιείτε όμως αυτή τη μέθοδο πολύ συχνά: λευκάνετε τα ρούχα σας με ειδικά προϊόντα μία φορά κάθε 3 πλύσεις.

Κιμωλία

© popsugar

Για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από λίπος τρίψτε τα ρούχα με κιμωλία πριν τα πλύνετε. Η κιμωλία είναι πολύ απορροφητική, γι’ αυτό και οι λεκέδες ξεκολλάνε πιο εύκολα.

Σκόνη πλυντηρίου πιάτων

© depositphotos/yobro10

Για να κάνετε τα ρούχα να φαίνονται καινούργια, συνιστάται η ανάμειξη απορρυπαντικού και σκόνης πλυντηρίου πιάτων σε ίσα μέρη. Προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύνετε τα λευκά ρούχα ως συνήθως.

Δείτε επίσης Πώς να επαναφέρουμε ρούχα που βάφτηκαν κατά το πλύσιμο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές πλουτισμού,εξοικονόμηση χρημάτων,χρήσιμα,περίεργα

10 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε για να Γίνετε Πλούσιοι

σημάδια χαλασμένων τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,διατροφή,χρήσιμα

Ληγμένα Τρόφιμα: 11 Σημάδια ότι τα Τρόφιμά σας Έχουν Χαλάσει