in , , ,

Βρώσιμα Παχύφυτα: 8 Παχύφυτα που Μπορείτε να Φάτε

βρώσιμα παχύφυτα,χρήσιμα,διατροφη,
βρώσιμα παχύφυτα,χρήσιμα,διατροφη,

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα παχύφυτα μπορούν να φαγωθούν; Κι όμως υπάρχουν μερικά που καλλιεργούνται στον κήπο ή είναι εύκολο να τα βρείτε και έχουν εκπληκτικά οφέλη. Οι περισσότεροι άνθρωποι καλλιεργούν παχύφυτα ως φυτά εσωτερικού χώρου για διακοσμητικούς σκοπούς αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στα καθημερινά σας γεύματα. Καλλιεργώντας τα με λίγη φροντίδα θα έχετε μοναδικές γεύσεις και μια πηγή θρεπτικών συστατικών. Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Φρούτο του Δράκου

Πηγή: Sowexotic

Το φρούτο του δράκου είναι μέλος της οικογένειας των παχύφυτων που μπορείτε να φάτε. Η γεύση είναι υπέροχη όταν τρώγεται ωμο ή προστίθεται σε smoothies. Η νυχτερινή ανθοφορία είναι τόσο εντυπωσιακή και απλώνει ένα φρουτώδες άρωμα. Το φυτό προτιμά να αναπτύσσεται σε ζεστές θερμοκρασίες.

Γλιστρίδα

Πηγή: Gobotany.nativeplanttrust

Η γλιστρίδα ανήκει στην οικογένεια των παχύφυτων και είναι φυτό χαμηλής ανάπτυξης. Χάρη στην εξάπλωσής της, θεωρείται συχνά ζιζάνιο. Μπορεί να καταναλωθεί ως λαχανικό που είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι μίσχοι και τα φύλλα είναι βρώσιμα με ελαφρώς ξινή γεύση. Μπορείτε να το βάλετε σε σαλάτες ή να το μαγειρέψετε.

Αλόη βέρα

Πηγή: Passeportsante

Η αλόη βέρα είναι το πιο δημοφιλές βρώσιμο παχύφυτο. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Καλλιεργήστε την σε ένα ζεστό έδαφος με καλή αποστράγγιση.

Οπουντία

Πηγή: Gardenerspath

Ο κάκτος οπουντία ζουμερά βρώσιμα φρούτα και επίσης καλλιεργείται για διακοσμητικούς λόγους καθώς έχει φωτεινά λουλούδια.

Δείτε ακόμη 16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάκτος Σαγκουάρο

Πηγή: Nps.gov

Ο κάκτος Σαγκουάρο όχι μόνο προσφέρει όμορφα νυχτερινά λευκά άνθη, αλλά παρέχει επίσης βρώσιμα και γλυκά κόκκινα αγκαθωτά φρούτα.

Σαλικόρνια

Πηγή: Naijasuperfans

Η σαλικόρνια είναι ένα παχύφυτο που αγαπά τα αλμυρά έλη που βρίσκεται σε αμμώδεις παραλίες. Οι βρώσιμοι σπόροι και οι νεαροί μίσχοι έχουν υπέροχη γεύση όταν τρώγονται ωμοί ή τηγανητά.

Κάκτος βαρέλι

Πηγή: Thomsonslandscaping

Ο κάκτος βαρέλι παράγει βρώσιμα φρούτα με γεύση τάρτας και μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα. Μπορείτε να τα αλέσετε και να τα ρίξετε στο smoothie σας. Αναπτύσσεται σαν φυτό εσωτερικού χώρου, τοποθετώντας τη γλάστρα κοντά σε παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό για καλύτερη ανάπτυξη.

Σέδο

Πηγή: Sunset

Το σέδο είναι ένα παχύφυτο χαμηλής συντήρησης που ευδοκιμεί ακόμη και σε περίπτωση παραμέλησης. Υπάρχουν πολλά είδη και όλα είναι βρώσιμα, αλλά τα κίτρινα ανθισμένα σέδο δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά χωρίς. Λάβετε υπόψη σας ότι η κατανάλωση του σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Δείτε επίσης Πώς να Πολλαπλασιάσετε μόνοι σας Παχύφυτα στο Σπίτι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 23

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί μια Μάσκα Ύπνου Μπορεί να Βελτιώσει τον Ύπνο σας και να σας Αναζωογονήσει

Πως να στεγνώνετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα τον χειμώνα – 6 απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά το πλύσιμο

Στέγνωμα Ρούχων ΕΞΠΡΕΣ τον χειμώνα – 6 απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά το πλύσιμο