Αυτά τα κράκερ είναι ακαταμάχητα με εκπληκτική γεύση τυριού. Μπορείτε να τα απολαύσετε τόσο για πρωινό όσο και ως απογευματινό σνακ. Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη οπότε είναι ιδανικά για άτομα με κοιλιοκάκη, στην πραγματικότητα είναι για όλη την οικογένεια. 9 Σημάδια που Δείχνουν οτι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη
Συστατικά:
5 φλιτζάνια αλεύρι μανιόκας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
3/4 φλιτζάνι λάδι
3 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι για γεύση
3 αυγά
Δείτε ακόμη Πλεξούδα Ψωμί χωρίς γλουτένη με Πραλίνα!
Τρόπος προετοιμασίας:
- Αρχικά, ρίξτε το αλεύρι μανιόκας σε ένα δοχείο και προσθέστε το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέστε το κρύο γάλα μαζί με το βούτυρο, το οποίο πρέπει να λιώσει. Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας σαν άμμος.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το στο μείγμα.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
- Μετά αρχίστε να προσθέτετε τα τυριά και τα αυγά.
- Ανακατέψτε πολύ καλά με τα χέρια μας. Θυμηθείτε ότι η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής, οπότε αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Αν παρατηρήσετε ότι η ζύμη είναι πολύ σκληρή, μπορείτε να προσθέσετε άλλο αυγό ή λίγο γάλα.
- Τέλος πλάστε τα κράκερ και θα βάλτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν στο πιάτο. Ένα φλιτζάνι καφέ είναι ο ιδανικός σύντροφος για αυτά τα κράκερ.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 8 Μύθοι για τη Γλουτένη
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!