Όταν παρατηρούμε ότι τα λαχανικά αρχίζουν να χαλάνε στο ψυγείο, αναζητούμε τρόπους να κάνουμε κάτι για να μην τα πετάξουμε. Η καλύτερη επιλογή για να τα εκμεταλλευτείτε είναι να φτιάξετε τουρσί λαχανικών. Τυρόπιτα στην τοστιέρα, έτοιμη σε λίγα λεπτά: Η συνταγή που κάνει θραύση στο ίντερνετ
Υλικά για το τουρσί:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ξύδι
8 φύλλα δάφνης
10 ολόκληρα μαύρα πιπέρια
6 γαρύφαλλα
2-3 κ.σ. της ρίγανης
1 με 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. της ζάχαρης
Αλάτι για γεύση
Διάφορα λαχανικά:
Κρεμμύδι
Καρότο
Κουνουπίδι
Μπρόκολο
Σέλινο
Σκόρδο
Τζίντζερ
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Μικρές πατάτες
Δείτε ακόμη Σπιτικό Φυστικοβούτυρο Χωρίς Ζάχαρη σε 5 Λεπτά
Οδηγίες:
- Πρώτα από όλα πρέπει να αποστειρωθούν τα δοχεία, καπάκια και σκεύη. Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 45 λεπτά και μετά να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια κατσαρόλα βράστε αρκετό νερό, προσθέστε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε την άλμη από την εστία και αφήστε την στην άκρη.
- Μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να φύγει η σκληρότητα, αλλά δεν πρέπει να ξεπεράσετε τα πέντε λεπτά για να γίνουν τραγανά. Στην περίπτωση της πατάτας, θα μπορούσατε να αφήσετε μερικά λεπτά ακόμη μαγειρέματος.
- Μετά ρίξτε τα στο αποστειρωμένο δοχείο και γεμίστε με την άλμη. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα κουνώντας λίγο τα βάζα με την η άλμη να είναι πάντα πάνω από τα λαχανικά.
- Τέλος βάζουμε το καπάκι και δεν χρειάζεται να πιέσουμε δυνατά. Θυμηθείτε, προσθέστε τα μπαχαρικά για γεύση σε κάθε βάζο.
- Πάλι αποστειρώστε τα βάζα με τα λαχανικά μέσα για 45 λεπτά περίπου.
- Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, σβήστε την εστία και αφήστε το να κρυώσει.
- Τέλος, χτυπήστε τα βάζα για να φύγει ο αέρας και σφίξτε καλά τα καπάκια. Διατηρήστε τα σε σκοτεινό και ξηρό περιβάλλον, αφήνοντάς για 15 ημέρες και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Αν θέλουμε να δώσετε στα λαχανικά μια πιο ελκυστική πινελιά, μπορείτε να τα κόψετε με κυματιστές φέτες.
Ορισμένα λαχανικά χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά μαγειρέματος για να μαλακώσουν, αλλά μπορείτε επίσης να τηγανίσετε μερικά από αυτά με 1 έως 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά για να τους δώσουν περισσότερη γεύση.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια