in , , ,

Πώς να Μάθετε εάν ο Γάμος σας θα Καταλήξει σε Διαζύγιο Σύμφωνα με τους Ειδικούς

σημάδια διαζυγίου,συμβουλές γάμου,γάμος,χρήσιμα
Πώς να Μάθετε εάν ο Γάμος σας θα Καταλήξει σε Διαζύγιο Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Η Μέριλ Στριπ και ο επί 45 χρόνια σύζυγός της, Ντον Γκάμερ, είναι χωρισμένοι για περισσότερα από έξι χρόνια, ρίχνοντας φως στο γεγονός ότι ακόμη και οι μακροχρόνιοι γάμοι μπορεί να αντιμετωπίσουν αναταράξεις. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον ενός γάμου με βεβαιότητα, υπάρχουν σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν πιθανά προβλήματα. Ο έγκαιρος εντοπισμός αυτών των σημείων είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των υποκείμενων προβλημάτων και την πιθανή αποφυγή ενός διαζυγίου. Οι ειδικοί έχουν πραγματοποιήσει μελέτες για να αποκαλύψουν αυτά τα ζωτικά σημάδια που μπορούν να υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα και ακόμη και να προβλέψουν τα αποτελέσματα του διαζυγίου. 7 Λόγοι για τους Οποίους η Οικειότητα των Ζευγαριών στο Γάμο Εξασθενεί με την Πάροδο του Χρόνου

Να παντρευτείτε σε λάθος ηλικία.

© Tim Mossholder / Unsplash

Η καλύτερη στιγμή για να παντρευτείτε είναι όταν αισθάνεστε πραγματικά έτοιμοι και έχετε βρει κάποιον με τον οποίο πιστεύετε ότι μπορείτε να περάσετε όλη σας τη ζωή. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες έχουν υψηλότερο κίνδυνο διαζυγίου.

Για παράδειγμα, τα ζευγάρια που παντρεύονται ως έφηβοι ή στα μέσα της δεκαετίας των 30 ή αργότερα έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σύγκριση με εκείνα που παντρεύονται στα τέλη της δεκαετίας των 20 ή στις αρχές των 30 ετών. Τα έφηβα ζευγάρια κινδυνεύουν ιδιαίτερα. Μετά την ηλικία των 32 ετών, η πιθανότητα διαζυγίου αυξάνεται κατά περίπου 5% κάθε χρόνο, όπως δείχνει μια μελέτη.

Έχοντας έναν σύζυγο που εργάζεται με μερική απασχόληση.

© Picsea / Unsplash

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα οικονομικά ενός ζευγαριού δεν είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τις πιθανότητές του να χωρίσουν. Αντίθετα, είναι το πώς μοιράζονται τις ευθύνες μέσα στη σχέση τους. Τα ζευγάρια στα οποία ο σύζυγος δεν εργαζόταν με πλήρη απασχόληση είχαν 3,3% πιθανότητα να χωρίσουν το επόμενο έτος, ενώ ήταν χαμηλότερη στο 2,5% για τα ζευγάρια όπου ο σύζυγος είχε πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με έρευνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το αν οι σύζυγοι εργάζονταν ή όχι με πλήρη απασχόληση δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πιθανότητα διαζυγίου. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι η παραδοσιακή ιδέα του συζύγου ως ο μοναδικός τροφοδότης εξακολουθεί να παίζει ρόλο στη σταθερότητα ενός γάμου.

Δείτε ακόμη Γιατί οι Άνθρωποι Φοράνε τις Βέρες Διαφορετικά στον Κόσμο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείχνοντας υπερβολική στοργή ως νεόνυμφοι.

© UPI / Alamy Stock Photo

Είναι σημαντικό να δείχνετε στοργή ως νεόνυμφοι, όπως αγκαλιές, φιλιά και κράτημα χεριών, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να είναι προβληματική. Οι ψυχολόγοι διεξήγαγαν μια μελέτη 13 ετών, παρακολουθώντας 168 ζευγάρια από την ημέρα του γάμου τους και μετά.

Ένα ενδιαφέρον εύρημα από τη μελέτη ήταν ότι τα νιόπαντρα ζευγάρια που τελικά χώρισαν μετά από επτά ή περισσότερα χρόνια γάμου επέδειξαν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στοργής. Έδειξαν περίπου το ένα τρίτο περισσότερη στοργή από τα ζευγάρια που παρέμειναν ευτυχισμένα παντρεμένα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι τα ζευγάρια που ξεκινούν τους γάμους τους με έντονη ρομαντική ευτυχία είναι πιο πιθανό να χωρίσουν, καθώς η διατήρηση μιας τέτοιας έντασης μπορεί να είναι δύσκολη.

Ελλιπή εκπαίδευση.

© Max Fischer / Pixels

Έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην εκπαίδευσή τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο. Οι γάμοι ατόμων με μεγαλύτερη εκπαίδευση είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν σε διαζύγιο, υποστηρίζει μια μελέτη. Για παράδειγμα, πάνω από το 50% των γάμων όπου τουλάχιστον ένας σύζυγος δεν τελείωσε το λύκειο κατέληξαν σε διαζύγιο, ενώ μόνο το 30% περίπου των γάμων μεταξύ αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης αντιμετώπισαν την ίδια μοίρα. Αυτή η σύνδεση μπορεί να οφείλεται στο ότι τα χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης συχνά οδηγούν σε χαμηλότερο εισόδημα, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο αγχωτική ζωή.

Απομάκρυνση κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

© Ketut Subiyanto / Pixels

Έχετε την τάση εσείς ή ο σύντροφός σας να κλείνεστε όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες συζητήσεις; Αν ναι, δεν είναι θετικό σημάδι. Τα ζευγάρια που εμπλέκονται σε μοτίβα «ζήτησης/απόσυρσης» – όπου ο ένας σύντροφος πιέζει για συζήτηση και ο άλλος απαντά με σιωπή – τείνουν να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους.

Το να σπάσετε αυτό το μοτίβο είναι πρόκληση γιατί ο κάθε σύντροφος πιστεύει συχνά ότι ο άλλος ευθύνεται για το πρόβλημα. Περιλαμβάνει την αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι δικές σας ενέργειες παίζουν ρόλο στο ζήτημα και την υιοθέτηση πιο προσεκτικών προσεγγίσεων επίλυσης συγκρούσεων. Αυτό σημαίνει να κατανοήσετε πώς η δική σας συμπεριφορά συμβάλλει στο πρόβλημα και να χρησιμοποιήσετε πιο ευγενικούς τρόπους για να επιλύσετε τις συγκρούσεις.

Δείτε επίσης Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος για τον οποίο φοράμε τη βέρα του γάμου στο τέταρτο δάκτυλο, τον παράμεσο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κράκερ Τυριού Χωρίς Γλουτένη

Πώς να Φτιάξετε Μάσκα Προσώπου με Ρύζι και Μέλι για Τέλειο Δέρμα

Πώς να Φτιάξετε Μάσκα Προσώπου με Ρύζι και Μέλι για Τέλειο Δέρμα