Λόγω του γεγονότος ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πηγή γνώσης, αναζητούμε κόλπα μαγειρικής, σε ιστότοπους. Ωστόσο, αξίζει να ελέγξουμε ποια λειτουργούν πραγματικά και ποια είναι μύθοι.
12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν
Για να κάνετε τη ζύμη πιο πηχτή, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με ξύδι.
Για να χρησιμοποιηθεί η μαγειρική σόδα ως μπέικιν πάουντερ, πρέπει να δημιουργήσετε ένα όξινο περιβάλλον. Στη δεκαετία του 1960, οι νοικοκυρές για κάποιο λόγο αποφάσισαν να αναμείξουν μαγειρική σόδα με ξύδι. η αντίδραση απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσθέτει λίγο φούσκωμα στη ζύμη. Το πρόβλημα είναι ότι το διοξείδιο του άνθρακα θα διαφύγει πριν φτάσει στη ζύμη.
Είναι καλύτερα να ανακατέψετε τη μαγειρική σόδα με τα ξηρά υλικά ή κάτι όξινο, μετά με το υγρό και τέλος να ανακατέψετε γρήγορα τα δύο μέρη και να ξεκινήσετε το ψήσιμο. Aντί για ξύδι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ξινή κρέμα, βουτυρόγαλα ή χυμό λάιμ ή απλά να πάτε να αγοράσετε μπέικιν πάουντερ.
Για να καθαρίσετε ένα καμένο τηγάνι βράστε νερό με αλάτι μέσα
Η παλιά μέθοδος για τον καθαρισμό ενός καμένου τηγανιού είναι να ρίχνετε μεγάλη ποσότητα νερού σε αυτήν, μετά να αλατίζετε και να το αφήνετε να βράσει. Δυστυχώς, το τηγάνι συνέχισε να είναι βρώμικο. Επιπλέον, μια μεγάλη ποσότητα αλατιού μπορεί να καταστρέψει τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα.
Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα σημάδια καψίματος είναι να μουλιάσετε την κατσαρόλα το τηγάνι σε ζεστό νερό και να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσετε το πρωί.
Για να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα τα αυγά, τοποθετήστε τα σε κρύο νερό αφού βράσουν
Πολλοί πιστεύουν ότι το ξεφλούδισμα των αυγών εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού στο οποίο βρίσκονται αμέσως μετά το βράσιμο. Αποδεικνύεται ότι η τοποθέτησή τους σε κρύο νερό απλά δεν αρκεί.
Επαγγελματίας σεφ με χρόνια εμπειρίας συμβουλεύει να αφήνετε τα αυγά σε ζεστό νερό και όχι κρύο. Αποδεικνύεται ότι τα τσόφλια ξεφλουδίζουν καλύτερα όταν τα αυγά αφήνονται σε ζεστό νερό. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το κόλπο, γιατί το αυγό μπορεί απλώς να σπάσει.
Δείτε ακόμη 12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef
Για να ξεφλουδίσετε τα κρεμμύδια χωρίς να κλάψετε, τοποθετήστε το μαχαίρι σε κρύο νερό
Το μαγείρεμα με κρεμμύδια μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά αν θέλετε να τα κόψετε στη μέση ή να τα ψιλοκόψετε. Τα μάτια μας είναι ευαίσθητα και αρχίζουν να δακρύζουν σε δευτερόλεπτα. Αντί να μουσκεύετε το μαχαίρι πριν τα κόψετε, είναι καλύτερα να το βρέχετε περιστασιακά ενώ τα ψιλοκόβετε.
Για να διατηρηθεί το τυρί φρέσκο περισσότερο, τυλίξτε το σε χαρτί ψησίματος
Συνήθως αγοράζουμε τυρί σε πλαστική συσκευασία. Ωστόσο, κάποιοι θεωρούν ότι το χαρτί ψησίματος είναι καλύτερο για την αποθήκευση τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του τυριού. Σε ένα πείραμα έβαλαν τυρί που ήταν τυλιγμένο σε χαρτί ψησίματος στο ψυγείο για τρεις μέρες. Το δεύτερο κομμάτι έμεινε στην αρχική του συσκευασία. Αποδείχθηκε ότι το πρώτο το κομμάτι τυρί έγινε στεγνό και μπαγιάτικο, ενώ το άλλο ήταν άθικτο.
Για να μην μαυρίσουν τα μισά αβοκάντο, αποθηκεύστε τα σε μια σακούλα με κρεμμύδια σε φέτες
Πολλοί γνωρίζουν ότι αν κόψετε σε φέτες το αβοκάντο και το αφήσετε στο ψυγείο, μετά από λιγότερο από μια μέρα θα αρχίσει να σκουραίνει και θα αλλάξει τη γεύση του. Οι νοικοκυρές συνιστούν να τοποθετήσετε το αβοκάντο μαζί με μισό κρεμμύδι σε μια σακούλα Ziploc για να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία γήρανσης των φρούτων. Αποδεικνύεται ότι αυτό το κόλπο είναι αναποτελεσματικό – όχι μόνο το αβοκάντο θα γίνει σκούρο, αλλά θα μυρίζει και κρεμμύδι.