toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle
Παρασκευή, Μάι 9, 2025
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
      • Για το παιδί
      • Μαζί με το παιδί
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
      • Αλμυρές δημιουργίες
      • Γλυκιές δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Toftiaxa.grToftiaxa.gr
Font ResizerAa
Αναζήτηση
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Follow US
Toftiaxa.gr > Blog – Toftiaxa > Lifestyle > 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
LifestyleNews

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ

Jim Taylor
Last updated: 20 Οκτωβρίου, 2022 7:00 μμ
By Jim Taylor
8 Min Read
λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,
λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,
SHARE

Η μαγειρική είναι μια πρόκληση, καθώς απαιτεί πολλή ικανότητα, χρόνο και εστίαση. Ο ιδανικός στόχος είναι να ετοιμάσετε ένα γεύμα που να ευχαριστεί τον ουρανίσκο, να μην κολλάει στον πάτο του τηγανιού και να μην καεί. Δυστυχώς, υπάρχουν μερικά λάθη μαγειρικής που κάνουν και οι πιο εμπειροι σεφ που καταστρέφουν και το καλύτερο πιάτο. 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν

Μαγείρεμα ζυμαρικών σε πολύ λίγο νερό.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
© cs.zlo.bk / Depositphotos.com, © cs.zlo.bk / Depositphotos.com

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους παράγοντες ώστε να γίνει σωστά. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε επαρκή ποσότητα νερού. Διαφορετικά, τα ζυμαρικά μπορεί να στεγνώσουν πολύ, να λασπώσουν ή να κολλήσουν στην κατσαρόλα.

Η λύση είναι να υπολογίσετε περίπου τέσσερα λίτρα νερού για μισό κιλό ζυμαρικά. Ή, βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού είναι πολύ πάνω από τα ζυμαρικά ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένα.

Δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος μαγειρέματος κάθε συστατικού.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
© OtnaYdur / Depositphotos.com, © OtnaYdur / Depositphotos.com

Πολλοί ξεκινάνε σοτάροντας το σκόρδο, μετά το κρεμμύδι και άλλα καρυκεύματα. Στη συνέχεια προσθέτουν τη γαρνιτούρα ή τις τροφές υψηλότερης πρωτεΐνης. Ωστόσο, κάνουν ένα λάθος: το σκόρδο, για παράδειγμα, που είναι σε μικρά κομμάτια, μαγειρεύεται ακόμη και καίγεται πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Καλό είναι, λοιπόν, να σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο πριν τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ποια λαχανικά μαγειρεύονται γρήγορα και ποια χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έτσι, θα τελειοποιήσετε τη σειρά με την οποία πρέπει να μαγειρέψετε κάθε υλικό.

Διαβάστε ακόμα

κόλπα καθημερινότητας,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα
7 Κόλπα που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Ευκολότερη
7 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Ζυμαρικά σας
7 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Ζυμαρικά σας
8 Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Συχνότητα Καθαρισμού των Παραθύρων
8 Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Συχνότητα Καθαρισμού των Παραθύρων

Αλάτισμα στο τέλος ή πολύ αλάτι.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
brightside

Σε μερικές παλιές συνταγές, θα διαβάσετε: «Προσθέστε αλάτι στη γεύση όταν τελειώσετε». Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, το φαγητό θα ήταν πιθανώς πιο αλμυρό σε ορισμένα σημεία από ό,τι σε άλλα. Πρέπει επίσης να προσέχετε να μην προσθέσετε πολύ αλάτι γιατί μπορεί να καταστρέψετε το φαγητό.

Το σωστό είναι να ρίχνετε αλάτι καθώς προσθέτετε τα υλικά και να δοκιμάζετε κατά διαστήματα. Έτσι φροντίζετε να απορροφάται και να ενισχύεται η γεύση, αλλά κυρίως να είναι ομοιόμορφο το αλάτισμα.

Σπάτε τα αυγά στο ίδιο δοχείο.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
brightside

Είναι πολύ συνηθισμένο ότι όταν βιάζονται, οι άνθρωποι σπάνε τα αυγά το ένα μετά το άλλο στο ίδιο δοχείο. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δαπανηρό λάθος. Εάν ένα αυγό αποδειχθεί ότι έχει χαλάσει, κινδυνεύετε να πετάξετε όλα τα άλλα ή κομμάτια από το τσόφλι μπορεί να παραμείνουν μέσα στο έτοιμο πιάτο.

Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, σπάστε τα αυγά σε μικρά μπολ και βάλτε τα μαζί σε ένα μεγαλύτερο μπολ πριν τα χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα.

Χρησιμοποιείτε μια κουτάλα για να διαλύσετε τον κιμά.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
brightside

Είναι σύνηθες να χρησιμοποιείτε μια κουτάλα για να ανακατεύετε οποιοδήποτε φαγητό. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κιμά, η διαδικασία γίνεται αργή και κουραστική. Από την άλλη, το κρέας μπορεί να μην είναι τόσο διαχωρισμένο όσο θα θέλατε.

Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε έναν πολτοποιητή πατάτας για να σπάσετε τον κιμά. Στη συνέχεια, με μια ξύλινη κουτάλα, μπορείτε να ξύσετε τον υπόλοιπο κιμά από τον πολτοποιητή. Έτσι, θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμη 11 Μαγειρικά Λάθη που Συνεχίζουμε να Κάνουμε από Συνήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δεν ετοιμάζετε και ψιλοκόβετε τα υλικά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
brightside

Οι άνθρωποι συχνά ζεσταίνουν τα τηγάνια τους ενώ ψιλοκόβουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Αλλά μάλλον δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε. Μπορείτε να καταλήξετε να καταστρέψετε το φαγητό γιατί όταν τελικά μαγειρέψετε τα υλικά, αν δεν ήταν κομμένα με τη σωστή σειρά. Το τηγάνι μπορεί να είναι τόσο ζεστό που όχι μόνο θα τα κάψετε, αλλά και μπορεί να μην έχετε χρόνο να προσθέσετε άλλα πράγματα, όπως καρυκεύματα ή περισσότερα υλικά.

Δεν χρειάζεται να ψιλοκόψετε όλα τα υλικά πριν βάλετε το τηγάνι στη φωτιά, αλλά να προετοιμάσετε πρώτα αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και μετά να ψιλοκόψετε τα υπόλοιπα όσο μαγειρεύονται.

Χρησιμοποιείτε ένα στομωμένο μαχαίρι.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
© photographer.moskova / Depositphotos.com, © odua / Depositphotos.com

Ένα στομωμένο μαχαίρι είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται, καθώς μπορεί εύκολα να γλιστρήσει και να καταστρέψει το κρέας ή τα λαχανικά. Ή να τραυματίσετε τα δάχτυλά σας.

Το καλύτερο είναι να έχετε ένα εργαλείο ακονίσματος στο χέρι. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε ένα εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να τροχίσει τα μαχαίρια σας.

Δεν διατηρείτε σωστά τα μισα αβοκάντο.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
brightside

Υπάρχει μια λαθεμένη άποψη ότι αν αφήσετε το κουκούτσι μέσα σε ένα μισό αβοκάντο θα το αποτρέψει από το να ωριμάσει και να αλλάξει χρώμα. Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί. Είναι αλήθεια ότι το κουκούτσι βοηθά στην επιβράδυνση της ωρίμανσης, αλλά μόνο των τμημάτων γύρω του. Ό,τι είναι πιο μακριά του ωριμάζει ούτως ή άλλως.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το αβοκάντο να ωριμάσει. Αλλά ένας τρόπος για να καθυστερήσουμε τη διαδικασία είναι να αλείψουμε λίγο ελαιόλαδο στο μέρος που δεν φάγαμε και να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε ένα φράγμα που εμποδίζει την απελευθέρωση ορισμένων ενζύμων στο αβοκάντο.

Υπερφόρτωση του τηγανιού ή της κατσαρόλας.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
© urban_light / Depositphotos.com, © urban_light / Depositphotos.com

Αν και φαίνεται προφανές, συνήθως δεν θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε αρκετό χώρο στην κατσαρόλα ή το τηγάνι. Η υπερφόρτωσή τους μπορεί να έχει πολλές συνέπειες. Για παράδειγμα, το κρέας μπορεί να γίνει σφιχτό και γεμάτο υγρασία. Επιπλέον, καθώς πέφτει η θερμοκρασία, παράγεται ατμός. Επομένως, το φαγητό καταλήγει να βράζει αντί να σοταριστεί ή τηγανιστεί. Από την άλλη, είναι δύσκολο να ανακατέψετε ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Επομένως, συνιστάται μικρότερη ποσότητα φαγητού στο τηγάνι. Αν δεν έχετε ένα σκεύος επαρκούς μεγέθους, καλύτερα να μαγειρέψετε τμηματικά. Είναι βολικό να τυλίξετε ή να καλύψετε σε αλουμινόχαρτο αυτό που ετοιμάσατε για να διατηρήσει τη θερμότητα.

Δεν γνωρίζετε την ποσότητα της γεύσης που μπορείτε να πάρετε από το σκόρδο.

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ
© Freepik / Flaticon, © ultimatearm / Flaticon, © Freepik / Flaticon

Το σκόρδο είναι ένα καρύκευμα με έντονη μυρωδιά και γεύση, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η γεύση του μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του. Για παράδειγμα, αν το τρίψετε, η γεύση θα είναι πιο διαπεραστική. Αν το ψιλοκόψετε πολύ θα είναι πιο εύκολο να το τηγανίσετε, αλλά θα μπορέσετε και να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τις ιδιότητές του.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να διατηρήσετε μια μικρή νότα από γεύση σκόρδου, προσθέστε μερικές ολόκληρες σκελίδες σκόρδου στη συνταγή.

Δείτε επίσης 10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 12

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

TAGGED:λάθη μαγειρικήςσυμβουλές μαγειρικήςχρήσιμα
Jim Taylor
ByJim Taylor
Follow:
Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου
Previous Article Έρχεται το Halloween: 17 DIY Παιδικές Κατασκευές για Μούμιες Έρχεται το Halloween: 17 DIY Παιδικές Κατασκευές για Μούμιες
Next Article Κατάσταση SOS: Σώσε Μάλλινα που μπήκαν στο πλύσιμο. Το απλό κόλπο για να τα επαναφέρεις Κατάσταση SOS: Σώσε Μάλλινα που μπήκαν στο πλύσιμο. Το απλό κόλπο για να τα επαναφέρεις
WallnDesign
WallnDesign ταπετσαρίεςWallnDesign πίνακες ζωγραφικήςWallnDesign αυτοκόλλητα τοίχου

Τελευταία Νέα

Κατανάλωσε ρίγανη και θα σε ευχαριστούν τα μάτια σου

Κατανάλωσε ρίγανη και θα σε ευχαριστούν τα μάτια σου

toftiaxa Team
5 Min Read
DIY κατασκευές με παλιά και άχρηστα κεραμίδια - Μην τα πετάς, δώσε ζωή

DIY κατασκευές με παλιά κεραμίδια – Μην τα πετάς, δώσε ζωή

toftiaxa.gr
1 Min Read
Δεν παχαίνει... ομορφαίνει! 8 γλυκά με πολύ λίγες θερμίδες που προτείνουν διαιτολόγοι

Δεν παχαίνει… ομορφαίνει! 8 γλυκά με πολύ λίγες θερμίδες που προτείνουν διαιτολόγοι

toftiaxa Team
2 Min Read
ξεχασμένο φαγητό μέσα στο ψυγείο

Το κατακάθι του καφέ και το γάλα μπορεί να σε “σώσει” από τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου

toftiaxa Team
4 Min Read
ανάλυψη μετρητών από atm

Χωρίς κάρτα οι αναλήψεις από τα ATM – Πώς θα “σηκώνουμε” χρήματα

toftiaxa Team
1 Min Read
γυναίκα βάζει αποσμητικό στις μασχάλες

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική ώρα της ημέρας για να βάζουμε αποσμητικό

toftiaxa Team
2 Min Read
Συνθετικό γρασίδι: Γιατί να το επιλέξεις για τον κήπο σου και να τον μεταμορφώσεις οικονομικά

Συνθετικό γρασίδι: Γιατί να το επιλέξεις για τον κήπο σου και να τον μεταμορφώσεις οικονομικά

Dimitrios Kotinos
5 Min Read
Ξέρετε σε τι χρησιμεύει αυτό το μικρό κουμπί στη ζώνη ασφαλείας σας;

Ξέρετε σε τι χρησιμεύει αυτό το μικρό κουμπί στη ζώνη ασφαλείας σας;

Dimitrios Kotinos
2 Min Read

Ίσως σου αρέσουν

Μπάνιο χωρίς θέρμανση: 5+1 tips για να ζεστάνετε το μπάνιο σας τον χειμώνα χωρίς χρήματα
Έξυπνα ΚόλπαΧρήσιμες Συμβουλές

Μπάνιο χωρίς θέρμανση: 5+1 tips για να ζεστάνετε το μπάνιο σας τον χειμώνα χωρίς χρήματα

3 Min Read
ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια
LifestyleNews

ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια

9 Min Read
Καθαρίστε Λεκέδες Καφέ από Τοίχους Μόνο με Μαγειρική Σόδα
ΚαθαριότηταΟργάνωση σπιτού

Καθαρίστε Λεκέδες Καφέ από Τοίχους Μόνο με Μαγειρική Σόδα

2 Min Read
5 Μοναδικοί Τρόποι Καθαρισμού με Μπανανόφλουδες
Καθαριότητα

5 Μοναδικοί Τρόποι Καθαρισμού με Μπανανόφλουδες

3 Min Read

Σας καλωσορίζουμε στο Toftiaxa.gr. Εδώ θα βρείτε πολλά άρθρα για κατασκευές DIY, για Διακόσμηση σπιτιού, για παιδικές κατασκευές, φυσικές μάσκες και κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, συμβουλές για το σπίτι, την οργάνωση και τον καθαρισμό και πολλά άλλα.

  • Αρχική
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Blog – Toftiaxa
  • GDPR Privacy policy
  • Quick Links
  • Bewoman
  • SyntagesGiaOlous
@2011 – toftiaxa.gr. All Right Reserved.