Μαγειρικά Λάθη: Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να αναπτύξετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες. Υπάρχουν μερικά λάθη που συνεχίζετε να κάνετε από συνήθεια στην κουζίνα που πρέπει να αποφύγετε για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο απλή. 12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή
Μαγειρικά Λάθη: Μαγειρεύετε τα λαχανικά για πολύ ώρα.
Τα λαχανικά περιέχουν πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά και η μακρά θερμική επεξεργασία όχι μόνο μειώνει τον αριθμό των θρεπτικών συστατικών, αλλά κάνει και τα γεύματα λαχανικών λιγότερο νόστιμα. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο μαγειρευτό και το βράσιμο είναι τα λαχανικά στον ατμό.
Μαγειρικά Λάθη: Παραμελείτε το αλάτι στο ψωμί με μαγιά.
Η εγγύηση για μια καλή ζύμη είναι η μαγιά υψηλής ποιότητας. Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να ελέγξετε τη μαγιά με αλάτι. Έτσι, αν θέλετε η ζύμη να φουσκώσει πιο γρήγορα, μην την αλατίσετε. Αλλά αν αφήσετε τη ζύμη χωρίς καθόλου αλάτι, το ψωμί θα χάσει όλο τον όγκο του.
Δεν αλατίζετε το νερό πριν βράσετε αυγά.
Τα αυγά είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς τροφές για πρωινό, αλλά συνήθως βράζονται γρήγορα, παρόλο που αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί με ένα απλό κόλπο. Προσθέστε αλάτι στο νερό πριν βράσει. Χάρη στο αλάτι, το ασπράδι του αυγού θα παραμείνει μέσα στο τσόφλι ακόμα κι αν σπάσει. Το αλμυρό νερό βοηθά το ασπράδι του αυγού να πήξει πιο γρήγορα.
Μαγειρικά Λάθη: Δεν μουλιάζετε τις πατάτες.
Το μούλιασμα των πατατών σε νερό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας αμύλου και στη βελτίωση της διατροφής. Επίσης, η περίσσεια αμύλου μπορεί να δημιουργήσει ένα κολλώδες φιλμ από έξω. Αφήστε τις πατάτες σε κρύο νερό για αρκετές ώρες, και θα παρατηρήσετε ότι το νερό γίνεται σκούρο στο κάτω μέρος. Αλλάξτε το νερό για να αφαιρέσετε το άμυλο που μπορεί να μείνει στις πατάτες.
Δεν βράζετε ρύζι με πράσινο τσάι.
Το ρύζι με πράσινο τσάι είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γεύμα. Είναι εμπλουτισμένο με τη γεύση και τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά του τσαγιού.
Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε περισσότερο ρεύμα
Δεν πλένετε τα λαχανικά με κρύο νερό μετά το ζεμάτισμα.
Συχνά αφήνετε τα ζεματισμένα λαχανικά ζεστά, περιμένοντας τη σειρά τους για να χρησιμοποιηθούν σε μια συνταγή. Για να διατηρήσετε όμως τη γεύση λαμπερή και την υφή τραγανή, μπορείτε να τα πλύνετε με κρύο νερό ή ακόμα και να τα βάλετε σε πάγο. Εάν δεν το κάνετε, οι θερμικές διεργασίες δεν θα σταματήσουν και ούτε το μαγείρεμα.
Βράζετε τα παντζάρια αντί να τα ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Φυσικά, έχετε συνηθίσει να βράζετε παντζάρια. Αλλά υπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος παντζαριών – στο φούρνο μικροκυμάτων. Πάρτε ένα παντζάρι μεσαίου μεγέθους, τρυπήστε το, τυλίξτε το σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά.
Ξεφλουδίζετε το σκόρδο ένα κομμάτι τη φορά.
Αντί να περνάτε ώρες ξεφλουδίζουμε το σκόρδο ένα κομμάτι τη φορά, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να κόψετε ένα κεφάλι σκόρδου στη μέση, να το βάλετε στο τραπέζι και να το χτυπήσετε με το μαχαίρι. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, αφαιρέστε πρώτα την περιοχή της ρίζας.
Αλατίζετε τις ομελέτες στην αρχή του μαγειρέματος.
Το αλάτισμα των αυγών στην αρχή του μαγειρέματος είναι ένα λάθος που καταστρέφει τη δομή των αυγών και τα κάνει υδαρή. Είναι καλύτερα να προσθέσετε αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος, σύμφωνα με τον Gordon Ramsay. Πιστεύει ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του μαγειρέματος των καλύτερων ομελετών.
Χρησιμοποιείτε φρέσκο ψωμί για να φτιάξετε γαλλικό τοστ.
Το φρέσκο ψωμί φαίνεται πολύ ελκυστικό, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να φτιάξετε γαλλικό τοστ. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μπαγιάτικο ψωμί – θα απορροφήσει περισσότερο από το μείγμα των αυγών και θα διατηρήσει το σχήμα του. Εάν το ψωμί είναι πολύ φρέσκο, μπορείτε να το ξεράνετε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Δεν αλατίζετε τον καφέ.
Παρόλο που η προσθήκη αλατιού στον καφέ είναι μια δημοφιλής παράδοση σε πολλές χώρες, μπορεί να φαίνεται σαν κάτι εξωτικό. Αλλά το αλάτι δεν δίνει μόνο στον καφέ νέες γεύσεις, αλλά μπορεί επίσης να τον σώσει εάν είναι πολύ πικρός. Θα πρέπει να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε κάθε φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές της σούπας καφέ.
Δείτε επίσης Τα λάθη που κάνουμε όταν τρώμε φρούτα και “πετάμε” πολλές από τις θρεπτικές τους ουσίες