in , , ,

Δοκιμάστε Την «Αγκαλιά Της Πεταλούδας» Όταν Πρέπει Να Ηρεμήσετε Το Νευρικό Σας Σύστημα

Δοκιμάστε Την «Αγκαλιά Της Πεταλούδας» Όταν Πρέπει Να Ηρεμήσετε Το Νευρικό Σας Σύστημα
Δοκιμάστε Την «Αγκαλιά Της Πεταλούδας» Όταν Πρέπει Να Ηρεμήσετε Το Νευρικό Σας Σύστημα

Την επόμενη φορά που θα είστε αγχωμένοι, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αγχωμένοι, είτε από τη δουλειά, είτε από την ανατροφή των παιδιών είτε από το άγχος της καθημερινότητας, μια τεχνική που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η αγκαλιά με την πεταλούδα. Η αγκαλιά της πεταλούδας λειτουργεί χτυπώντας και τις δύο πλευρές του στήθους σας σε εναλλασσόμενο ρυθμό, ο οποίος πιστεύεται ότι βοηθά το νευρικό σας σύστημα σε στιγμές στρες ή άγχους, φέρνοντας μερικά λεπτά ηρεμίας σε έναν κόσμο όπου η καθημερινότητα κινείται με ξέφρενους ρυθμούς.

Γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν συχνά μεταξύ 2 και 3 μετά τα μεσάνυχτα;

Τι είναι μια αγκαλιά της πεταλούδας;

Η αγκαλιά της πεταλούδας αναπτύχθηκε αρχικά για έναν τύπο θεραπείας που ονομάζεται Eye Movement Desensitization Reprocessing ή EMDR για συντομία, η οποία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επεξεργαστούν επώδυνες ή τραυματικές αναμνήσεις. Η αγκαλιά της πεταλούδας λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως αμφίπλευρη διέγερση, όπου παρέχεται ένα ερέθισμα σε εναλλασσόμενο ρυθμό και στις δύο πλευρές του σώματος.

Άλλα φυσικά παραδείγματα αμφίπλευρης διέγερσης περιλαμβάνουν το τρέξιμο, όπου τα πόδια σας χτυπούν το έδαφος με εναλλασσόμενο ρυθμό. ή παίζοντας ντραμς, όπου τα χέρια σας κινούνται σε εναλλασσόμενα μοτίβα. Αν και τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του EMDR είναι ακόμα περιορισμένα, η αγκαλιά της πεταλούδας είναι αναμφισβήτητα καταπραϋντική. Είναι επίσης γρήγορο και εύκολο να γίνει, κάτι που είναι απαραίτητο για κάθε τεχνική που προορίζεται να βοηθήσει σε στρεσογόνες στιγμές.

Πώς να κάνετε μια αγκαλιά πεταλούδας

Για να κάνετε την αγκαλιά της πεταλούδας, τυλίξτε τους αντίχειρές σας μαζί, τοποθετήστε τους στο στέρνο σας, με τα χέρια σας στο στήθος σας, με τις άκρες των δακτύλων σας να αγγίζουν την κλείδα σας. Στη συνέχεια, χτυπήστε εναλλάξ το στήθος σας με τα χέρια σας, σε μια κίνηση που προσομοιώνει το χτύπημα των φτερών μιας πεταλούδας. Κάντε αυτό για λίγα λεπτά, παίρνοντας επίσης βαθιές αναπνοές. Βρείτε έναν ρυθμό και την ένταση που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Εάν δεν βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου αισθάνεστε άνετα να κάνετε την αγκαλιά της πεταλούδας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χτυπήσετε το εξωτερικό των γονάτων σας με εναλλασσόμενο μοτίβο, καθώς αυτή είναι μια κίνηση που είναι λίγο πιο διακριτική, αλλά παρέχει παρόμοιο μοτίβο.

Γιατί Δεν Μπορούμε να Κοιμηθούμε Χωρίς Κουβέρτα Ακόμη και σε μια Ζεστή Νύχτα;

φώτο Photo: cunaplus (Shutterstock)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το "Λοφίο Της Τουαλέτας":Πόσο Κακό Είναι Τελικά Να Μην Κατεβάζετε Το Καπάκι Της Τουαλέτας

Το “Λοφίο Της Τουαλέτας”:Πόσο Κακό Είναι Τελικά Να Μην Κατεβάζετε Το Καπάκι Της Τουαλέτας

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι