in , , ,

Γιατί Δεν Μπορούμε να Κοιμηθούμε Χωρίς Κουβέρτα Ακόμη και σε μια Ζεστή Νύχτα;

Γιατί Δεν Μπορούμε να Κοιμηθούμε Χωρίς Κουβέρτα Ακόμη και σε μια Ζεστή Νύχτα;
Γιατί Δεν Μπορούμε να Κοιμηθούμε Χωρίς Κουβέρτα Ακόμη και σε μια Ζεστή Νύχτα;

Βρίσκεστε στον εαυτό σας να στριφογυρνάει τη νύχτα και το μόνο πράγμα που σας βοηθάει είναι η κουβέρτα σας. Φαίνεται ότι έχει μαγική δύναμη και μόλις μας σκεπάσει κοιμόμαστε πιο γρήγορα. Ακόμα και οι ζέστες νύχτες δεν διαφέρουν. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους είμαστε τόσο προσκολλημένοι στην κουβέρτα και μόλις μάθετε γιατί, όλα θα έχουν νόημα.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας.

brightside.me

Είμαστε θερμόαιμα πλάσματα, που σημαίνει ότι το σώμα μας ρυθμίζει την εσωτερική του θερμοκρασία και αυτό μας βοηθά να παραμείνουμε ζεστοί. Ωστόσο, όταν κοιμόμαστε βαθιά, όλοι οι έλεγχοι μας εξασθενίζουν. Γι’ αυτό ζητάμε βοήθεια από πράγματα γύρω μας. Και οι κουβέρτες βοηθούν το σώμα μας να ρυθμίσει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία που χρειαζόμαστε.

Αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας του ύπνου μας.

Sam K / Pexels Ivan Oboleninov / Pexels

Είμαστε επίσης «πλάσματα με συνήθειες» και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο γιατί χρειαζόμαστε τις κουβέρτες μας. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για αίσθημα ασφάλειας, χρησιμοποιούμε κουβέρτες όλη μας τη ζωή και έχει χαραχθεί στη ρουτίνα μας από τότε. Έτσι, όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι και σκεπαζόμαστε με μια κουβέρτα, το σώμα μας λαμβάνει σήμα ότι είναι ώρα να κοιμηθούμε.

Μειώνουν το στρες και το άγχος.

brightside.me

Η σεροτονίνη είναι μια από τις καλές χημικές ουσίες που παίζει σημαντικό ρόλο για να μας κρατάει χαρούμενους και ήρεμους. Όταν είμαστε αγχωμένοι και ανήσυχοι, είναι δύσκολο να κοιμηθούμε. Ωστόσο, μόλις σκεπαστούμε, η ποσότητα αυτής της χημικής ουσίας αυξάνεται και αυτά τα συναισθήματα αρχίζουν να εξαφανίζονται.

Μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

depositphotos.com

Οι κουβέρτες δημιουργούν ένα μικροκλίμα: ένα φραγμό όπου η θερμοκρασία δεν αλλάζει πολύ. Μας ζεσταίνει και οι παράγοντες που κρυώνουν το σώμα μας δεν μας επηρεάζουν τόσο πολύ. Έτσι, κοιμόμαστε γρηγορότερα και έχουμε έναν καλύτερο και λιγότερο διαταραγμένο ύπνο.

Αισθανόμαστε προστατευμένοι και ασφαλείς.

brightside.me

Οι κουβέρτες πυροδοτούν την αίσθηση ασφάλειας γιατί ο πιο κοινός φόβος που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά ήταν το σκοτάδι. Έτσι, όταν νιώθαμε αυτό το συναίσθημα, σκεπαζόμασταν εντελώς και μας έκανε να νιώθουμε προστατευμένοι. Αυτό το αίσθημα ασφάλειας παραμένει μαζί μας έως σήμερα όταν είμαστε κάτω από τις κουβέρτες μας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

17 Πλεκτά που Μόνο μια Γιαγιά θα Μπορούσε να Κάνει

6 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που είναι ΕΚΤΟΣ το 2020

6 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που είναι ΕΚΤΟΣ το 2020