in , , , ,

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι
Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι

Πώς να επισκευάσετε ένα σπασμένο πλακάκι εάν δεν έχετε άλλο για να το αντικαταστήσετε.

Έχετε κάποιες επιλογές εάν δεν μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε το σπασμένο κομμάτι πλακάκι.

Εάν έχετε ιδρώσει ποτέ βάζοντας πλακάκια σε ένα τοίχο ή σε ένα πάτωμα μόνο και μόνο και να συνειδητοποιήσετε στο τέλος ότι οι γραμμές τους ακολουθούν την καμπυλότητα της Γης, ξέρετε ακριβώς πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η τοποθέτηση πλακιδίων. Και όλο αυτό επεκτείνεται και τις επισκευές πλακιδίων. Τι θα συμβεί αν δεν είχατε κρατήσει μερικά πλακάκια που δεν υπάρχουν πλέον στο εμπόριο και τώρα ένα από αυτά έχει ραγίσει ή σπάσει; Κι όμως έχετε κάποιες επιλογές. Πώς να βάψεις τους αρμούς από τα πλακάκια σε 5 απλά βήματα!

Αυτοκόλλητα πλακιδίων

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εάν δεν έχετε εφεδρικά πλακίδια είναι απλώς να καλύψετε τη ζημιά. Τα αυτοκόλλητα πλακιδίων είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται: Διακοσμητικά χαλκομανίες που κολλάνε απευθείας στο υπάρχον πλακάκι. Αν και πιθανότατα δεν θα λειτουργήσουν πολύ καλά σε σημεία που έχουν συνέχεια άμεση επαφή με το νερό (για παράδειγμα, σε τοίχους ντους ή δάπεδα), μπορούν εύκολα να καλύψουν ρωγμές και τρύπες σε περιοχές που είναι απλώς υγρές και η χρήση μιας δεσμίδας θα κάνει την κάλυψη των πλακιδίων σας να μοιάζει με σκόπιμη σχεδίαση.

Γεμιστικό πλακιδίων ή αρμόστοκος

Εάν η ζημιά στο πλακίδιο σας είναι αρκετά βαθιά ή/και φαρδιά, ίσως μπορείτε να το γεμίσετε με ένα διαφανές εποξειδικό και στη συνέχεια να το βάψετε. Αυτό θα δημιουργήσει μια σκληρή, ανθεκτική επισκευή, αν και το πόσο θα διακρίνεται η επισκευή θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την ικανότητά σας να ταιριάξετε το χρώμα με το πλακάκι (και τις δεξιότητές σας στη ζωγραφική). Εναλλακτικά, τα ενέματα μπορεί να γίνουν ένα καταπληκτικό μέσο επισκευής για κατεστραμμένο πλακίδιο. Αυτό θα λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά εάν το πλακάκι σας έχει φλέβες ή μοτίβο, επειδή ο αρμόστοκος μπορεί να μην ταιριάζει ακριβώς με το χρώμα και τη γυαλάδα του πλακιδίου σας. Τα ενέματα θα γεμίσουν μια ζημιά μέτριου βάθους πολύ καλύτερα, συν το γεγονός ότι έχετε περισσότερες επιλογές στο να βρείτε κάποιο χρώμα που να ταιριάζει.

Χρώμα

Ναι, μπορείτε να βάψετε πλακάκια. Ενώ αυτό γίνεται συνήθως για να φρεσκάρετε την όψη του παλαιότερου πλακιδίου χωρίς να το αφαιρέσετε και να το αντικαταστήσετε, εάν έχετε μικρή ζημιά στο πλακάκι σας, μπορείτε να το καλύψετε με κάποιο χρώμα που ταιριάζει σε αυτό του πλακιδίου. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για λεπτές ρωγμές ή μικροσκοπικές τρύπες. Όσο πιο μεγάλη είναι η ζημιά, τόσο πιο εμφανής θα είναι η βαμμένη επισκευή. Το κόλπο εδώ είναι η αντιστοίχιση χρωμάτων, προφανώς – έστω και με ένα μικρό λάθος, η επισκευή σας θα ξεχωρίζει, εκτός κι αν απλά αποφασίσετε να βάψετε όλο το πλακάκι σας.

Πώς να Καθαρίσετε Δάπεδα από Πλακάκια με Μαγειρική Σόδα

Δημιουργήστε ένα σχέδιο

Τέλος, εάν δεν πιστεύετε ότι καμία από αυτές τις παραπάνω προσεγγίσεις δεν λειτουργεί, και πρέπει να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε το πλακίδιο, έχετε μια τελευταία επιλογή. Θα μπορούσατε να αφαιρέσετε περισσότερα από το σπασμένο πλακίδιο και να δημιουργήσετε ένα νέο μοτίβο με πλακάκια παρόμοιου μεγέθους διαφορετικών χρωμάτων ή με πλακάκια που έχουν σχέδιο. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπέρβαση. Η αντικατάσταση μερικών πλακιδίων σε ένα προσεγμένο μοτίβο θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη ζημιά και να κάνει την εμφάνιση των πλακιδίων σας σαν να έγινε έτσι σκόπιμα και όχι για να καλυφθεί μια ζημιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Photo: Independence_Project (Shutterstock)

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Δοκιμάστε Την «Αγκαλιά Της Πεταλούδας» Όταν Πρέπει Να Ηρεμήσετε Το Νευρικό Σας Σύστημα

Δοκιμάστε Την «Αγκαλιά Της Πεταλούδας» Όταν Πρέπει Να Ηρεμήσετε Το Νευρικό Σας Σύστημα

Καύσωνας ΤΕΛΟΣ: Πώς Να Δροσίσετε Ένα Δωμάτιο Χωρίς Παράθυρα

Καύσωνας ΤΕΛΟΣ: Πώς Να Δροσίσετε Ένα Δωμάτιο Χωρίς Παράθυρα