in , , ,

Πώς να βάψεις τους αρμούς από τα πλακάκια σε 5 απλά βήματα!

πώς να βάψεις τους αρμούς από τα πλακάκια του μπάνιου

Βάψιμο για τους αρμούς από τα πλακάκια του μπάνιου.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς σε ένα σπίτι είναι η μούχλα στο μπάνιο. Ένα από τα σημεία που εμφανίζεται τις περισσότερες φορές είναι οι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων. Ίσως να έχεις παρατηρήσει και εσύ κιτρινισμένους ή μαυρισμένους αρμούς, ειδικά στα πλακάκια που βρίσκονται κοντά στη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα σου. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι μία και είναι η βαφή αρμών πλακιδίων. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να εκτελεστεί σωστά.

Πέρα από την αντιμετώπιση της μούχλας, η βαφή αρμών πλακιδίων θα ανανεώσει εντελώς το χώρο σου. Το μπάνιο ή οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού θα δείχνει ξανά σαν καινούργιο! Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση που δε θα σε ταλαιπωρήσει με πολλά μερεμέτια μέσα στο σπίτι. Επίσης, εάν επιλέξεις ένα φωτεινό χρώμα για τους αρμούς σου όπως το μπλε ή το κόκκινο, τότε θα αποτελέσει μια μοντέρνα άποψη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

5 Βήματα για να εκτελέσεις σωστά τη βαφή αρμών πλακιδίων!

Βήμα 1: Καθάρισε τους αρμούς από μούχλα

Αυτό που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τη βαφή αρμών πλακιδίων είναι να αφαιρέσεις οποιοδήποτε ίχνος μούχλας. Είναι σημαντικό γιατί ακόμα και αν βάλεις νέο αρμόστοκο πάνω από αυτόν που υπάρχει ήδη, δε γίνεται η υγρασία να μείνει ενδιάμεσα από τον παλιό και το νέο. Για να αφαιρέσεις τη μούχλα στο μπάνιο ή σε άλλο δωμάτιο, φτιάξε το δικό σου καθαριστικό από φυσικά υλικά. Βάλε, λοιπόν, σε ένα μπολ 7 κούπες νερό, 1/2 της κούπας μαγειρική σόδα, 1/4 της κούπας λευκό ξύδι και 1/3 της κούπας λεμόνι. Βουτώντας μια οδοντόβουρτσα στο μείγμα τρίψε τους αρμούς έως ότου εξαφανιστούν τα σημάδια. Εναλλακτικά, φτιάξε μια πάστα από 3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και 1 νερού και τρίψε πάλι με μια οδοντόβουρτσα. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε δικαιώσει!

5 Έξυπνα Tips για να εξοντώσεις τη μούχλα στο Σπίτι σου!

Βήμα 2: Επίλεξε το είδος και το χρώμα βαφής των αρμών

Αφού καθάρισες εντελώς τους αρμούς, σειρά έχει η επιλογή του προϊόντος που θα εφαρμόσεις. Στο εμπόριο, υπάρχει ειδικός μαρκαδόρος για αρμούς που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν απλώς έχουν λερωθεί. Ωστόσο, διατίθεται μόνο σε λευκό και γκρι χρώμα, αλλά αποτελεί την οικονομικότερη λύση. Επίσης, εάν ψάχνεις για βαφή αρμών πλακιδίων σε άσπρο χρώμα, μπορείς να αγοράσεις ένα ειδικό μπουκαλάκι το οποίο απλώς το πιέζεις και εξαφανίζει την κιτρινίλα. Έχει σταθερή ροή, ενώ το στόμιό του διαθέτει σφουγγαράκι, ώστε να εφαρμόζεις χωρίς να λερώνεις τα πλακάκια. Μήπως, όμως, θέλεις να δώσεις ένα μοντέρνο και αισθητικό αποτέλεσμα με fun διάθεση; Στην αγορά υπάρχουν αρμόστοκοι σε πάρα πολλά χρώματα για να διαλέξεις, ακόμα και αρμόστοκοι με γκλίτερ! Μπορείς, λοιπόν, να συνδυάσεις ένα χρωματιστό αρμόστοκο με τα λευκά σου πλακάκια ή ακόμα και να δημιουργήσεις αντιθέσεις.

Βήμα 3: Αφαίρεσε τον παλιό αρμόστοκο

Εάν επιλέξεις τον ειδικό μαρκαδόρο ή άλλο προϊόν για τη βαφή αρμών πλακιδίων, τότε απλώς εφάρμοσέ το πάνω από τον παλιό αρμόστοκο. Εάν, όμως, διαλέξεις να τοποθετήσεις νέο αρμόστοκο, τότε θα πρέπει να αφαιρέσεις αυτόν που ήδη υπάρχει. Το συγκεκριμένο βήμα απαιτεί τη βοήθεια ενός τεχνίτη εάν εσύ δεν είσαι ειδικός σε αυτά τα θέματα. Ο αρμός μεταξύ των πλακιδίων θα πρέπει να έχει βάθος 2-3 χιλιοστά. Ο παλιός αρμόστοκος θα πρέπει να ξυστεί με ειδικά εργαλεία και με προσοχή, ώστε να μη φθαρούν τα πλακάκια.

Βήμα 4: Εφάρμοσε τον καινούργιο αρμόστοκο

Ήρθε η ώρα για τη βαφή αρμών πλακιδίων με το χρώμα που διάλεξες προηγουμένως. Πέρα από αυτό, θα χρειαστείς και μια πλαστική σπάτουλα. Πρώτα από όλα, ακολούθησε τις οδηγίες προετοιμασίας του αρμόστοκου που αναγράφονται στη συσκευασία. Στη συνέχεια, εφάρμοσε με τη σπάτουλα τον αρμόστοκο με πλάγιες κινήσεις γεμίζοντας καλά τους αρμούς. Εάν δε θέλεις να λερώσεις τα πλακάκια σου, μπορείς να τοποθετήσεις κολλητική ταινία στην περίμετρο κάθε πλακιδίου για να τα προστατεύσεις. Επίσης, εάν έχεις σκοπό να εφαρμόσεις αρμόστοκο τόσο στα πλακάκια του τοίχου όσο και στου δαπέδου, να ξεκινήσεις από τον τοίχο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη συμβολή των δύο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πώς να προστατέψετε τους αρμούς απο τη μούχλα με ένα κερί.

Βήμα 5: Καθάρισε την επιφάνεια από τα υπολείμματα

Το τελευταίο βήμα είναι αυτό που θα κάνει το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή κάθε επισκέπτη. Μόλις στεγνώσει και σκληρύνει ο αρμόστοκος, θα πρέπει να τον καθαρίσεις με ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα πλακάκια, ώστε να αφαιρέσεις τα υπολείμματα του αρμόστοκου και να λάμψουν ξανά. Ωστόσο, φρόντισε να μην είναι πολύ βρεγμένο το σφουγγάρι σου, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν άλατα στον αρμό, πράγμα που δε θέλουμε.

via blog.douleutaras

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 δυνατές φωτογραφίες που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή “αλλιώς”

15 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

15 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια