in , , , ,

Καύσωνας ΤΕΛΟΣ: Πώς Να Δροσίσετε Ένα Δωμάτιο Χωρίς Παράθυρα

Καύσωνας ΤΕΛΟΣ: Πώς Να Δροσίσετε Ένα Δωμάτιο Χωρίς Παράθυρα
Καύσωνας ΤΕΛΟΣ: Πώς Να Δροσίσετε Ένα Δωμάτιο Χωρίς Παράθυρα

Δεν υπάρχουν παράθυρα; Δεν υπάρχει εξαερισμός; Μην το κουράζετε – υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειώσετε τη θερμοκρασία.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ξέρετε πόσο ζεστό μπορεί να γίνει. Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι συνήθως ένα δωμάτιο χωρίς εξαερισμό και αν δεν υπάρχει ένα σύστημα ψύξης τότε άνετα μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση. Ωστόσο, εάν δεν έχετε την δυνατότητα να εγκαταστήσετε σύστημα ψύξης, δεν είστε καταδικασμένοι σε θάνατο από τον ιδρώτα σε αυτόν τον χώρο που μοιάζει με κελί. Εδώ είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δροσιστείτε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ! : Δείτε γιατί απαγορεύεται να ανοίγετε το air codition του αυτοκινήτου όταν βάζετε μπροστά την μηχανή!

Δροσίστε ένα δωμάτιο απενεργοποιώντας … τα πάντα

Το πρώτο σας βήμα για να δροσίσετε το δωμάτιο είναι να διαχειριστείτε το περιβάλλον μέσα σε αυτό. Η ζέστη που κάνει τη ζωή σας μίζερη συχνά (εν μέρει) προέρχεται από το εσωτερικό του σπιτιού συνήθως οπότε κάντε πρώτα αυτά τα πράγματα:

Σβήσε τα φώτα. Οι παλιές λαμπτήρες πυρακτώσεως παράγουν πολλή θερμότητα. Εάν τις κρατήσετε σβηστές, θα μειωθεί η συνολική θερμοκρασία. Η εναλλαγή σε ψυχρότερους λαμπτήρες LED ή CFL θα βοηθήσει επίσης.

Κλείστε τις συσκευές. Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά, πολλές συσκευές παράγουν θερμότητα. Εάν το δωμάτιό σας χωρίς παράθυρα χρησιμεύει ως πλυσταριό ή έχει υπολογιστή, ψυγείο ή άλλη συσκευή σε αυτό, σκεφτείτε εάν αυτές οι συσκευές μπορούν να μεταφερθούν ή εάν πρέπει να είναι συνεχώς ενεργοποιημένες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιλογές κλιματιστικού

Τα περισσότερα κλιματιστικά είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν εξωτερικό αέρα και αποχέτευση, αλλά έχετε μερικές επιλογές για ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα:

  • Εντοιχιζόμενο AC. Εάν είναι βολικό και το εν λόγω δωμάτιο έχει εξωτερικό τοίχο, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ένα AC μέσω του τοίχου. Αυτό θα σας δώσει μια τυπική εμπειρία κλιματισμού, χωρίς να απαιτείται παράθυρο.
  • Εναλλακτικά κληματιστικά χωρίς εξαερισμό (γνωστά και ως ψύκτες αέρα). Αυτά μπορεί να ονομάζονται κλιματιστικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψύκτες εξάτμισης. Λειτουργούν με την εξάτμιση μιας παροχής νερού στο εσωτερικό τους, η οποία στην πραγματικότητα δροσίζει ένα δωμάτιο όσο το κλίμα είναι ξηρό – σε υγρές συνθήκες το νερό δεν μπορεί να εξατμιστεί τόσο αποτελεσματικά. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας ένα ψύκτη αέρα πολύ εύκολα αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ένα. Ακόμη και το να κρεμάσετε μια βρεγμένη πετσέτα μπροστά σε έναν ανεμιστήρα θα σας βοηθήσει!
  • Φορητό AC με εκτεταμένη αποχέτευση. Τα φορητά κλιματιστικά λειτουργούν ακριβώς όπως οι μονάδες παραθύρων, αλλά είναι σχεδιασμένα να κάθονται στο πάτωμα με έναν εύκαμπτο αεραγωγό που μπορεί να χωρέσει σε ένα παράθυρο. Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να επεκταθεί, οπότε αν υπάρχει παράθυρο κοντά στο δωμάτιο αλλά μέσα σ’ αυτό, μπορείτε να επεκτείνετε την εμβέλειά του αγοράζοντας λίγο σωλήνα και συνδέοντάς τον με κολλητική ταινία. Ωστόσο, υπάρχει μια προειδοποίηση: Ο ανεμιστήρας στη μονάδα AC σας μπορεί να μην έχει αρκετή ισχύ για να σπρώξει τον αέρα όσο μακριά θέλετε, επομένως η επέκταση του σωλήνα εξαερισμού μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά του.

Αντιμετωπίστε τη ζέστη με ανεμιστήρα (ή ανεμιστήρες)

Εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό ή ψύκτης αέρα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην τεχνολογία ανεμιστήρων της παλιάς σχολής για να δροσίσετε ένα δωμάτιο. Όλα έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία του αέρα:

  • ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ. Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής μπορεί να απαιτεί κάποια εργασία καλωδίωσης, αλλά θα αξίζει τον κόπο. Εάν ρυθμίσετε τον ανεμιστήρα να τραβάει αέρα από κάτω, θα κυκλοφορήσει ψυχρότερος αέρας μέσα στο δωμάτιο, μειώνοντας τη συνολική θερμοκρασία. Και η κίνηση του αέρα θα σας βοηθήσει επίσης να νιώσετε πιο δροσεροί στο χώρο.
  • Όρθιοι ανεμιστήρες. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα δεν έχει ανεμιστήρα οροφής, δύο όρθιοι ανεμιστήρες μπορούν να βοηθήσουν. Στρέψτε τον έναν ανεμιστήρα προς τα πάνω προς την οροφή και τον άλλο έξω από το δωμάτιο μέσα από την πόρτα. Αυτό θα διοχετεύσει τον ζεστό αέρα που ανεβαίνει στην οροφή έξω στο υπόλοιπο σπίτι, βοηθώντας να δροσιστεί ο χώρος.
  • Ανεμιστήρας εξαερισμού. Εάν το δωμάτιό σας σας χωρίς παράθυρα διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο με ανεμιστήρα εξαερισμού, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή και ανοίξτε τον ανεμιστήρα εξαερισμού. Θα τραβήξει λίγο από τον ζεστό αέρα πάνω και έξω. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού τείνουν να βρίσκονται στη μικρότερη πλευρά, επομένως αυτό πιθανότατα δεν θα λύσει το πρόβλημά σας εντελώς — αλλά θα σας βοηθήσει λίγο.
  • Ανεμιστήρας πάγου. Ναι, ένας κουβάς με πάγο τοποθετημένος μπροστά από έναν ανεμιστήρα θα βοηθήσει να δροσιστεί ένας χώρος. Αυτό είναι πολύ παρόμοιο με την ιδέα του να φτιάξει κάποιος μόνος του ένα ψύκτη αέρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη λύση και πιο εύκολο να το συνδυάσετε με κάτι άλλο αν είστε απελπισμένοι.

DIY – πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικονομικό φορητό air condition!

Χρησιμοποιήστε βαφή για να μειώσετε τη θερμοκρασία

Τέλος, εάν το δωμάτιό σας χωρίς παράθυρα έχει εξωτερικούς τοίχους ή εξωτερική οροφή, σκεφτείτε να ρίξετε λίγο χρώμα που αντανακλά τη θερμότητα στους τοίχους και την οροφή. Είναι πολύ γνωστό ότι το να βάψετε το σπίτι σας σε πιο ανοιχτό χρώμα το βοηθά να κρυώσει, επομένως το να βάψετε τους τοίχους και την οροφή που περιβάλλουν το δωμάτιό σας σε φωτεινό λευκό θα το βοηθήσει να δροσιστεί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αντανακλαστικό χρώμα που έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά το φως και τη θερμότητα, διατηρώντας την εξωτερική θερμοκρασία των τοίχων και της οροφής σας χαμηλή, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει λιγότερη μεταφορά θερμότητας στο εσωτερικό. Αυτά τα χρώματα είναι συνήθως λίγο πιο περίπλοκα στην εφαρμογή από το κανονικό χρώμα, επομένως ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για αυτό, αλλά θα μπορούσε να σας δώσει ένα πλεονέκτημα στο να διατηρείτε αυτό το δωμάτιο χωρίς παράθυρα δροσερό.

Photo: Jason Finn (Shutterstock)

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι

Επισκεύασε Άμεσα Ένα Σπασμένο Πλακάκι Ακόμα Και Αν Δεν Έχεις Το Ίδιο: 4 Τρόποι

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Χυμό Τουρσί

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Χυμό Τουρσί