in , ,

10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

αποτοξινωτικές τροφές,καθαριστικές τροφές,υγιεινή διατροφή,συμβουλές διατροφής
10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω του έντονου ρυθμού ζωής έχουν λίγο χρόνο για να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή. Ως αποτέλεσμα, καταναλώνουν τροφές που προκαλούν μεγάλη βλάβη στην υγεία. Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στη διατροφή σας υγιεινές τροφές που αποτοξινώνουν και καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες στις οποίες εκτίθενται καθημερινά. 14 Συγκρίσεις Τροφών που θα σας Κάνουν να Ξεχάσετε τις Δίαιτες

Παντζάρια

© Depositphotos

Αυτή η εξαιρετικά ευεργετική ρίζα περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και έναν τύπο αντιοξειδωτικού που ονομάζεται βεταΐνη, το οποίο είναι μια φυτική χρωστική ουσία υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα. Η βεταΐνη βελτιώνει τη δομή των κυττάρων και επιδιορθώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα στο συκώτι. Το συκώτι καθαρίζει όλες τις τοξίνες στις οποίες εκτίθεστε, οπότε η προσθήκη ενός φυσικού αποτοξινωτικού λαχανικού θα βοηθήσει πολύ.

Ατμίστε ή βράστε τα παντζάρια με τη φλούδα για να διατηρήσετε όλα τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Το ψήσιμο είναι επίσης μια νόστιμη επιλογή. Η χρήση ωμών παντζαριών για ένα υγιεινό smoothie γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε επίσης να τα τρίψετε (ωμά) σε σαλάτα.

Κρεμμύδι και σκόρδο

© Depositphotos

Και τα δύο περιέχουν φλαβονοειδή που βοηθούν στην παραγωγή γλουταθειόνης, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά του συκωτιού. Το διεγείρουν για να παράγουν αποτοξινωτικά ένζυμα που φιλτράρουν τοξικά κατάλοιπα από το πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, υποβοηθούν το ήπαρ και έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιπαρασιτικές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.

Κάθε διατροφή αποτοξίνωσης πρέπει να περιλαμβάνει αυτά τα 2 συστατικά. Το ωμό ή τηγανητό σκόρδο μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια σαλάτα. Μια σπιτική αλοιφή με ψητό σκόρδο σε κράκερ είναι ένα υπέροχο αποτοξινωτικό σνακ για μια πολυάσχολη μέρα.

Πράσινα λαχανικά

© Depositphotos

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά δίνουν στο γαστρεντερικό σύστημα μια αποτοξινωτική ώθηση χλωροφύλλης. Αυτή η φυτική χρωστική είναι υπεύθυνη για την κατανάλωση φωτός κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, η οποία παράγει ενέργεια. Αλλά πέρα από αυτό, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τοξίνες και άλλες ελεύθερες ρίζες για να τις μετατρέψει σε ουδέτερα συστατικά. Καθαρίζει επίσης τα βαρέα μέταλλα που συσσωρεύονται στο σώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η χλωροφύλλη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αλκαλοποιεί το σώμα για να απαλλαγεί από την οξύτητα των σωματικών υγρών.

Η κουζίνα σας θα πρέπει είναι γεμάτη από σπανάκι, λάχανο, σιταρόχορτο και άλλα βιολογικά σκούρα φυλλώδη πράσινα. Προσθέστε σιταρόχορτο στα smoothies ή τους χυμούς σας. Φτιάξτε μια νόστιμη σούπα σπανάκι ή ψήστε λάχανο με ελαιόλαδο και μπαχαρικά για να φτιάξετε τσιπς.

Λεμονόνερο

© Depositphotos

Τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για το πεπτικό σύστημα επειδή είναι γεμάτα βιταμίνη C και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αυτός ο συνδυασμός ενεργοποιεί τα ηπατικά ένζυμα για να μετατρέψει τις τοξίνες σε υδατοδιαλυτή μορφή και κινητοποιεί τα έντερα. Αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες μπορούν να αποβληθούν εύκολα από το σώμα σας.

Ξεκινήστε το πρωί με ένα ποτήρι χλιαρό νερό αναμεμιγμένο με το χυμό ενός λεμονιού ή λάιμ, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Πίνετε αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι για να αυξήσετε το ενεργειακό σας επίπεδο για την ημέρα και να έχετε καλύτερες κινήσεις του εντέρου και ομορφότερο δέρμα.

Σπόροι και ξηροί καρποί

© Depositphotos

Αν δεν μπορείτε να κόψετε τα σνακ, επιλέξτε υγιεινά. Έχετε πάντα ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς και σπόρους όπως λιναρόσπορους ή ηλιόσπορους.

  • Η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις λιπαρές εναποθέσεις που συσσωρεύονται γύρω από το συκώτι.
  • Τα καρύδια έχουν υψηλά επίπεδα της όξινης αργινίνης, η οποία βοηθά το συκώτι να αποτοξινώσει την αμμωνία. Είναι επίσης ιδανικά για να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.
  • Οι λιναρόσποροι ενισχύουν τη διάθεση. Όταν αλέθονται, παρέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το έντερο. Επίσης, οι ίνες λιναριού καταστέλλουν την όρεξη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.
  • Οι ηλιόσποροι παρέχουν μαγνήσιο που διατηρεί τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης φυσιολογικά, βοηθά στη διατήρηση σταθερού καρδιακού παλμού και ενισχύει τη λιπόλυση.

Δείτε ακόμη 10 Φυσικά Υποκατάστατα Ζάχαρης που θα Σώσουν την Υγεία σας

Γιαούρτι

© Depositphotos

Το γιαούρτι είναι γεμάτο προβιοτικά και παρέχουν υγιή βακτήρια για την ενίσχυση της φυσικής χλωρίδας του πεπτικού, βοηθώντας την πέψη και ενισχύοντας τις ανοσολογικές αντιδράσεις του σώματος. Βασικά, το γιαούρτι προσφέρει καλά βακτήρια στο έντερο για να ξεκινήσει η πέψη και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.

Αποφύγετε τα γιαούρτι “χωρίς λιπαρά” ή “χαμηλά λιπαρά” καθώς περιέχουν πολλή ζάχαρη. Επιλέξτε γιαούρτια με ζωντανές ή ενεργές καλλιέργειες.

Ρόφημα πικραλίδας ή πράσινο τσάι

© Depositphotos

Η πικραλίδα βοηθά το συκώτι στραγγίζοντας και φιλτράροντας τοξίνες και απόβλητα από την κυκλοφορία του αίματος. Το πράσινο τσάι είναι πολύ πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με το μαύρο ή το τσάι oolong, παρά το γεγονός ότι όλα προέρχονται από το ίδιο φυτό. Η καφεΐνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι δίνει ένα διουρητικό αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση του φουσκώματος εξουδετερώνοντας την κατακράτηση νερού.

Επιλέξτε πικραλίδες από τον κήπο σας ή στην επόμενη πεζοπορίας σας. Φτιάξτε ένα απλό και αποτοξινωτικό τσάι που θα σας κρατήσει ζεστούς και υγιείς τις κρύες μέρες.

Τζίντζερ

© Depositphotos

Το τζίντζερ μειώνει το φούσκωμα, διατηρεί τη σωστή λειτουργία του παχύ έντερου και το απαλλάσσει από τα απόβλητα και τις κακές τοξίνες. Βοηθά και βελτιώνει την παραγωγή στομαχικών οξέων που σκοτώνουν τα παράσιτα και προστατεύουν το σώμα από λοιμώξεις. Βοηθά τη ροή των πεπτικών υγρών ώστε το πεπτικό σύστημα να είναι πιο αποτελεσματικό. Αυτή η μαγική ρίζα ενισχύει το μεταβολισμό και υποστηρίζει τις λειτουργίες του ήπατος όλη την ημέρα.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ. Δοκιμάστε τσάι τζίντζερ με μέλι και λεμόνι ή προσθέστε το σε smoothies, σαλάτες, σούπες ή οτιδήποτε άλλο μαγειρεύετε ή ψήνετε!

Καρότα

© Shutterstock

Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη και είναι ένα από τα πιο ισχυρά αποτοξινωτικά λαχανικά. Περιέχουν β-καροτένιο και βιταμίνη Α. Τα καρότα έχουν μεγάλα καρδιαγγειακά οφέλη και βοηθούν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένας τρόπος για την αποτοξίνωση του σώματός σας είναι να αποφύγετε οποιαδήποτε επεξεργασμένη τροφή για 1 ή 2 ημέρες. Η κατανάλωση καρότων και άλλων ωμών λαχανικών και φρέσκου χυμού λαχανικών μερικές φορές την ημέρα θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε πολλές τοξίνες.

Αγγούρια

© Shutterstock

Τα αγγούρια σπάνια έχουν την προσοχή που τους αξίζει, παρόλο που είναι γεμάτα οφέλη. Ένα από αυτά είναι η αποτοξίνωση του σώματος καθώς υποστηρίζουν το πεπτικό σύστημα και καθαρίζουν το συκώτι. Βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι και είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά το σώμα να παράγει περισσότερα ούρα για να αποβάλει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το αίμα και τα έντερα. Τα αγγούρια μειώνουν επίσης το φούσκωμα και την δυσάρεστη κατακράτηση υγρών. Οπότε καταναλώστε μερικά μετά από ένα αλμυρό δείπνο ή αλκοόλ.

Δείτε ακόμη 10 Τροφές που Μπορείτε να Αντικαταστήσετε με Υγιεινά Προϊόντα Χωρίς να Θυσιάσετε τη Γεύση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κλειστή βεράντα,ιδέες κλειστής βεράντας,πλεονεκτήματα κλειστής βεράντας,μειονεκτήματα κλειστής βεράντας,διακόσμηση σπιτιού,ιδεές διακόσμησης σπιτιού

33 Ιδέες Κλειστής Βεράντας – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

12 Τάσεις Μόδας που Είναι Πλέον Παρελθόν

12 Τάσεις Μόδας που Είναι Πλέον Παρελθόν