in , , , , ,

Οι Ειδικοί Αποκαλύπτουν 14 Οφέλη του Τζίντζερ

οφέλη του τζίντζερ,κατανάλωση τζίντζερ,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
οφέλη του τζίντζερ,κατανάλωση τζίντζερ,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Πιθανότατα έχετε δει ρίζα τζίντζερ και δεν ξέρετε τι να κάνετε με αυτήν. Αλλά οι χρήσιμες φαρμακευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Είναι πηγή βιταμινών, μικροθρεπτικών συστατικών και αιθέριων ελαίων που έχουν ενδυναμωτικά, αναζωογονητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στο σώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ σε μερικές χρήσιμες συνταγές για να ενισχύσετε την υγεία σας και να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά σας. Αυτές οι συνταγές μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι. Απλά πρέπει να τις δοκιμάσετε! 10 Ροφήματα που Μπορούν να Κάνουν Θαύματα

Λάβετε υπόψη!

© depositphotos
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τζίντζερ εάν έχετε καρδιακά ή ηπατικά προβλήματα, εάν η θερμοκρασία του σώματός σας είναι αυξημένη ή εάν οι βλεννογόνοι σας έχουν υποστεί βλάβη. Και μην χρησιμοποιείτε τζίντζερ εάν έχετε αιμορραγικά τραύματα ή είστε στο 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
  • Το τζίντζερ είναι χρήσιμο τόσο τριμμένο όσο και φρέσκο, και το αιθέριο έλαιο του είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Μπορείτε να το προσθέσετε σε φαγητά, αρτοσκευάσματα και ροφήματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί στο τζίντζερ πριν εφαρμόσετε μια μάσκα με εκχύλισμα τζίντζερ: απλώστε λίγη στο εσωτερικό του αγκώνα σας.

Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

brightside

Ένα απολεπιστικό με τζίντζερ βοηθά να ζεσταθεί το δέρμα και βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος. Αφαιρεί επίσης το πρήξιμο για να αποτρέψει τη δημιουργία νέας κυτταρίτιδας.

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ με 0,5 λίτρο χυμό τζίντζερ. Προσθέστε 1-1,5 ποτήρια χοντρό θαλασσινό αλάτι. Εφαρμόστε τι σε σφουγγάρι και τριψτε τα σημεια με κυτταρίτιδα.

Επιταχύνει τη διαδικασία του μεταβολισμού και εξαλείφει τη ναυτία

© depositphotos, © depositphotos

Εάν έχετε προβλήματα πέψης ή υποφέρετε από ναυτία ή αναγούλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να μασάτε τζίντζερ ή να προσθέσετε λίγο φρέσκο τζίντζερ στο τσάι σας.

Ενδυναμώνει τα νύχια και τα βοηθά να αναπτυχθούν

© depositphotos, © depositphotos

Λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ. Προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι αβοκάντο, 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί, 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ και 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα ένα στεγνό καθαρό βάζο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα ή μαζί με μια κρέμα χεριών.

Σημείωση! Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ενισχύει την ανοσοποιητικό

© depositphotos, © depositphotos

Χάρη στη μεγάλη συγκέντρωση ασκορβικού οξέος, βιταμινών Α και Β, ψευδάργυρου, ασβεστίου, ιωδίου, φυσικών αντιβιοτικών και αντιμυκητικών, το τζίντζερ ενισχύει το ανοσοποιητικό και αυξάνει την αντίσταση σε διάφορες ασθένειες.

  • Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίζα τζίντζερ σε 250 ml μαύρου ή πράσινου τσαγιού.
  • Κόψτε 2-4 λεμόνια και 400 γρ. φρέσκο τζίντζερ και ρίξτε τα σε 250 γρ. μέλι. Καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας το πρωί πριν από τα γεύματα κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης.

Μειώνει τον πόνο

© depositphotos, © depositphotos

Το τζίντζερ αντιμετωπίζει τις φλεγμονές και τους πόνους, συμπεριλαμβανομένου του μυϊκού πόνου μετά από έντονη άσκηση, των πόνων της περιόδου και της αρθρίτιδας. Φτιάξτε ένα ρόφημα με τζίντζερ και κουρκουμά, το χυμό 2 λεμονιών, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και νερό.

Διεγείρει τον εγκέφαλο

© depositphotos, © depositphotos

Η κατανάλωση τζίντζερ επιβραδύνει τη γήρανση και το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και αντιστέκεται σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Επιπλέον, η ρίζα τζίντζερ βελτιώνει όλες τις γνωστικές λειτουργίες και βοηθά στη διατήρηση της μνήμης.

Καταπολεμά τη διαδικασία γήρανσης

© depositphotos, © depositphotos

Το τζίντζερ περιέχει μια τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών, επιταχύνει τις διαδικασίες ανανέωσης στο σώμα και καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες.

Δείτε ακόμη 6 Νόστιμα Smoothies που Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό

Βοηθά στην απώλεια βάρους

brightside

Το τζίντζερ περιέχει πολλά συστατικά που καίνε τα λίπη, επιταχύνουν το μεταβολισμό και μειώνουν την όρεξη. Προσθέστε φρέσκο τζίντζερ στο πρώτο και δεύτερο πιάτο σας και τριμμένο τζίντζερ στα ροφήματά σας. Εάν πίνετε τσάι με τζίντζερ 30 λεπτά πριν από τα γεύματα, θα τρώτε λιγότερο φαγητό. Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ (γιαούρτι) με τριμμένο τζίντζερ, κανέλα και μια πρέζα κόκκινη πιπεριά.

Αφροδισιακό

© depositphotos, © depositphotos

Το τζίντζερ αναφέρεται στο Kama Sutra και, σύμφωνα με ορισμένους μύθους, μπορεί να διατηρήσει τη φωτιά στη σχέση σας. Το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην ενίσχυση των ορμονών και αυξάνει την ευαισθησία.

Λαμπερό και λαμπερό δέρμα

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες τριμμένου τζίντζερ, μελιού και χυμού λεμονιού για να αναζωογονήσετε το δέρμα και να λαμψει. Απλώστε μια μάσκα στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά.

Αντικαρκινική επίδραση

© depositphotos, © depositphotos

Μερικά στοιχεία στο τζίντζερ είναι ικανά να αντιστέκονται στον καρκίνο και να ανακουφίζουν κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Βοηθά να απαλλαγείτε από τα σπυράκια

© depositphotos, © depositphotos
  • Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ και 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Απλώστε σε κάθε σπυράκι για να αφαιρέσετε γρήγορα τη φλεγμονή και την ερυθρότητα.
  • Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο γάλα. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Ομαλοποιεί τη σύνθεση του αίματος

© depositphotos, © depositphotos

Σύμφωνα με έρευνα, η τακτική κατανάλωση τζίντζερ μπορεί να ομαλοποιήσει το επίπεδο χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πιθανών επιπλοκών. Επιπλέον, το τζίντζερ βοηθά στην αντίσταση στο σχηματισμό θρόμβων αίματος και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Βράστε λίγο τζίντζερ με κανέλα, αφήστε το να κρυώσει και πιείτε 2-3 φορές την ημέρα.

Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα

brightside

Το τζίντζερ βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, τροφοδοτεί τις ρίζες με θρεπτικά συστατικά και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

  • Μάσκα ενδυνάμωσης μαλλιών. Ανακατέψτε το τριμμένο τζίντζερ και το λάδι jojoba και κάντε μασάζ στα μαλλιά και το δέρμα. Ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά.
  • Τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Μουλιάστε λίγο τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο με νερό και αφήστε τα για λίγο. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας σε αυτό το μείγμα και κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών.
  • Μάσκα για πιτυρίδα. Ανακατέψτε 2 μέρη φρεσκοτριμμένου τζίντζερ και 3 μέρη ελαιόλαδου ή σησαμέλαιου. Απλώστε στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 15-25 λεπτά. Χρησιμοποιήστε το δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε επίσης 10 ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ και ΒΟΤΑΝΑ που Βοηθούν το Σώμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μαγνήσιο οφέλη,έλλειψη μαγνησίου,βιταμίνη Κ οφέλη,έλλειψη βιταμίνης Κ,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Εάν Έχετε Πονοκεφάλους, Χαμηλή Ενέργεια και Αϋπνία, Καταναλώστε Αυτά

μοντέρνα country διακόσμηση κουζίνας,ιδέες μοντέρνας country διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας

37 Ιδέες Μοντέρνας Country Διακόσμησης Κουζίνας