Υπάρχουν 3 βασικές αρχές για τη σωστή διατήρηση φαγητών στο ψυγείο που το 90% των ανθρώπων δεν τηρεί με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων για την υγεία και την αλλοίωση της ποιότητας τους.
Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά: Πως να Αποφύγετε
Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία
Μην κάνετε ποτέ το λάθος να αποθηκεύετε τα φαγητά στο ψυγείο σε πλαστικά δοχεία, καθώς η χρήση πλαστικού σε οποιαδήποτε μορφή δεν είναι καλό για την υγεία. Φυλάξτε τα σε γυάλινα ή ανοξείδωτα δοχεία αντί για πλαστικά.
Διατηρείτε πάντα τα τρόφιμα καλυμμένα
Τα ανοιχτά φαγητά στο ψυγείο μπορεί να καταστραφούν από την επαφή με ωμά τρόφιμα. Επιπλέον, χάνεται και η υγρασία τους και αναμιγνύεται η μυρωδιά τους με αυτές άλλων τροφίμων ή του ψυγείο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποθηκεύετε τα φαγητά σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να διατηρούνται φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας υγιεινή και ασφάλεια για την υγεία.
Μην αποθηκεύετε φαγητά για μεγάλο χρονικό διάστημα
Τα φαγητά που αποθηκεύονται στο ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν για μία φορά, αλλά αν μείνουν για δύο έως τρεις ημέρες, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Μερικές φορές, τα φαγητά που μένουν στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μουχλιάσουν και να περιέχουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.
Δείτε επίσης 7 Φαγητά που Μπορείτε να Μαγειρεύετε σε Φριτέζα Αέρος και 7 που Δεν Πρέπει
φώτο youtube