in , , , , , , ,

Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά: Πως να Αποφύγετε

τροφική δηλητηρίαση,ξαναζεσταμένα φαγητά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,
τροφική δηλητηρίαση,ξαναζεσταμένα φαγητά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,

Το ξαναζέσταμα φαγητών που περισσεύουν είναι ένας βολικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε τη σπατάλη αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη υγειά. 5 φαγητά που δεν χρειάζονται ποτέ πλύσιμο πριν μαγειρέψετε και 5 που πρέπει πάντα να πλένετε

Πως να Αποφύγετε την Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να κρατούν τα περισσευούμενα φαγητά. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους περιλαμβάνουν:

  • Ευκολία: το να έχετε περισσευούμενα φαγητά δεν θα χρειάζεται να μαγειρεύετε κάθε βράδυ.
  • Οικονομία: είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα τρόφιμά σας και να μειωσετε τα έξοδα σας.
  • Εξοικονόμηση χρόνου: η προετοιμασία μιας μεγάλης ποσότητας φαγητού και η αποθήκευση του περισσεύματος μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αντί να χρειάζεται να μαγειρεύετε ένα νέο γεύμα κάθε μέρα.
  • Μείωση της σπατάλης τροφίμων: είναι ένας τρόπος για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με μελέτες, η σπατάλη τροφίμων είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.
  • Ειδικές δίαιτες: Μερικοί άνθρωποι έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες, όπως μια δίαιτα χωρίς γλουτένη ή χορτοφαγική δίαιτα, και η διατήρηση των περισσευούμενων φαγητών μπορεί να διευκολύνει τις επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις διατροφικές τους προτιμήσεις.

Δείτε ακόμη 7 Φαγητά που Μπορείτε να Μαγειρεύετε σε Φριτέζα Αέρος και 7 που Δεν Πρέπει

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταθούν ή πρέπει να ξαναζεσταθούν με προσοχή, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Κρέας και πουλερικά: τα μαγειρεμένα κρέατα και τα πουλερικά, συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου, του βοείου κρέατος, του χοιρινού και του αρνιού, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται περισσότερες από μία φορές, καθώς μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το E. coli, που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Κατά το ξαναζέσταμα, βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική θερμοκρασία φτάνει τουλάχιστον τους 74°C για να σκοτώσετε τυχόν βακτήρια.
  • Θαλασσινά: Τα ψάρια και τα οστρακοειδή δεν πρέπει επίσης να ξαναζεσταθούν περισσότερο από μία φορά, καθώς μπορεί να χαλάσουν γρήγορα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Κατά την αναθέρμανση, βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και το γιαούρτι δεν πρέπει να ξαναζεσταθούν καθώς μπορεί να προκαλέσει πήξη και αλλοίωση. Εάν χρειάζεται να ξαναζεστάνετε αυτά τα προϊόντα, είναι καλύτερο να το κάνετε σε χαμηλές θερμοκρασίες και να τα ανακατεύετε συχνά για να αποφύγετε το πήξη.
  • Τηγανητά φαγητά: τρόφιμα που έχουν τηγανιστεί, όπως τηγανητές πατάτες, ροδέλες κρεμμυδιού, τηγανητό κοτόπουλο κ.λπ., μπορεί να λασπώσουν και να χάσουν την αρχική τους γεύση όταν ξαναζεσταθούν. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε αυτά τα τρόφιμα φρέσκα ή να τα ξαναζεσταίνετε σε φούρνο.
  • Σφιχτά βρασμένα αυγά: το ξαναζέσταμά τους μπορεί να τα κάνει λαστιχωτά.
  • Φαγητά με πατάτα: πουρές πατάτας, πατατοσαλάτες και φαγητά που έχουν σαν βάση την πατάτα δεν συνιστώνται να ξαναζεσταθούν. Μπορούν να γίνουν χυλός και άγευστα.

Τι γίνεται με τα λαχανικά;

Τα λαχανικά είναι γενικά ασφαλή να ξαναζεσταθούν, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι η ίδια ποιότητα ή υφή όπως όταν πρωτομαγειρεύτηκαν.

Το ξαναζέσταμα λαχανικών όπως το μπρόκολο, τα καρότα, τα πράσινα φασόλια ή το σπανάκι μπορεί να τα κάνει να χυλώσουν ή να χάσουν το λαμπερό τους χρώμα. Για να ξαναζεστάνετε τα λαχανικά, μπορείτε να τα κάνετε stir-fry, να τα σοτάρετε ή να τα ζεστάνετε γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά μην τα παραζεστάνετε γιατί μπορεί να προκληθεί απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν τα λαχανικά έχουν αναμειχθεί με άλλα συστατικά, όπως σε μια σούπα, τα άλλα συστατικά θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλή για ξαναζέσταμα.

Επιπλέον, όταν ξαναζεσταίνετε λαχανικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θερμαίνονται σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία, η οποία είναι τουλάχιστον 74°C. Αυτό θα βοηθήσει να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί ενώ ήταν αποθηκευμένα στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία των λαχανικών σας.

Συνιστάται επίσης να καταναλώνετε τα περισσευούμενα φαγητά μέσα σε 3-4 ημέρες για βέλτιστη ασφάλεια και ποιότητα, μετά από αυτό θα πρέπει να πετιούνται.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Ταβέρνα το καλοκαίρι: Τα “επικίνδυνα φαγητά” – Τι πρέπει να προσέχουμε – Πως θα προφυλαχθούμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μούχλα στο μπάνιο,μούχλα στους τοίχους,καθαρισμός μούχλας,φυτά εσωτερικού χώρου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για την Πρόληψη της Μούχλας στο Μπάνιο και τους Τοίχους

ξεπερασμένες τάσεις διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν τις Τάσεις Διακόσμησης που Κάνουν το Σπίτι σας να Φαίνεται Παλιομοδίτικο