in , , ,

7 Τρόποι να Δείτε εάν Χάνετε Πολλά Μαλλιά

7 Τρόποι να Δείτε εάν Χάνετε Πολλά Μαλλιά
7 Τρόποι να Δείτε εάν Χάνετε Πολλά Μαλλιά

Χάνουμε 50 έως 100 τρίχες την ημέρα και είναι φυσιολογικό να βλέπουμε μερικές στο μαξιλάρι το πρωί ή στην αποχέτευση μετά το ντους. Η ποσότητα των τριχών που πέφτουν εξαρτάται από το μήκος και το πάχος τους, ακόμη και από τον τύπο της μαξιλαροθήκης στην οποία κοιμάστε. Αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι πέφτουν περισσότερες μπορεί να έχετε λόγο να ανησυχείτε. Για να διαπιστώσετε εάν η απώλεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την κανονική, δείτε 7 τρόπους που υποστηρίζονται από την επιστήμη. ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: 7 Βασικές Αιτίες που την Προκαλούν

Δοκιμάστε να τα τραβήξετε.

© Shutterstock.com

Ένας από τους τρόπους για να διαπιστώσετε εάν χάνετε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό είναι τυλίγοντας στα δάχτυλά σας περίπου 60 τρίχες και τραβώντας τις απαλά. Εάν χάνετε τη σωστή ποσότητα, δεν πρέπει να βγουν περισσότερες από 3 τρίχες.

Δώστε προσοχή στην ποσότητα των τριχών στο σιφόνι του ντους.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Είναι φυσιολογικό να χάνετε τρίχες όταν κάνετε ντους και μπορεί επίσης να χάσετε κι άλλες όταν χτενίζεστε μετά. Αλλά αν παρατηρείτε συνεχώς πολλές στο πάτωμα του μπάνιου σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη υπερβολικής τριχόπτωσης.

Προσπαθήστε να μετρήσετε τις τρίχες που πέφτουν.

© Depositphotos.com

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν χάνετε πάρα πολλά μαλλιά είναι να τα βουρτσίσετε για 60 δευτερόλεπτα και να μετρήσετε τον αριθμό των τριχών που πέφτουν. Η απώλεια περίπου 10 τριχών είναι φυσιολογική, και αν είναι τόσες δεν πρέπει να ανησυχείτε για υπερβολική αποτρίχωση.

Ρίξτε μια ματιά στην αλογοουρά σας.

© Luke Porter / Unsplash, © Tom Byrom / Unsplash

Μια γενική μείωση του πάχους των μαλλιών είναι ένα από τα σημάδια που ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αν και πιθανότατα δεν θα το παρατηρήσετε μέχρι να υπάρξει μια δραστική διαφορά, αυτό μπορεί να υποδηλώνει σημαντική απώλεια μαλλιών.

Δείτε ακόμη Εποχιακή Τριχόπτωση. Πότε πρέπει να ανησυχούμε, αντιμετώπιση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ελέγξτε το τριχωτό της κεφαλής σας για φαλακρά σημεία.

© Depositphotos.com

Εάν αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη από την κανονική τριχόπτωση, μπορεί να έχετε ακόμη και φαλακρό σημείο στο τριχωτό της κεφάλης σας. Εάν παρατηρήσετε λεπτά σημεία, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πιθανής αραίωσης μαλλιών.

Ελέγξτε πόσο φαρδιά είναι η χωρίστρα σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ένας άλλος δείκτης υπερβολικής τριχόπτωσης είναι μια φαρδιά χωρίστρα. Εάν είναι πιο ορατό το τριχωτό της κεφαλής ανάμεσα στις τούφες των μαλλιών σας, αυτό θα μπορούσε επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι χάνετε πάρα πολλά μαλλιά.

Ρίξτε μια ματιά στο μαξιλάρι σας το πρωί.

© Depositphotos.com, © pexels.com

Είναι φυσιολογικό να χάνετε 5 έως 20 τρίχες όταν γυρίζετε στον ύπνο σας, ειδικά αν κοιμάστε σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Είναι γνωστό ότι απορροφούν την υγρασία από τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα στεγνά και εύθραυστα. Αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε πολλές τρίχες στο μαξιλάρι σας το πρωί, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη ότι ενδέχεται να αντιμετωπίζετε υπερβολική τριχόπτωση.

Δείτε επίσης Πώς η μαγειρική σόδα σταματά την τριχόπτωση και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών σε χρόνο μηδέν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Πρωινά Κόλπα για να Κάψετε Κοιλιακό Λίπος

8 Πρωινά Κόλπα για να Κάψετε Κοιλιακό Λίπος

DIY Αριθμοί Σπιτιών που θα Λατρέψετε

DIY Αριθμοί Σπιτιών που θα Λατρέψετε