in , , , , ,

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: 7 Βασικές Αιτίες που την Προκαλούν

Κάθε γυναίκα προσπάθεια να αποτρέψει την τριχόπτωση και να έχει δυνατά και υγιή μαλλιά. Είτε πηγαίνετε σε ινστιτούτα αισθητικής είτε χρησιμοποιείται φυσικές θεραπείες, η υγειά των μαλλιών είναι απαραίτητη σε όλους.

Η τριχόπτωση είναι συχνή στις γυναίκες και δυστυχώς μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη βιταμινών ή ακόμα και κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα καλά νέα είναι ότι η τριχόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δείτε εδώ τις συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης:

Υπερβολική καταπόνηση των μαλλιών. Ο συνδυασμός των χημικών συστατικών που έχουν τα περισσότερα σαμπουάν και οι μαλακτικές κρέμες μπορεί να οδηγήσει στο να γίνει η τρίχα πιο αδύναμη και τελικά να πέσει. Αν είστε ένας από αυτούς που χρησιμοποιεί πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις τρίχες που πέφτουν ανεξέλεγκτα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια φυσική μάσκα μαλλιών κάθε τόσο. Μπορείτε να την φτιάξετε ελαιόλαδο, αυγά και το μέλι.

Διάχυτη αλωπεκία: είναι η κλινική ονομασία για την τριχόπτωση μετά από την εμφάνιση πολλών καταστάσεων στρες, όπως απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση.

Λανθασμένη διατροφή. Το σώμα χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή για να διατηρείται και αυτό ισχύει και για τα μαλλιά. Εάν το σώμα σας στερείται βιταμίνες και πρωτεΐνες, μπορείτε να το παρατηρήσετε μέσω των μαλλιών σας, καθως αποτελούνται από πρωτεΐνες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτεΐνες για να έχετε υγιή και δυνατά μαλλιά.

Ποιότητα νερού. Το σκληρό νερό έχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων όπως ασβέστιο και μαγνήσιο που αφυδατώνουν τα μαλλιά προκαλώντας την εμφάνιση πιτυρίδας ακόμη και τριχόπτωσης. Προσέξτε το νερό που χρησιμοποιείτε .

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θυρεοειδείς παθήσεις. Εάν καμία από τις παραπάνω αιτίες δεν φαίνεται να σας καλύπτει, μπορεί να πάσχετε από θυρεοειδείς παθήσεις. Πηγαίνετε να το ελέγξετε! Είναι ιάσιμες και μετά θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Προβλήματα με τις ωοθήκες. Ελέγξτε τις ωοθήκες σας για τυχόν κύστες επειδή μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια μαλλιών.

Έλλειψη σιδήρου. Μία στις 10 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 49 ετών έχει έλλειψη σιδήρου.

Δείτε ακόμα
Τι είναι η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ και τι κάνει στα μαλλιά σας – Να πως θα την χρησιμοποιήσετε!
Ποιο χρώμα είναι “Must” για τα ΜΑΛΛΙΑ το 2020; Οι νέες τάσεις!
Πότε γκριζάρουν τα μαλλιά;

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες παιδικές αλλεργίες

Σία Κοσιώνη: Τι φόρεσε και έμοιαζε με σταρ του Σινεμά