in , , ,

7 Λάθη Βουρτσίσματος που Μπορούν να Καταστρέψουν τα Μαλλιά

7 Λάθη Βουρτσίσματος που Μπορούν να Καταστρέψουν τα Μαλλιά
7 Λάθη Βουρτσίσματος που Μπορούν να Καταστρέψουν τα Μαλλιά

Το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να μην είναι επιστήμη, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει λανθασμένος και σωστός τρόπος για να το κάνετε. Η χρήση λανθασμένου τύπου βούρτσας μπορεί να αφήσει τις τούφες σας αδύναμες και επιρρεπείς σε θραύση, ενώ το σωστό βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να τα κάνει λαμπερά, χωρίς φριζάρισμα και ακόμη και να τονώσουν την ανάπτυξή τους. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο κοινά λάθη που μπορεί να κάνετε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. 9 Φυσικοί Τρόποι για να ξαναμεγαλώσετε πάλι τα Μαλλιά σας

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σε λάθος κατεύθυνση.

© Shutterstock.com

Το βούρτσισμα από πάνω προς τα κάτω μπορεί να τραβήξει τις τρίχες από τα θυλάκια και να οδηγήσει σε ζημιά και θραύση. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά είναι να ξεκινήσετε μερικά εκατοστά από τα άκρα και να βουρτσίσετε προσεκτικά μέχρι τις ρίζες. Η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τμήματα και να τα ξεμπερδεύτε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Βουρτσίζετε μόνο τα άκρα.

© Depositphotos.com

Ενώ είναι καλύτερο να αρχίσετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά στα άκρα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε την κορυφή του κεφαλιού. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει έλαια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών σας. Η κατανομή αυτών των ελαίων στα άκρα θα κάνει τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά και μπορεί να τα ξεφριζάρει. Το βούρτσισμα δίνει επίσης ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τη ροή του αίματος και διεγείρει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Χρησιμοποιείτε λάθος βούρτσα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η χρήση της σωστής βούρτσας μπορεί να σώσει τα μαλλιά από τη θραύση. Εάν έχετε κυματιστά και σγουρά μαλλιά, επιλέξτε μια πλακέ βούρτσα με κουπί, καθώς θα τα ξεμπερδέψει εύκολα. Εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και δεν έχουν όγκο, μια βούρτσα με τρίχες αγριόχοιρου θα γλιστρήσει απαλά στις τρίχες χωρίς να τις καταστρέψει ή να τραβήξει τις ρίζες.

Βουρτσίζετε πολύ συχνά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το βούρτσισμα πολλές φορές την ημέρα μπορεί να εξασθενίσει και να προκαλέσει θραύση των τρίχων. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην ποιότητα του βουρτσίσματος. Και ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η τεχνική του βουρτσίσματος, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τη βούρτσα. Η χρήση βρώμικης βούρτσας σημαίνει ότι απλώνετε υπολείμματα προϊόντων και νεκρά κύτταρα του δέρματος στα μαλλιά σας.

Δείτε ακόμη 10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε την ίδια βούρτσα είτε τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα είτε στεγνά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα υγρά μαλλιά είναι επιρρεπή σε θραύση και η χρήση λανθασμένου τύπου βούρτσας μπορεί εύκολα να τα καταστρέψει. Το καλύτερο εργαλείο για να βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας είναι μια χτένα με φαρδιά δόντια. Θα ξεμπερδέψει με ασφάλεια τα μαλλιά και θα διανείμει ένα καλλυντικό προϊόν σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε.

Βουρτσίζετε στεγνές μπούκλες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί φροντίδας μαλλιών συνιστούν να αποφεύγετε το βούρτσισμα σγουρών μαλλιών όταν είναι στεγνά. Χρησιμοποιείστε ένα σπρέι ξεμπερδέματος ώστε να βουρτσίσετε απαλά τις μπούκλες χωρίς να ασκήσετε υπερβολική δύναμη. Το πολύ δυνατό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζημιά και θραύση.

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το βούρτσισμα των μαλλιών πριν μπείτε στο ντους μπορεί να το αποτρέψει από το μπλέξιμο. Κάντε απαλό μασάζ με σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας αντί να το τρίβετε και στεγνώστε τα βρεγμένα μαλλιά με μια πετσέτα χωρίς να τα ανακατεύετε . Αυτό μπορεί να προκαλέσει μπλέξιμο στα μαλλιά και θα πρέπει να τα βουρτσίσετε ξανά.

Δείτε επίσης 4 Τρόποι να Ελέγξετε εάν τα Μαλλιά σας Είναι Υγιή και Πώς να τα Φροντίσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μικροσκοπικά Γραφεία που Όλοι Χρειάζονται στο Σπίτι τους

Μικροσκοπικά Γραφεία που Όλοι Χρειάζονται στο Σπίτι τους

Καθαρισμός Ισιωτικής Μάλλιων και Ψαλιδιού για Μπούκλες με Μαγειρική ΣΟΔΑ!

Καθαρισμός Ισιωτικής Μάλλιων και Ψαλιδιού για Μπούκλες με Μαγειρική ΣΟΔΑ!