in , ,

Εποχιακή Τριχόπτωση. Πότε πρέπει να ανησυχούμε, αντιμετώπιση

Εποχιακή Τριχόπτωση. Πότε πρέπει να ανησυχούμε, αντιμετώπιση.

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Φθινοπώρου αρκετός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης και απευθύνεται στον Φαρμακοποιό του για να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει.

Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των διακοπών μας (έκθεση στον ήλιο, θαλασσινό αλάτι κ.α) οπότε και η τρίχα γίνεται περισσότερο ξηρή, αδύναμη και θαμπή.

Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική
Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική φωτ.: aia

Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική και δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Μεγαλύτερη απώλεια και με διάρκεια πάνω από τρεις μήνες καλό θα ήταν να μας οδηγήσει σε κάποιο δερματολόγο για περαιτέρω διερεύνηση. Πολλές φορές ασθένειες και φάρμακα έχουν ως παρενέργεια μικρή ή και μεγάλη τριχόπτωση, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.  

Δείτε ακόμα Κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας ανάλογα με τον τύπο τους

 Στο Φαρμακείο κυκλοφορούν πολλά  σκευάσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωσης.
Μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξής:

  • Δυναμωτικά σαμπουάν
  • Αμπούλες/υγρά τοπικής εφαρμογής,
  • Συμπληρώματα διατροφής/βιταμίνες.

Τα σαμπουάν συνήθως περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα που ενδυναμώνουν την τρίχα, όπως ευκάλυπτο, δάφνη, κέδρο, τσουκνίδα, αλλά και ουσίες που έχουν ως στόχο την αύξηση του όγκου των μαλλιών ή και τη ρύθμιση της λιπαρότητας, οπότε και τη βελτίωση της τριχόπτωσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, έλαια όπως το δαφνέλαιο, έλαιο jojoba, ελαιόλαδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκες στα μαλλιά έως δυο φορές εβδομαδιαίως για την φυσική τους θρέψη και ενίσχυση της τρίχας.

Δείτε ακόμα 10 συμβουλές για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Η Μινοξιδίλη είναι μια ουσία η οποία έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην μείωση της τριχόπτωσης βελτιώνοντας το θύλακα της τρίχας και διατηρώντας την ανάπτυξη των υγιών μαλλιών. Κυκλοφορεί σε μορφή λοσιόν, αφρού και σε αμπούλες για τοπική εφαρμογή με μασάζ.
Στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής τα περισσότερα σκευάσματα που υπόσχονται διακοπή απώλειας τριχών περιέχουν αμινοξέα, όπως κυστίνη, μεθειονίνη, βιοτίνη, ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και βέβαια ένα σύνολο βιταμινών, όπως σύμπλεγμα βιταμινών Β (Β5, Β6, Β9), βιταμίνη C και Ε.
Αξίζει, τέλος να αναφέρουμε ότι απλές καθημερινές πρακτικές, όπως μείωση χρήσης προϊόντων styling, περιορισμός χρήσης σεσουάρ στεγνώματος και σίδερου ισιώματος μαλλιών, αλλά και αποφυγή για τις γυναίκες κομμώσεων που “κουράζουν” τα μαλλιά (σφιχτές κοτσίδες), μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της εποχιακής τριχόπτωσης.  

Βίκυ Πιερρακάκη
via evzeenonline

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε φωτιστικό πολυέλαιο

Πώς να φτιάξετε φωτιστικό πολυέλαιο με φούντες. Η απόλυτη τάση στα φωτιστικά.

το σπίτι της Σίσσυς Φειδά

Σίσσυ Φειδά: Το εντυπωσιακό σπίτι που μοιάζει με μικρό παλάτι και το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης της