10 συμβουλές για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Πολλές φορές, αφού έχουμε επιλέξει ένα πιο μοντέρνο και κοντό κούρεμα, προσπαθούμε να ξαναμακρύνουμε τα μαλλιά μας. Κάθε φορά όμως φαίνεται και δυσκολότερο και σίγουρα παίρνει περισσότερο καιρό από ότι φανταζόμασταν. Τι μπορεί να φταίει; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και η διαφορά θα είναι ορατή.

1. Χρησιμοποιήστε βιταμίνη Β-12

Αν δεν μπορείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, τότε μπορεί να μην έχετε αρκετή βιταμίνη Β-12. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία των μαλλιών. Μια ανεπάρκεια B-12 μπορεί να είναι ο λόγος για ξηρά, λεπτά και εύθραυστα μαλλιά. Το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται επίσης βιταμίνη Β-12, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί κνησμός και ακόμη και πιτυρίδα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσπαθήσετε να συμπληρώσετε τη B-12 για να ομαλοποιήσετε τα επίπεδα του στο σώμα σας. Αλλά είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

2. Κάντε μασάζ στο κρανίο

Ένα μασάζ κεφαλής θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, το αίμα θα ρέει καλύτερα στους θύλακες των τριχών και αυτό θα τονώσει την ανάπτυξή του. Μασάζ το κεφάλι σας με τα δάχτυλά σας από όλες τις πλευρές με ήπιες κινήσεις. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και όταν πλένετε τα μαλλιά σας.

3. Στεγνώστε τα μαλλιά σας σωστά.

Είναι καλύτερα να μην τρίψετε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα μετά το πλύσιμο. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρίψετε τα μαλλιά σας επειδή μπορείτε να τα κάνετε πιο εύθραυστα. Αντί να τρίβετε, απλά σκουπίστε το με μια πετσέτα. Πιέστε απαλά την πετσέτα στα μαλλιά και αφαιρέστε την υγρασία.

Δείτε επίσης: Συμβουλές για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας σε βάθος χρόνου

4. Κοιμηθείτε σε μεταξωτά μαξιλάρια

via

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες μπορούν να τραβήξουν την υγρασία από τα μαλλιά σας και να την στεγνώσουν. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Ταυτόχρονα, το μετάξι μειώνει την τριβή μεταξύ των μαλλιών και του μαξιλαριού και έτσι μειώνει τη ζημιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

5. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε την κοτσίδα σας

Εάν πιάνετε συχνά τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τη θέση της. Κάντε τη χαμηλή αλογοουρά και μην σφίξτε τα μαλλιά σας. Το γεγονός είναι ότι όταν κάνετε την αλογοουρά σφιχτή, τραβάτε τα μαλλιά σας και μπορεί να αρχίσει να πέφτουν . Επίσης, κινδυνεύετε να χάνετε τρίχες και να καταστρέψετε τις ρίζες τους.

6. Περιποιηθείτε το δέρμα του κεφαλιού σας

Το δέρμα της κεφαλής σας χρειάζεται προσοχή όπως το δέρμα στο πρόσωπό σας. Επομένως, πρέπει να εντοπίσετε ποια από τα προϊόντα φροντίδας μαλλιών είναι κατάλληλα για εσάς. Και επιλέξτε τα προϊόντα για τα μαλλιά με βάση τη σύνθεση που είναι κατάλληλη για το δέρμα σας. Θυμηθείτε ότι το δέρμα της κεφαλής σας πρέπει να είναι ενυδατωμένο και να έχει το κατάλληλο pH για να είναι υγιές.

7. Ξεβγάλτε με κρύο νερό

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας ξεπλύνετε με κρύο νερό. Βοηθά στην ενίσχυση της τρίχας και την ενίσχυση της υγείας της. Επιπλέον, θα προσθέσει λάμψη στα μαλλιά σας.

Δείτε επίσης: 5 Απλά βήματα για να κάνετε σε μόλις λίγα λεπτά ίσια μαλλιά κομμωτηρίου!

8. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο κάνει τέλεια τα μαλλιά. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Είναι καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών και τα κάνει λαμπερά και απαλά. Πάρτε 1/4 φλιτζάνι λάδι, και τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά με μασάζ κινήσεις για λίγα λεπτά. Καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε το για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλύνετε με σαμπουάν. Μπορείτε να αναμίξετε το ελαιόλαδο με καρύδα και καστορέλαιο, πιπέρι και τζίντζερ.

9. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά σας πρέπει να ενυδατωθούν για καλή ανάπτυξη και να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Και ο κρόκος αυγού μπορεί να σας βοηθήσει. Περιέχει λεκιθίνη, που βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε 2 αυγά και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα με ένα χτύπημα έως ότου είναι αφρώδες. Εφαρμόστε στα μαλλιά και καλύψτε με μια πετσέτα. Κρατήστε το μείγμα για μέχρι μισή ώρα, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

10. Προσέξτε τη διατροφή σας

via

Προκειμένου τα μαλλιά σας να είναι υγιή, πρέπει να σκεφτείτε την υγεία σας από μέσα. Για αυτό, θα πρέπει να τρώτε χρήσιμα στοιχεία και μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα τρόφιμα στη διατροφή σας που περιέχουν πρωτεΐνες (όπως ψάρια, κρέας και φασόλια) και βιταμίνες Α και Γ (με πράγματα όπως καρότα, εσπεριδοειδή και κολοκύθα). Και βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

25 πράγματα που κάνουμε με λάθος τρόπο

DIY καταπληκτικές τσάντες κόμπου!