Γιατί Τεντωνόμαστε και Χασμουριόμαστε Όταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Το ξυπνητήρι σηματοδοτεί να σηκωθούμε το πρωί, αλλά δεν ξυπνά το σώμα μας, και τεντωνόμαστε και χασμουριόμαστε. Ίσως επειδή το κάνουμε ως ακούσια διαδικασία δεν το προσέχουμε. Ωστόσο, αυτές οι 2 ενέργειες κάνουν πολύ περισσότερα για το σώμα μας από το να μας ξυπνήσουν. 10 Ασυνήθιστες Συμβουλές για να Κοιμηθείτε Γρηγορότερα

Το τέντωμα θα ευθυγραμμίσει ξανά τους μυς.

Όταν κοιμόμαστε οι μύες μας χάνουν τόνο και η βαρύτητα τραβά τα υγρά σε ένα σημείο κατά μήκος της πλάτης μας. Όταν τεντωνόμαστε, βοηθά να επιστρέψει απαλά στην κανονική του θέση. Για λίγο, το τέντωμα θα απελευθερώσει τους μύες από την κατάσταση ανάπαυσης, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει για να σηκωθούμε και να αρχίσουμε να κινούμαστε.

Μπορεί να μειώσει το άγχος.

Όταν χασμουριόμαστε και τεντωνόμαστε ταυτόχρονα βοηθάμε τη ροή του αίματος, η οποία μειώνει αυτόματα το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή μέρος του νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον καρδιακό μας ρυθμό, την πέψη και τις ενδοκρινικές λειτουργίες ξεκινά ξαφνικά.

Μπορεί να βοηθήσει με τη δυσκαμψία και το πιάσιμο.

Το να είμαστε περισσότερο χρόνο σε μία θέση μπορεί να επηρεάσει το σώμα και να προκαλέσει πιάσιμο και δυσκαμψία. Όταν τεντωνόμαστε μετά το ξύπνημα, λειτουργούν οι αρθρώσεις και οι μύες, στέλνοντας σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι καιρός να σηκωθούμε.

Δείτε ακόμη Γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν συχνά μεταξύ 2 και 3 μετά τα μεσάνυχτα;

Related Post

Θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να στείλει ισχυρότερα σήματα στους μυς.

Το τέντωμα βοηθά στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και των μυών. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τεντωνόμαστε ο εγκέφαλος στέλνει ισχυρότερα σήματα στους μυς. Στη συνέχεια, η ανάδραση που λαμβάνεται επιτρέπει στον εγκέφαλο να αξιολογήσει πόσο ισχυρά πρέπει να είναι τα σήματα για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών.

Το χασμουρητό σας κρατά ξύπνιους.

Το χασμουρητό μας βοηθά να παραμείνουμε ξύπνιοι. Επίσης, χασμουριόμαστε για να είμαστε σε εγρήγορση όταν βαριόμαστε ώστε να συνεχίσουμε την εργασία που έχουμε.

Μπορούμε επίσης να δούμε το τέντωμα ως επανεκκίνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή ξεκινά το νευρικό σύστημα και αυξάνει την ταχύτητα των διαδικασιών που μας κρατούν σε εγρήγορση και ξύπνιους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και ωθεί το αίμα στα άκρα.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Πως να Κοιμηθείτε σε 1 Λεπτό

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Οι 4 Απλοί τρόποι για να αποτρέψετε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει σε πάγκους και τραπέζια

Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν στο τραπέζι κουζίνας ή πάγκο εργασίας. Υπάρχουν μερικά κόλπα που… Read More

14 Μαΐου, 2024

49 Εντυπωσιακές Ιδέες για Βραχόκηπους: Φέρε τη φύση στον κήπο σου

Οι βραχόκηποι είναι διακοσμημένοι με μοναδικά σχέδια που περιλαμβάνουν όμορφα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία και… Read More

14 Μαΐου, 2024

100 χρονών γίνεται σήμερα η Καίτη Γκρέυ

Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια γεννήθηκε η τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ. Η Καίτη Γκρέυ γεννήθηκε… Read More

14 Μαΐου, 2024

Φυσική Θεραπεία για το Γκριζάρισμα των μαλλιών χωρίς χημικές βαφές

Ψάχνετε τρόπο να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας χωρίς την ταλαιπωρία των χημικών… Read More

13 Μαΐου, 2024

Γιατί η Μέντα μας Κάνει να Κρυώνουμε; Η Εξήγηση Είναι Πολύ Απλή

Όλοι το βιώνουμε αυτό σε καθημερινή βάση. Καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα με γεύση… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα