in , ,

12 Σχεδιαστικά Λάθη που Καταστρέφουν την Άνεση του Σπιτιού

12 Σχεδιαστικά Λάθη που Καταστρέφουν την Άνεση του Σπιτιού
12 Σχεδιαστικά Λάθη που Καταστρέφουν την Άνεση του Σπιτιού

Ενώ σχεδιάζουμε το σπίτι μας, ονειρευόμαστε συχνά τη μελλοντική του άνεση. Αλλά όταν όλες οι ιδέες μας ζωντανεύουν, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι ορισμένες δεν είναι τόσο πρακτικές και αισθανόμαστε άβολα. Για να το αποφύγετε, δείτε μερικές συμβουλές από τους ειδικούς ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές. Κοινά ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ που Πρέπει να Αποφύγετε

Επιλογή συσκευών χωρίς μέτρηση

Η αγορά κατσαρολών, ταψιών, επεξεργαστών φαγητού, ακόμη και φούρνων μικροκυμάτων χωρίς μέτρηση εκ των προτέρων, θα οδηγήσει στο να μην χωράνε στην κουζίνας σας και να γεμίζουν τους πάγκους. Η λύση είναι απλή: επιλέξτε συσκευές εκ των προτέρων, κάντε λεπτομερή μέτρηση και δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν οι συσκευές, διασφαλίζοντας ότι η διαρρύθμιση της κουζίνας σας μπορεί να τις χωρέσει.

Μια μόνο πηγή φωτός

Μπορεί να είναι πρακτικό, αλλά δεν είναι αρκετό για να φωτίσει ολόκληρο το δωμάτιο. Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να έχετε φωτισμό με dimmers και πολλές πηγές φωτισμού σε διαφορετικά ύψη, όπως φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια.

Αγορά όλων των επίπλων από το ίδιο κατάστημα

Φαίνεται καλό, αλλά θα μπορούσε να καταστρέψει απολύτως το χώρο σας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσθέτετε σταδιακά έπιπλα και διακοσμητικά. Αυτό θα δώσει στο σπίτι σας μια πιο οργανωμένη εμφάνιση.

Αγορά πολλών φθηνών, μικρών διακοσμητικών και φόρτωμα του χώρου

Οι άνθρωποι αγοράζουν πολλά μικρά έπιπλα ή διακοσμητικά για να αποφύγουν την επένδυση σε ένα μεγάλο αντικείμενο όπως έναν υπέροχο καναπέ, ένα κομψό κεφαλάρι ή ένα εκπληκτικό έργο τέχνης. Στο τέλος, τα μικρά πράγματα κοστίζουν εξίσου το ίδιο και ο χώρος γεμίζει. Οι ειδικοί προτείνουν την αγορά κομματιών που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς. Ένα μικρό γραφείο στην κρεβατοκάμαρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κομοδίνο. Μια περιστρεφόμενη καρέκλα στο σαλόνι μπορεί να γυρίσει για να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή την όμορφη θέα έξω από το παράθυρο. Λιγότερα αλλά καλύτερα κομμάτια θα σας διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Χρήση υπερυψωμένων παιδικών κρεβατιών

Τα παιδικά κρεβάτια πρέπει να είναι τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε ένα παιδί να μπορεί να ανέβει και να κατεβεί χωρίς βοήθεια από ενήλικες. Δεν είναι απλώς ζήτημα ασφάλειας, αλλά και ο σωστός τρόπος για να σχεδιάσετε ένα παιδικό δωμάτιο ώστε να τα κάνετε πιο ανεξάρτητα και να τα βοηθήσετε να μάθουν τα πράγματα γρηγορότερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εσφαλμένη τοποθέτηση επίπλων κουζίνας

Αυτό είναι πιθανώς ένα από τα πιο οδυνηρά ζητήματα: χτυπάτε το κεφάλι σας στην επιφάνεια ή την πόρτα του ντουλαπιού της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι σας. Οι διακοσμητές ισχυρίζονται ότι αυτό συμβαίνει λόγω της εσφαλμένης μέτρησης του βάθους και του πλάτους των ντουλαπιών κουζίνας.

Δείτε επίσης 14 Λάθη Ανακαίνισης που Πρέπει να Αποφύγετε

Επιφάνειες επίπλων κουζίνας που είναι σε ακατάλληλο ύψος

Το ύψος του πάγκου της κουζίνας είναι συχνά πολύ ψηλό ή πολύ χαμηλό για πολλούς ανθρώπους, καταλήγοντας σε πιασμένους ώμους και πόνο στην πλάτη και στον αυχένα κατά το μαγείρεμα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνετε σωστές μετρήσεις ύψους πριν τοποθετήσετε τους πάγκους της κουζίνας. Εάν έχετε ήδη αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν 2 προσωρινές λύσεις: εάν ο πάγκος είναι πολύ χαμηλός, τοποθετήστε σανίδες κοπής και αν είναι πολύ ψηλός χρησιμοποιήστε ένα στιβαρό σκαμνί.

Κρατάτε τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές σε ένα μέρος

Οι κακά οργανωμένες συσκευές κουζίνας μπορεί να οδηγήσουν σε ακατάστατο μαγείρεμα. Για να το αποφύγετε, οι ειδικοί προτείνουν να τις τοποθετήσετε εκεί που έχουν πρακτική αξία για το μαγείρεμα. Η βασική συμβουλή για καλύτερη οργάνωση είναι να θυμάστε ότι οποιοσδήποτε χώρος μπορείτε να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσετε κάτι θα ελευθερώσει επιπλέον χώρο μέσα σε ένα ντουλάπι.

Επιλογή backsplash κουζίνας με μοτίβα

Ένα backsplash κουζίνας με μοτίβα είναι δύσκολο στον καθαρισμό. Επιπλέον, θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται υπερφορτωμένη, οπότε συνιστάται είτε να χρησιμοποιήσετε πλακίδια με αποχρώσεις που ταιριάζουν με τον πάγκο σας.

Δεν εκμεταλλεύεστε στο μέγιστο τον κατακόρυφο χώρο στον τοίχο

Σε μια μικρή κουζίνα, κάθε εκατοστό μετράει και οι τοίχοι σας προσφέρουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Η τοποθέτηση ντουλαπιών μέχρι το ταβάνι μπορεί να είναι μια καλή λύση για τη μεγιστοποίηση της αποθήκευσης. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα σειρών κλειστών ντουλαπιών, μπορείτε πάντα να τα συνδυάσετε με ανοιχτά ράφια.

Δεν σχεδιάζετε το μπάνιο για μελλοντική χρήση

Είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε το μπάνιο ώστε να είναι ασφαλές και λειτουργικό καθώς εσείς και η οικογένειά σας μεγαλώνει. Αντιολισθητικές επιφάνειες, λαβές, ντουζιέρες στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα και βρύσες μοχλού μπορούν να κάνουν τη μετακίνηση λίγο πιο εύκολη. Εάν δεν είστε αρκετά έτοιμοι για αυτό, σκεφτείτε να αφήσετε χώρο για να προσθέσετε αυτές τις λεπτομέρειες αργότερα.

Αγνοώντας τις σωληνώσεις ενώ αγοράζετε συσκευές για το μπάνιο

Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε καταστροφή: Οι σωληνώσεις του μπάνιου. Η τουαλέτα πρέπει να απέχει το πολύ 6 μέτρα από το σωλήνα για να επιτρέπεται η σωστή αποχέτευση. Τα ντους, τα μπάνια και οι νιπτήρες πρέπει να απέχουν το πολύ 4 μέτρα. Οι ειδικοί προτείνουν να σκεφτείτε πώς οι μικρότεροι σωλήνες θα φτάσουν στην κεντρική αποχέτευση και μόνο μετά από αυτό να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη διαρρύθμιση του μπάνιου, καθώς θα σας εξοικονομήσει χρήματα και νεύρα στο μέλλον.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε ακόμη 16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Διακοσμήσετε το Σπίτι με Καθρέφτες

Γιατί Πρέπει να Πίνετε μια Κουταλιά Ελαιόλαδο Μόλις Ξυπνάτε

Γιατί Πρέπει να Πίνετε μια Κουταλιά Ελαιόλαδο Μόλις Ξυπνάτε