in , , , , ,

16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού
16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

Όταν κάνουμε ανακαίνιση, επικεντρωνόμαστε στις προτιμήσεις μας χωρίς να γνωρίζουμε τα βασικά της διακόσμησης. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες μας. Για να το αποφύγετε και να γλιτώσετε την καταστροφή αλλά και χρήματα δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του καθιστικού.

11 Λάθη που μας Κάνουν να Σπαταλάμε Πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού
16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

Υπάρχει μόνο φωτιστικό στο ταβάνι

© homesolutionz, © homeepiphany

Ο φωτισμός δημιουργεί ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη διάθεσή σας, έτσι το καθιστικό δεν μπορεί να έχει μόνο έναν πολυέλαιο στο κέντρο του. Δημιουργήστε το δικό σας σύστημα φωτισμού (πορτατίφ, φωτιστικά τοίχου και δαπέδου, φώτα οροφής).

Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Λάθη στη Διακόσμηση Υπνοδωματίου

Η έλλειψη ή το λάθος μέγεθος ενός χαλιού

© hgtv, © popsugar

Τα μικρά χαλιά φέρνουν ανισορροπία σε ένα δωμάτιο, οπότε φροντίστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος χαλιού για το καθιστικό σας. Ένα μεγάλο χαλί επεκτείνει οπτικά το χώρο.

Λάθος τοποθέτηση της τηλεόρασης

© caandesign, © utahhomes-realestate

Το καλύτερο μέρος για μια τηλεόραση είναι ένας άδειος τοίχος. Μην την τοποθετήσετε μπροστά ή κοντά σε ένα παράθυρο, καθώς είναι επιβλαβές για την όρασή σας και σας εμποδίζει να δείτε καθαρά την εικόνα. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης: η απόσταση πρέπει να είναι ίση με 3-5 διαγώνιους της τηλεόρασης. Λάβετε υπόψη αυτό κατά την αγορά μιας νέας τηλεόρασης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν χρησιμοποιείτε μαξιλάρια

© bridgeprops, © dg-home

Τα μαξιλάρια καναπέ δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Κατά την επιλογή τους, εξετάστε εάν το υλικό και η υφή τους ταιριάζουν στο ύφασμα με τον καναπέ και τις πολυθρόνες σας. Εάν τα έπιπλα στο σαλόνι είναι από βελούδο ή βελουτέ ύφασμα, μην αγοράσετε μαξιλάρια από βαμβάκι ή λινό. Για μικρότερα έπιπλα, επιλέξτε μικρά μαξιλαράκια. Σε έναν τεράστιο καναπέ μπορείτε να βάλετε πολλά ογκώδη μαξιλάρια.

Ο καναπές ακουμπά στον τοίχο

© housebeautiful

Αυτός ο κανόνας είναι για μεγάλα δωμάτια. Εάν έχετε την ευκαιρία να τοποθετήσετε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο, κάντε τον. Θα μεγεθύνετε οπτικά τον χώρο και θα δημιουργήσετε άνεση. Ένας καναπές που ακουμπά στον τοίχο όταν υπάρχει επιπλέον χώρος μοιάζει περισσότερο με ένα στούντιο χορού από ένα καθιστικό.

Σκούρα έπιπλα με χαμηλή οροφή

© homester

Εάν αγοράσετε σκούρα έπιπλα για ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή, θα το κάνετε να φαίνεται πιο χαμηλό και περιορισμένο. Προτιμήστε συμπαγείς καναπέδες και καρέκλες και τραπέζια με ψηλά πόδια. Επιλέξτε ουδέτερες ανοιχτές αποχρώσεις.

Επιλέξτε έπιπλα σύμφωνα με την άνεση και όχι τις προσωπικές σας προτιμήσεις

© brit, © homester

Επειδή τα έπιπλα φαίνονται ωραία δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζουν στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα για εσάς δοκιμάζοντας τα. Καθίστε σε μια πολυθρόνα ή σε ένα τραπέζι που σας βολεύει. Διαφορετικά, σπάνια θα τα χρησιμοποιήσετε.

Παλιομοδίτικα έπιπλα

© hgtv

Κι όμως υπάρχει μόδα και στα έπιπλα. Ογκώδη έπιπλα με μεγάλες πλάτες και μπράτσα είναι ξεπερασμένα εδώ και πολύ καιρό. Δώστε προσοχή σε έπιπλα με ευθείες γραμμές και ευκρινή περιγράμματα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν παραδοσιακό καναπέ, αλλά επιλέξτε ένα απρόσμενο και μοντέρνο χρώμα.

Κακή τοποθέτηση φωτογραφιών

© weekend, © hgtv

Τέλειο ύψος = 153 εκατοστά από το επίπεδο του δαπέδου στο κέντρο της εικόνας. Εάν έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες, μια γκαλερί τοίχου τοποθετημένη σε κάθε γωνία θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Μεγάλα έπιπλα

© homester, © designmyhome

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι όταν οι άνθρωποι γεμίζουν ένα δωμάτιο με έπιπλα που δεν ταιριάζουν στο μέγεθός του, ειδικά όταν πρόκειται για καναπέδες. Έτσι ο χώρος φαίνεται πολύ μικρότερος. Εάν έχετε ένα μεγάλο σαλόνι, τότε μπορείτε να αγοράσετε έναν ευρύχωρο καναπέ. Για μικρότερα σαλόνια, προτιμήστε ένα διθέσιο καναπές και δυο πολυθρόνες.

Αμελείτε τη λειτουργικότητα του καθιστικού

© flickr

Εάν έχετε ένα ορθογώνιο δωμάτιο, μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα του χρησιμοποιώντας ένα ντουλάπι ή μια ραφιέρα. Σε ένα τετράγωνο είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε την ισορροπία.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για χωροθέτηση:
Καθιστικό και υπνοδωμάτιο – ένα υπνοδωμάτιο θα είναι πάντα πιο κοντά σε ένα παράθυρο, επειδή ο χώρος ύπνου πρέπει να βρίσκεται πιο μακριά από την είσοδο.
Καθιστικό και κουζίνα – μπορείτε να οργανώσετε ζώνες όπως θέλετε, αν και είναι προτιμότερο η κουζίνα να είναι πιο κοντά στο παράθυρο για άνετο μαγείρεμα με άφθονο φως.
Καθιστικό και τραπεζαρία – θα πρέπει να έχουν αρκετό χώρο και θέση σε ένα δωμάτιο.
Καθιστικό και σπιτικό γραφείο – το γραφείο μπορεί να μπει σε μια μικρή γωνία. Το κύριο πράγμα είναι να προσθέσετε άλλη μια πηγή φωτός.

Το κέντρο του δωματίου δεν ξεχωρίζει

© homedesignlover

Το καθιστικό απαιτεί μια έντονη έμφαση. Μπορεί να είναι τζάκι, έργα τέχνης, καθρέφτης, ταπετσαρία, οτιδήποτε προσελκύει την προσοχή. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα σημείο εστίασης, τονίζοντας με αντίθετα χρώματα, σχέδια ή ανάμιξη πολύπλοκων τόνων.

Φυτά σε μικρές γλάστρες

© kiddygrow, © livingroom

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φυτό σε μια γλάστρα από πολλές μικρές στο περβάζι του παραθύρου. Έτσι, το δωμάτιό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ζεστό.

Παλιομοδίτικα καλύμματα επίπλων

© homester

Όταν αλλάξουν τα καλύμματα επίπλων μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο και να κάνουν τη διακόσμησή σας κομψή και μοντέρνα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την εικόνα του καθιστικού σας ανάλογα με τη διάθεση και τις εποχές.

Επιλέγετε μόνο ένα στυλ διακόσμησης

© homester

Εάν προτιμάτε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, το καθιστικό σας χάνει τη ζεστασιά και γίνεται πολύ κοινότυπο. Ανακατέψτε το αγαπημένο σας στυλ με άλλα: εκλεκτικό, ρετρό, λοφτ, γκραντζ και πολλές άλλες διακοσμητικές επιλογές θα κάνουν το καθιστικό σας πρωτότυπο.

Λάθος τοποθέτηση κουρτινών

© itsagrandvillelife

Ένα τόσο ασήμαντο μικροπράγμα όπως οι εσφαλμένα κρεμασμένες κουρτίνες μπορεί να κάνει το καθιστικό οπτικά μικρότερο. Είναι σημαντικό να τις κρεμάσετε όσο το δυνατόν ψηλότερα και όσο το δυνατόν φαρδύτερα, ώστε η οροφή να φαίνεται ψηλότερη και το καθιστικό μεγαλύτερο. Επιλέξτε ένα φωτεινότερο χρώμα κουρτίνας από τα υπόλοιπα υφάσματα του δωματίου.

Κοινά ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ που Πρέπει να Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ρίξτε Ξύδι στα Φυτά σας και Δείτε τι θα Συμβεί

Ρίξτε Ξύδι στα Φυτά σας και Δείτε τι θα Συμβεί

10 Είδη Γυναικείων Ενδυμάτων που Εκνευρίζουν τους Άνδρες

10 Είδη Γυναικείων Ενδυμάτων που Εκνευρίζουν τους Άνδρες