in , , ,

14 Λάθη Ανακαίνισης που Πρέπει να Αποφύγετε

Πριν ξεκινήσετε μια ανακαίνιση, χρειάζεται να σκεφτείτε πως θα είναι το σπίτι σας μετά από αυτήν. Τα περιοδικά παρουσιάζουν διάφορα στυλ διακόσμησης και είναι έτοιμα να μας πουλήσουν οτιδήποτε μας αρέσει. Αλλά πολύ συχνά, η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη και αργότερα συνειδητοποιούμε ότι ορισμένα πράγματα δεν είναι τόσο άνετα όσο φαίνονταν, μας λείπουν μερικές πολύ σημαντικές λεπτομέρειες και κάνουμε λάθη που πρέπει να αποφύγουμε.

20 Σχεδιαστικά Λάθη που Φαίνονται Εξωπραγματικά

Στρογγυλός νεροχύτης κουζίνας

brightside

Έγιναν δημοφιλείς τη δεκαετία του ’90 και φαινόταν πολύ ασυνήθιστοι και βολικοί επειδή είχαν το ίδιο σχήμα με τα πιάτα. Ωστόσο, δεν είναι η καλύτερη ιδέα, επειδή οι τετράγωνοι νεροχύτες μπορούν να χωρέσουν περισσότερα πιάτα. Και αν έχετε ένα στρογγυλό νεροχύτη, θα πρέπει να αφήσετε τα πιάτα έξω από αυτόν εάν δεν έχετε χρόνο να τα πλύνετε αμέσως.

Μπανιέρα τοποθετημένη στη μέση του μπάνιου

brightside

Φαίνεται τόσο μοντέρνα αλλά πρέπει να έχετε ένα πολύ μεγάλο μπάνιο για να τοποθετήσετε μια μπανιέρα με αυτόν τον τρόπο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να πλυθείτε και σχεδόν αδύνατο να χωράτε μεταξύ της μπανιέρας και του τοίχου. Επίσης, θα πρέπει να μαζεύετε κάθε φορά το νερό που πέφτει γύρω από αυτήν.

Ντουλάπα με συρόμενες πόρτες

brightside

Αυτό είναι άλλη μια τάση που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για άτομα που έχουν μικρότερα διαμερίσματα. Όμως, στην πραγματικότητα, οι συρόμενες πόρτες δεν είναι τόσο βολικές αφού συχνά, δεν κλείνουν εντελώς και αποκαλύπτουν τα πράγματά σας στους ανθρώπους. Επιπλέον, οι κανονικές ντουλάπες είναι συνήθως πολύ φθηνότερες.

Βρύση με επίπεδη επιφάνεια

brightside

Οι περισσότερες βρύσες είναι στρογγυλές ώστε οι σταγόνες του νερού να γλιστρούν προς τα κάτω μέσα στον νεροχύτη. Αλλά αν η βρύση είναι επίπεδη, οι σταγόνες παραμένουν στην επιφάνεια, αφήνοντας λεκέδες νερού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σκούρα δάπεδα

brightside

Δεν έχει σημασία τι είδους υλικό κάλυψης δαπέδου έχετε καθώς η βρωμιά είναι πιο ορατή σε σκοτεινά δάπεδα από ό, τι σε ανοιχτά. Φαίνεται αντίθετο, αλλά είναι αλήθεια: τα σκοτεινά δάπεδα και τα έπιπλα κάνουν ό, τι υπάρχει πάνω σε πολύ ορατά.

14 Λάθη Ανακαίνισης που Κάνουν Πολλοί Ιδιοκτήτες

Νεροχύτης με εξωτερική βρύση

brightside

Φαίνεται πολύ μοντέρνο και υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από το νεροχύτη για να βάλετε ό, τι θέλετε. Το μόνο πρόβλημα είναι το πλύσιμο της βρύσης. Ο αφρός και το νερό δεν πέφτουν στον νεροχύτη όπως θα έπρεπε και αντ’ αυτού, πέφτουν εκτός. Επομένως, χρειάζεστε περισσότερη καθαριότητα.

Σκούρα ματ κουζίνα

brightside

Οι σκοτεινές κουζίνες είναι δημοφιλείς εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα: τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι εύκολο να φανούν σε κάτι ματ και πολύ δύσκολο να ξεπλυθούν.

Δάπεδο linoleum με σχέδιο

brightside

Η βρωμιά και η σκόνη συσσωρεύονται εύκολα στο σχέδιο και η επιφάνεια ήταν πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Πάγκος κουζίνας από φυσικό ξύλο

© charlesdeluvio / Unsplash

Φαίνεται υπέροχο σε ένα περιοδικό, αλλά στην πραγματική ζωή, δεν είναι τόσο απλό. Το ξύλο είναι ξύλο και ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε, θα δείτε ακόμη και τα μικρότερα βαθουλώματα και γρατσουνιές σε αυτό. Επιπλέον, τέτοιοι πάγκοι χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα: τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πρέπει να περάσετε ειδικό βερνίκι, ώστε το ξύλο να μην ξεραθεί.

Ανοιχτά ράφια στην κουζίνα

© ellenauer / Unsplash

Τα περισσότερα περιοδικά παρουσιάζουν ανοιχτά ράφια στην κουζίνα για περισσότερο αερισμό και φως. Και ενώ οι φωτογραφίες τους φαίνονται ωραίες, αφού περάσετε μια εβδομάδα σε με μια τέτοια κουζίνα, θα συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεται τρελή δουλειά για να τακτοποιήσετε τέλεια όλα τα πιάτα και τα ποτήρια. Ας είμαστε ρεαλιστές: οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό και τα ράφια τους θα φαίνονται ακατάστατα.

Πόρτες με γυάλινα ένθετα

brightside

Οι πόρτες με γυάλινα ένθετα φαίνονται συχνά πιο κομψές από τις απλές πόρτες. Αλλά τέτοιες πόρτες δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Για παράδειγμα, αν κάποιος ανάψει το φως το βράδυ, θα μπει στην κρεβατοκάμαρα, κάτι που δεν είναι καλό. Αυτό είναι πραγματικά ενοχλητικό αν μόλις κοιμίσατε το μωρό σας.

Διακόπτες φως στη λάθος πλευρά

brightside

Μερικές φορές οι διακόπτες φως είναι στο πλάι των μεντεσέδων της πόρτας αντί να δίπλα στο πόμολο. Επομένως, δεν είναι άνετο γιατί χρησιμοποιείτε το ένα χέρι για να πιάσετε το πόμολο και το άλλο για να ανάψετε το φως. Και είναι πολύ καλύτερο αν το πόμολο και ο διακόπτης είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Βαθιοί αρμοί μεταξύ πλακιδίων

brightside

Πολύ συχνά, οι τοίχοι της κουζίνας καλύπτονται με πλακάκια. Και αυτό είναι έξυπνο γιατί φαίνονται ωραία και είναι εύκολο να καθαριστούν. Όμως κάτι που δεν μπορείτε να προβλέψετε είναι οι αρμοί να έχουν βάθος. Τότε πρέπει να καθαρίσετε πολύ και σκληρά καθώς η βρωμιά και η σκόνη συσσωρεύονται ευκολά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε πολύ επίπεδα πλακάκια, ώστε να είναι εύκολο να καθαριστούν.

Ανεμιστήρας μπάνιου συνδεδεμένος με διακόπτη φωτισμού

© KATERINA2017 / Otzovik

Πολλά εσωτερικά μπάνια διαθέτουν εξαερισμό. Συχνά ο ανεμιστήρας εξαερισμού είναι συνδεδεμένος με τον διακόπτη φωτισμού. Φαίνεται καλή καλή ιδέα όταν ανάβετε το φως, ο ανεμιστήρας να ανοίγει επίσης. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ τον εξαερισμό και το μπάνιο θα είναι πάντα στεγνό. Ωστόσο, όταν κάνετε μπάνιο, θέλετε ο αέρας να είναι ζεστός, αλλά ο ανεμιστήρας τον απορροφά αμέσως και κρυώνει πολύ γρήγορα.

10 Λάθη που Μετατρέπουν τα Σπίτια μας σε Χάος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

3 Τρόποι να Επαναχρησιμοποιήσετε Ψεύτικα Λουλούδια

3 Τρόποι να Επαναχρησιμοποιήσετε Ψεύτικα Λουλούδια