in , ,

12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης

12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης
12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε την τάξη και την άνεση στα σπίτια που παρουσιάζονται τόσο πολύ στα εξώφυλλα των περιοδικών. Παρόλο που διακοσμούμε με όμορφα και κομψά πράγματα, πολλές φορές καταλήγουμε να αισθανόμαστε ότι κάτι πάει στραβά και ότι το διαμέρισμα μοιάζει περισσότερο με αποθηκευτικό χώρο ή κατάστημα με διάφορα προϊόντα. Υπάρχουν μερικά λάθη διακόσμησης που εμποδίζουν το σπίτι σας να μοιάζει πολυτελές. Αυτά Είναι τα Χειρότερα Λάθη Διακόσμησης που Μπορείτε να Κάνετε, Σύμφωνα με τους Επαγγελματίες

Ανοιχτά ράφια με ακαταστασία

© depositphotos

Τα ανοιχτά ράφια είναι το ιδανικό μέρος για την αποθήκευση βιβλίων και διαφόρων μικρών διακοσμητικών αντικειμένων. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να υπερφορτωθούν με πάρα πολλά πράγματα. Θα πρέπει να υπάρχει λίγος χώρος μεταξύ των αντικειμένων που βρίσκονται πάνω τους.

Παλαιά βιβλία

© depositphotos, © depositphotos

Σχεδόν όλοι προσπαθούν να αναδείξουν κάθε βιβλίο που έχουν στο σπίτι τους, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρώτα απ’ όλα, τα βιβλία με μαλακό εξώφυλλο δεν πρέπει να εμφανίζονται. Δεύτερον, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απαλλαγείτε από φθαρμένα βιβλία.

Για να κάνετε τα ράφια να φαίνονται τόσο κομψά όσο φαίνονται στα περιοδικά, φροντίστε να μην τοποθετείτε βιβλία πολύ κοντά το ένα στο άλλο ή να μην γεμίζετε όλο το χώρο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε 2-3 μικρές στοίβες βιβλίων σε ένα ράφι και να αφήσετε ελεύθερο χώρο για διάφορα διακοσμητικά μεταξύ τους. Το ράφι θεωρείται γεμάτο όταν έχετε καλύψει το 80% του χώρου του.

Μαξιλάρια

© depositphotos, © hiv360 / depositphotos

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχουν πολύ λίγα από αυτά. Η τέλεια ποσότητα είναι 2-3 μαξιλάρια για κάθε άκρο του καναπέ. Ταυτόχρονα, εάν τοποθετήσετε ένα σωρό μαξιλάρια στα έπιπλα σας και τα οργανώσετε στη σειρά, η συνολική εμφάνιση θα φαίνεται περίεργη.

Έπιπλα που τοποθετούνται στους τοίχους

© Zhyk1988 / depositphotos, © MichalBalada / depositphotos

Όταν κάθε έπιπλο τοποθετείται στον τοίχο, ο χώρος μικραίνει οπτικά και έχει όψη ακαταστασίας. Για να φαίνεται τακτοποιημένο, είναι καλύτερο να μην επιλέξετε αυτόν τον κλασικό τρόπο τοποθέτησης επίπλων. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι στην τραπεζαρία ή στο καθιστικό φαίνεται καλύτερα όταν τοποθετείται στο κέντρο ενός δωματίου και όχι σε μια γωνία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φωτογραφίες σε κορνίζες και πίνακες

© hiv360 / depositphotos, © depositphotos

Πολλές φωτογραφίες σε διαφορετικές κορνίζες καταστρέφουν κάθε αίσθηση άνεσης επειδή κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο. Η ύπαρξη πολλών παρόμοιων κορνιζών μπορεί να είναι καλή ιδέα. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετηθούν σωστά. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση φωτογραφιών που βρίσκονται στον τοίχο πάνω από ένα έπιπλο.

Υπάρχει ένας ακόμη κανόνας: όλοι οι πίνακες και οι φωτογραφίες στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκονται σε ένα μέρος. Εάν κρεμάσετε 2 στην είσοδο και τοποθετήσετε 4 ακόμη φωτογραφίες στο τραπέζι, θα φαίνεται ακατάστατο. Εάν έχετε φωτεινό εσωτερικό, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δεν θα αποσπάσουν την προσοχή από την κύρια διακόσμηση του δωματίου.

Καλώδια

© goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento) / flickr

Εάν κρύψετε όλα τα καλώδια (από την τηλεόραση, τα καλώδια δικτύου, τις προεκτάσεις και τους φορτιστές), θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο καθαρό θα αρχίσει να φαίνεται το σπίτι σας.

Αρχικά, θα πρέπει να μετακινήσετε όλα τα έπιπλα και να ξεμπλέξετε προσεκτικά τα καλώδια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τα τακτοποιήσετε και να τα ασφαλίσετε με δεματικά ή Velcro. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό χρώμα για κάθε καλώδιο.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

Κατάλληλα έπιπλα

Όταν επιλέγετε έπιπλα, πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου. Έπιπλα που είναι είτε πολύ μεγάλα είτε πολύ μικρά θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται είτε πολύ γεμάτο είτε πολύ άδειο. Το καλό είναι ότι, μερικές φορές, χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε μερικές μεγάλες πολυθρόνες ή μερικά μικροσκοπικά τραπέζια από το για να δημιουργήσετε οπτική τάξη.

Πολλές κουρτίνες στα παράθυρα

© depositphotos, © depositphotos

Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 2 κουρτίνες σε ένα παράθυρο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα ελαφρύ τούλι και 2 ακόμη κουρτίνες στις πλευρές. Έχοντας όμως και κουρτίνες που κρέμονται από την κορυφή, θα μπλοκάρουν το φως του ήλιου και θα κάνει το παράθυρο να φαίνεται πολύ τεράστιο. Ακόμα και το πιο γεμάτο διαμέρισμα θα φανεί πολύ καλύτερο εάν πλημμυρίσει από το φως του ήλιου.

Σκούρα χρώματα

© Mary Clark / flickr, © Boffo Family of Companies / flickr

Τα λευκά και παστέλ χρώματα φαίνονται πάντα πιο κομψά από τα σκούρα. Κάθε δωμάτιο με σκούρα χρώματα θα φαίνεται πιο βρώμικο από ό, τι είναι πραγματικά. Αυτή η αντίληψη οφείλεται στο υποσυνείδητό μας γιατί όσο πιο λευκό είναι ένα δωμάτιο, τόσο καθαρότερα το αντιλαμβανόμαστε και το αντίστροφο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάψουμε όλους τους τοίχους στα σπίτια μας λευκούς και να αγοράσουμε έπιπλα σε παστέλ χρώματα αμέσως. Αλλά η προσθήκη ανοικτών τόνων σε ένα σκούρο δωμάτιο είναι καλή ιδέα.

Ανεπαρκής φωτισμός

© Martin Cathrae / flickr, © V Smoothe / flickr

Αφώτιστες γωνίες και σκιές προσθέτουν μια αίσθηση ακαταστασίας σε ένα δωμάτιο. Εάν δεν διαθέτει φυσικό φως, θα χρειαστείτε τεχνητό φωτισμό.

Υπάρχουν πολλά χρήσιμα διακοσμητικά κόλπα:

  • Βάψτε το ταβάνι λευκό. Το δωμάτιο θα φαίνεται όχι μόνο καθαρότερο αλλά και οπτικά μεγαλύτερο.
  • Χρησιμοποιήστε τους τοίχους και την οροφή ως ανακλαστήρες. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τα φωτιστικά κοντά σε αυτές τις επιφάνειες έτσι ώστε το φως να κατευθύνεται προς αυτές.
  • Κρεμάστε 1 ή 2 μεγάλους καθρέφτες με λεπτό πλαίσιο. Αντανακλούν επίσης το φως και δεν θα φαίνονται βαριοί χάρη στο πλαίσιο τους.

Σχέδια

© kanzefar / depositphotos, © depositphotos

Ο συνδυασμός πολυάριθμων σχεδίων στη διακόσμηση σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Αυτή η τάση, που ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του ’90, θεωρείται ξεπερασμένη, επειδή πάρα πολλά σχέδια σε ένα μέρος δημιουργούν όψη ακαταστασίας. Μερικές φορές για να απαλλαγείτε από αυτό, απλά πρέπει να αντικαταστήσετε 2 φωτεινά μαλακά μαξιλάρια με μερικά μονόχρωμα. Δοκιμάστε το θα δείτε πόσο θα αλλάξει το δωμάτιό σας.

Χαμηλά έπιπλα

© Martin Cathrae / flickr, © gardener41 / flickr

Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγάλο, τα έπιπλα που βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων ή στους τοίχους (όπως τα ντουλάπια της κουζίνας) πρέπει να φτάνουν μέχρι την οροφή. Διαφορετικά, ο τοίχος θα κοντύνει οπτικά.

Θα πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις κουρτίνες. Οι διακοσμητές συνιστούν να τοποθετούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα και όσο το δυνατόν ευρύτερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να μην τις τοποθετείτε απαραίτητα κατά μήκος του ανοίγματος του παραθύρου. Θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου παραθύρου, το οποίο τελικά θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο τακτοποιημένο.

Δείτε επίσης Τα 10 Κοινά Λάθη στην Επιλογή Χρωμάτων για το Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Λειτουργικές και Άνετες Γωνιακές Κουζίνες

25 Λειτουργικές και Άνετες Γωνιακές Κουζίνες

12 Αντικείμενα που Καταστρέφουν την Όψη της Κουζίνας

12 Αντικείμενα που Καταστρέφουν την Όψη της Κουζίνας