in

Πότε Πρέπει να Αντικαταστήσετε 20 Πράγματα στο Σπίτι

Πότε Πρέπει να Αντικαταστήσετε 20 Πράγματα στο Σπίτι
Πότε Πρέπει να Αντικαταστήσετε 20 Πράγματα στο Σπίτι

Πολλά οικιακά προϊόντα έχουν τη δική τους διάρκεια ζωής που τείνουμε να αγνοούμε. Δείτε 20 αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι για να μάθετε πότε πρέπει να τα αλλάξετε με καινούργια. 9 Πράγματα που Φαίνονται Άσχημα στους Καλεσμένους μας

Στρώμα γιόγκα – κάθε χρόνο

© depositphotos.com

Εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, το είδος των δραστηριοτήτων και την ποιότητα του. Συνιστάται να ψάχνετε για φθορές και σκισίματα, αλλά συνήθως, ένα στρώμα διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε καινούργιο περιλαμβάνουν λέπτυνση, δυσάρεστη οσμή και ολισθηρότητα.

Σουτιέν – κάθε 6-9 μήνες

© shutterstock.com

Ένα σουτιέν έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του όταν οι λωρίδες είναι τεντωμένες, το ύφασμα έχει φθαρεί και οι μπανέλες έρχονται σε επαφή με το στήθος σας. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει φτάσει σε όλα αυτά, θα πρέπει να αλλάξετε το σουτιέν σας μετά από 6-9 μήνες.

Βούρτσα τουαλέτας – κάθε 6 μήνες

© depositphotos.com

Μια βούρτσα τουαλέτας πρέπει να καθαρίζεται όσο συχνά καθαρίζετε την τουαλέτα σας και να την αντικαθιστάτε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Οι ξύλινες βούρτσες τουαλέτας μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να τις αντικαθιστάτε τακτικά.

Θήκη φακών επαφής – κάθε 3 μήνες

© depositphotos.com

Οι θήκες των φακών επαφής πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση και να διατηρούνται ανοιχτές μέχρι να στεγνώσουν μεταξύ των καθαρισμών. Θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 3 μήνες.

Στρώματα – κάθε 8-10 χρόνια

© shutterstock.com

Αν και εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα του στρώματος που χρησιμοποιείτε, ο βασικός κανόνας είναι να αγοράσετε ένα νέο στρώμα μετά από περίπου 8-10 χρόνια. Ίσως χρειαστεί επίσης να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες όπως αλλεργίες, μυϊκή δυσκαμψία το πρωί και θορυβώδη ελατήρια, για να δείτε εάν πρεπει να αλλαξετε πιο γρηγορα το στρώμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φίλτρο νερού ντους – κάθε 2-6 μήνες

© depositphotos.com

Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ντους, την ποιότητα του φίλτρου και τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το ίδιο ντους, η απάντηση μπορεί να διαφέρει. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει τουλάχιστον να το αλλάζετε μετά από 6 μήνες.

Κύπελλο εμμηνόρροιας – κάθε 6 μήνες έως 10 χρόνια

© depositphotos.com

Τα επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα της εμμήνου ρύσεως πρέπει να πλένονται και να σκουπίζονται πριν από κάθε χρήση και να αδειάζονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Είναι ανθεκτικά και έχουν διάρκεια ζωής 6 μηνών έως 10 ετών, ανάλογα με την επωνυμία που χρησιμοποιείτε.

Πλυντήριο ρούχων – κάθε 10 χρόνια

© depositphotos.com

Κατά μέσο όρο, ένα πλυντήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 10ο έτος. Αλλά εξαρτάται από τη μάρκα, πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε σε μια μέρα και από το φορτίο ανά χρήση.

Χαλάκια μπάνιου – κάθε 2 χρόνια

© shutterstock.com

Τα χαλάκια μπάνιου πρέπει να πλένονται κάθε δεύτερη εβδομάδα, εκτός εάν μοιράζεστε το μπάνιο με κάποιον άλλο, οπότε πρέπει να πλένεται κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, πρέπει να τα αντικαταστήσετε και ο γενικός κανόνας είναι κάθε 2 χρόνια.

Αθλητικά σουτιέν – κάθε 6 μήνες έως 1 έτος

© shutterstock.com

Εάν πλένετε και φοράτε αθλητικό σουτιέν 3 έως 4 φορές την εβδομάδα, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε σε 6 μήνες, επειδή δεν θα μπορεί πλέον να υποστηρίζει το στήθος σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να διαρκέσει περισσότερο, πρέπει να το πλύνετε στο χέρι.

Δείτε ακόμη 12 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε με Υγρό Πιάτων

Σφουγγάρια κουζίνας – κάθε εβδομάδα

© depositphotos.com

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι κουζίνας πολλές φορές την ημέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να το αλλάζετε σε εβδομαδιαία βάση.

Τοστιέρα – κάθε 6-8 χρόνια

© depositphotos.com

Το μέσο προσδόκιμο ζωής μιας τοστιέρα είναι 6-8 χρόνια, αλλά μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή της καθαρίζοντάς την τακτικά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα ψωμιού.

Χαλί – κάθε 10 χρόνια

© depositphotos.com

Ακόμη και με σωστή φροντίδα, τα χαλιά πρέπει να αντικατασταθούν τελικά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εκτιμούν ότι θα χρειαστείτε αλλαγή μετά από περίπου 10 χρόνια.

Μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι – 12 χρόνια

© shutterstock.com

Παρόλο που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και ανθεκτικά, δεν διαρκούν για πάντα. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάνω από 12 χρόνια και μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ανιχνευτής καπνού – κάθε 10 χρόνια

© shutterstock.com

Οι μπαταρίες για τον ανιχνευτή καπνού πρέπει να αλλάζονται κάθε χρόνο, αλλά ο ίδιος ο έχει επίσης διάρκεια ζωής. Σε γενικές γραμμές, δεν θα λειτουργεί σωστά μετά από 10 χρόνια. Είναι καλή πρακτική να ελέγχετε την ημερομηνία κατασκευής στο πίσω μέρος του.

Πλυντήριο πιάτων – κάθε 10 χρόνια

© depositphotos.com

Θα πρέπει να αλλάξετε το πλυντήριο πιάτων εάν είναι ήδη δεκαετίας. Άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το αλλάξετε ακόμη και αν δεν έχουν φτάσει τα 10 χρόνια, περιλαμβάνουν ότι δεν λειτουργεί καλά και εάν το κόστος των επισκευών υπερβαίνει το 50% της τιμής ενός καινούργιου πλυντηρίου πιάτων.

Χαλάκια εξώπορτας κοκοφοίνικα – κάθε 6-10 χρόνια

© shutterstock.com

Τα χαλάκια εξώπορτας από κοκοφοίνικα είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. Ίσως είναι καλυτέρα να πάρετε ένα παχύτερο χαλάκι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του, ειδικά εάν χρησιμοποιείται πολύ.

Παπούτσια για τρέξιμο – κάθε 720-880 χιλιόμετρα

© shutterstock.com

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε εάν τα παπούτσια σας παρέχουν αρκετή υποστήριξη στο τρέξιμο. Συνήθως, θα πρέπει να αγοράζετε ένα νέο ζεύγος κάθε 720-880 χιλιόμετρα, αλλά εάν δεν εμφανίζουν σημάδια υπερβολικής φθοράς, μπορείτε να τα φορέσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να αυξήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ψυγείο – κάθε 15 χρόνια

© depositphotos.com

Εάν το ψυγείο είναι κάτω των 8 ετών, ίσως θέλετε να το επισκευάσετε. Αν όμως είναι άνω των 15 ετών, είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε. Όταν είναι μεταξύ 8 και 15 ετών, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι είδους ψυγείο είναι και αν είναι περιβαλλοντικά αποδοτικό.

Καναπές – κάθε 7-15 χρόνια

© shutterstock.com

Μπορεί να αισθάνεστε απρόθυμοι να αλλάξετε καναπέδες, εκτός εάν αλλάζετε διακόσμηση ή μετακομίζετε, αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι 7 έως 15 χρόνια. Είναι η ώρα για καινούργιο καναπέ όταν το ύφασμα έχει ξεφτίσει. Μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε ταπετσαρία εάν έχει συναισθηματική αξία και καλό σκελετό.

Δείτε επίσης 18 Άχρηστα Πράγματα που Κρατάτε για Χρόνια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Λάθη να Σταματήσετε εάν Έχετε Λεπτά Μαλλιά

7 Λάθη να Σταματήσετε εάν Έχετε Λεπτά Μαλλιά

10 Πράγματα που Χρησιμοποιείτε Λανθασμένα Συνέχεια

10 Πράγματα που Χρησιμοποιείτε Λανθασμένα Συνέχεια