in , , , , , ,

18 Άχρηστα Πράγματα που Κρατάτε για Χρόνια

18 Άχρηστα Πράγματα που Κρατάτε για Χρόνια
18 Άχρηστα Πράγματα που Κρατάτε για Χρόνια

Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξετε το σπίτι σας σαν να είναι η πρώτη φορά που το έχετε δει. Κάθε κουτί, κάθε μαγνητάκι, κάθε κομμάτι χαρτί. Ο στόχος σας είναι να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε πραγματικά κάτι. Τα υπόλοιπα πετάξτε τα, ανακυκλώστε τα ή δωρίστε τα. ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ: 5 Κόλπα για να Ξεφορτωθείτε Άχρηστα Αντικείμενα και να αδειάσετε το σπίτι σας!

Παλιά κλινοσκεπάσματα και πετσέτες

brightside

Τα κλινοσκεπάσματα όχι μόνο συμβάλλουν στη διακόσμηση του υπνοδωματίου, αλλά επηρεάζουν επίσης την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί να τα έχετε συνηθίσει αλλά αν είναι ξεθωριασμένα ή αν έχουν τρύπες, είναι καιρός να τα πετάξετε. Επίσης, τα πιο παλιά κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες σας που δεν είναι για τα σκουπίδια μπορείτε να τα δωρίσετε σε γηροκομεία ή καταφύγια ζώων. Θα κάνετε κάτι καλό και θα απαλλαγείτε από τα παλιά σας πράγματα.

Κρεμάστρες από καταστήματα ρούχων

brightside

Πολλοί υιοθετούν τη συνήθεια να μην πετάνε τίποτα, αλλά αυτό είναι συχνά άχρηστο. Οι κρεμάστρες ρούχων που δίνονται δωρεάν από τα καταστήματα δεν είναι καλές και δεν διατηρούν το σχήμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πράγματα χωρίς ταίρι

brightside

Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάτε μερικές από τις κάλτσες ή τα γάντια σας, εάν δεν μπορείτε να βρείτε το ταίρι τους, δεν έχει νόημα να τα κρατήσετε.

Άχρηστες κάρτες

brightside

Πολλά καταστήματα προσφέρουν εκπτωτικές κάρτες. Εάν δεν σας άρεσε το κατάστημα και είναι πιθανό να μην ξαναπάτε, δεν έχει νόημα να τις κρατάτε. Το ίδιο ισχύει και για τις επαγγελματικές κάρτες, ειδικά αν τις έχετε αρκετά χρόνια και δεν τις έχετε χρησιμοποιήσει από τότε.

Παλιά εσώρουχα

© depositphotos.com

Ακόμα κι αν είστε το μόνο άτομο που τα βλέπει, μην φοράτε παλιά εσώρουχα. Εκτός αυτού, ένα κανονικό σουτιέν είναι καλό μόνο για 6 μήνες έως ένα έτος. Μετά από αυτό, δεν στηρίζει καλά το στήθος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άδεια κουτιά

brightside

Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί πολλοί κρατάνε διάφορα άδεια κουτιά. Ας είμαστε ειλικρινείς: το κουτί από μια νέα τηλεόραση, παιχνίδια ή είδη κουζίνας είναι κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να τα πετάξετε στην ανακύκλωση.

Ρούχα και παπούτσια που δεν σας είναι απαραίτητα

© depositphotos.com

Ανοίξτε την ντουλάπα σας και ξεφορτωθείτε όλα τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν είναι πλέον του στυλ σας. Όσα είναι σε καλή κατάσταση δωρίστε τα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Καλώδια και θήκες από παλιά τηλέφωνα

brightside

Θα χρειαστείτε πραγματικά μια θήκη για το τηλέφωνο που δεν χρησιμοποιείτε πια; Ίσως ο φορτιστής να είναι χρήσιμος εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια μάρκα. Πετάξτε τους σπασμένους δίσκους και τις μονάδες flash.

Κοσμήματα και αξεσουάρ που δεν πρόκειται να φορέσετε

brightside

Μπορείτε να αγοράσετε ψεύτικα κοσμήματα που είναι οικονομικά και μοντέρνα και να απαλλαγείτε από αυτά όταν περάσει η μόδα τους. Το ίδιο ισχύει και για τις φθηνές τσάντες και μαντίλια. Χαρίστε τα και μπορούν να κάνουν κάποιον άλλο χαρούμενο.

Χαρτιά

brightside

Παλιές σημειώσεις, έγγραφα εγγύησης, συμβόλαια που δεν χρειάζεστε πια. Οι άνθρωποι κρατάνε αυτά τα πράγματα για δεκαετίες. Ήρθε η ώρα να πάνε στην ανακύκλωση.

Δείτε ακόμη 13 ΑΧΡΗΣΤΑ Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε από την Τσάντα σας ΤΩΡΑ!

Όλα όσα έχουν λήξει

brightside

Πετάτε τα ληγμένα τρόφιμα αμέσως. Αλλά αν αποφασίσετε να ελέγξετε φάρμακα, προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά θα δείτε ότι τα μισά μπορεί να έχουν ήδη λήξει. Δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν χρησιμοποιήσετε ληγμενη κρέμα προσώπου, αλλά ποιος θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του για να το μάθει;

Σπασμένα και άχρηστα παιχνίδια

© depositphotos.com

Δεν είναι πάντα εύκολο να πείσετε το παιδί σας να πετάξει μερικά από τα παιχνίδια που δεν παίζει. Αλλά τα παιδιά μεγαλώνουν και τα ενδιαφέροντά τους αλλάζουν. Εάν ένα παιχνίδι είναι σπασμένο, το πετάτε και αν είναι λειτουργικό, το χαρίζετε για να κάνετε χαρούμενα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν παιχνίδια.

Πιατικά με βαθουλώματα και άλλα ελαττώματα και όσα δεν σας αρέσουν

brightside

Τα πιατικά με ζημιές όχι μόνο φαίνονται άσχημα, αλλά δεν είναι επίσης ασφαλή. Για παράδειγμα, εάν μαγειρεύετε με κατεστραμμένη επικάλυψη Teflon, μπορείτε να πάθετε τον λεγόμενο πυρετό πολυμερούς καπνού. Πετάξτε αυτά τα πράγματα αμέσως.

Το ίδιο ισχύει και για πιάτα και ποτήρια που σας δωρίσαν πριν από 10 χρόνια και που δεν σας αρέσουν. Δοκιμάστε να τα πουλήσετε ή να τα χαρίσετε σε κάποιο ίδρυμα. Κάποιος θα τα χρησιμοποιήσει και αυτό είναι καλύτερο από το να καταλαμβάνει χώρο στο σπίτι σας.

Βιβλία που δεν πρόκειται να διαβάσετε ξανά

brightside

Αν έχετε βιβλία που διαβάσατε μία φορά και πιθανότατα δεν θα τα ανοίξετε ξανά, χαρίστε τα σε μια δανειστική βιβλιοθήκη. Κάποιος θα τα διαβάσει και θα τα απολαύσει.

Παλιά σφουγγάρια σώματος και οδοντόβουρτσες

© depositphotos.com

Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να αλλάζετε τις οδοντόβουρτσες μία φορά κάθε 3-4 μήνες ή ακόμα πιο συχνά εάν ήσασταν άρρωστοι. Τα σφουγγάρια σώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περίπου 6 μήνες και στη συνέχεια μετατρέπονται σε τέλειο περιβάλλον για μικρόβια.

Οτιδήποτε σπασμένο και αχρησιμοποίητο

© depositphotos.com

Μια χαλασμένη καφετιέρα, βραστήρας που δεν λειτουργεί και μπότες που έχουν τρύπες. Πάντα σκέφτεστε, “Θα το φτιάξω” αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: δεν θα το κάνετε ποτέ. Διορθώστε τα τώρα ή πετάξτε αυτά τα πράγματα.

Αναμνηστικά και δώρα που δεν σας αρέσουν

brightside

Τα φτηνά πράγματα που οι συνάδελφοι και οι συγγενείς μας χαρίζουν, κρατιούνται για χρόνια από ευγένεια. Όλα αυτά απλώς συλλέγουν σκόνη. Κρατήστε μόνο όσα σας αρέσουν ή αγαπάτε. Πετάξτε τα υπόλοιπα.

Όλα όσα έχουν τελειώσει

brightside

Ελέγξτε οτιδήποτε θα μπορούσε να τελειώσει: από βερνίκια νυχιών έως μαρκαδόρους.

Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα που δεν σας αρέσουν ή που έχουν τελειώσει. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε αρώματα για περισσότερο από 3-5 χρόνια. Τα αρώματα που έχουν λήξει ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή να αλλάξουν απλώς μυρωδιά, οπότε γιατί να ρισκάρετε;

Δείτε επίσης 12 Πράγματα που Καταστρέφουν την Όψη του Σπιτιού σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

15 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Τζακιού

15 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Τζακιού