Πρόκειται να απολαύσετε το ωραίο μαγειρεμένο χοτ ντογκ όταν βγάζετε το μπουκάλι κέτσαπ από το ψυγείο. Αρχίζετε να χτυπάτε το κάτω μέρος του, αλλά τίποτα δεν βγαίνει. Και αυτό γιατί το κάνετε λάθος. Αντί να χτυπήσετε το κάτω μέρος της φιάλης, δοκιμάστε να χτυπήσετε το λαιμό του και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα θα αρχίσει να στάζει η κέτσαπ. Εκτός από αυτό δείτε 10 λάθη που κάνετε ακούσια σε καθημερινή βάση. 7 Αλλιώτικες Χρήσεις για το Γάλα
Ζεσταίνετε το φαγητό σε τετράγωνο μπολ.
Τα τετραγωνικά μπολ δεν θερμαίνουν ομοιόμορφα το φαγητό, με αποτέλεσμα ξεραμένα και μερικές φορές καμένα γεύματα. Γι’ αυτό συνιστάται το ζέσταμα του σε ένα στρογγυλό πιάτο, ώστε να είναι ομοιόμορφα ζεστό. Επίσης, πρέπει να αποφύγετε το ζέσταμα του φαγητού σε πλαστικά δοχεία, καθώς μπορεί να διαρρεύσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες σε αυτό. Αυτό ισχύει ειδικά για λιπαρά τρόφιμα, όπως κρέας και τυρί.
Λιμάρετε τα νύχια μπρος-πίσω.
Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από τις γωνίες των νυχιών και να στραφείτε προς το κέντρο χωρίς μπρος-πίσω. Φροντίστε να μην το κάνετε πολύ γρήγορα, γιατί αυτό είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει σχήμα που επιθυμείτε.
Μην διπλώνετε το φίλτρο καφέ πριν το τοποθετήσετε στην καφετιέρα.
Ο τρόπος τοποθέτησης του φίλτρου είναι απλά διπλώνοντας τις 2 άκρες. Αυτή η μέθοδος θα προσφέρει επιπλέον συγκράτηση, ώστε το φίλτρο να μην κλείσει για να έχετε καφέ αντί για ζεστό νερό.
Σκουπίζετε τα τζάμια με χαρτί κουζίνας.
Παρά την ευκολία του, το χαρτί κουζίνας μπορεί να αφήσει μικρά ίχνη χνουδιού στα τζάμια σας. Από την άλλη πλευρά, ένα πανί μικροϊνών είναι 100% χωρίς χνούδι και στεγνώνει την επιφάνεια αρκετά γρήγορα. Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε ένα κατάλληλο καθαριστικό τζαμιών.
Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας από πάνω προς τα κάτω.
Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, προκαλείτε απλά περισσότερη θραύση, ζημιά και περισσότερους κόμπους. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να βουρτσίζετε τα άκρα των μαλλιών και να πηγαίνετε αργά μέχρι την κορυφή. Περάστε όσο χρόνο χρειάζεστε στους κόμπους και μην πιέζετε τη βούρτσα πάνω τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο βούρτσας ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες των μαλλιών σας.
Δείτε ακόμη 10 Απλά Κόλπα Καθαριότητας που θα σας πάρουν το Μυαλό!
Τρώτε τζίντζερ στο σούσι.
Το τζίντζερ δεν προοριζόταν ποτέ για επικάλυψη σούσι, αλλά αντ’ αυτού ως καθαριστικό ανάμεσα στις μπουκιές. Αυτό συνιστάται από σεφ ώστε να μπορείτε να διακρίνετε τις μοναδικές γεύσεις κάθε ρολού σούσι.
Ρίχνετε αλάτι στο φαγητό πριν το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σύμφωνα με την επιστήμη, το αλάτι έχει την τάση να διαλύεται όταν πέφτει στο νερό. Έτσι, όταν ρίχνετε αλάτι στο φαγητό πριν το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, το γεύμα σας θα ξεραθεί στα σημεία που το ρίξατε.
Καθαρίζετε την ξύλινη σανίδα κοπής με σαπούνι μόνο.
Το πλύσιμο της σανίδας κοπής με σαπούνι δεν αρκεί για να καθαρίσετε όλη την υπερβολική βρωμιά. Γι’ αυτό, μερικές φορές, είναι απαραίτητο να πασπαλίζετε αλάτι όλη την ξύλινη επιφάνεια και να την τρίβετε με μισό λεμόνι. Φροντίστε να την ξεπλύνετε με πολύ ζεστό νερό.
Αφήνετε την ξύλινη κουτάλα δίπλα στην κατσαρόλα.
Αν τοποθετήσετε την ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα, το νερό δεν θα πεταχτει ποτέ έξω. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν οι φυσαλίδες νερού έρχονται σε επαφή με κάτι κάτω των 100 ° C τείνουν να ηρεμήσουν.
Δεν δοκιμάζετε το δείγμα υφάσματος στο πλυντήριο.
Εάν πλένετε τα δείγματα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα αφήσετε να στεγνώσουν, θα καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος πλύσης. Εάν συρρικνωθούν, αυτό σημαίνει ότι τα πλύνατε με λάθος τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετική θερμοκρασία.
Δείτε επίσης 10 Διαφορετικές Χρήσεις Καθημερινών Προϊόντων που θα σας ΛΥΣΟΥΝ τα χέρια!