in ,

7 Αλλιώτικες Χρήσεις για το Γάλα

7 Αλλιώτικες Χρήσεις για το Γάλα
7 Αλλιώτικες Χρήσεις για το Γάλα

Όπως αποδεικνύεται, το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από την κουζίνα. Οι εναλλακτικές χρήσεις του γάλακτος μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για το σώμα, τα μαλλιά ακόμη και να σας βοηθήσει με τις καθημερινές σας δουλειές. Γιατί Πρέπει να Πίνετε Γάλα πριν Πάτε για Ύπνο

Καταπραΰνετε ερεθισμένα μάτια.

brightside

Τα 2 πιο συνηθισμένα πράγματα που μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια σας είναι πιπεριές τσίλι και σπρέι πιπεριού. Και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα καψίματος, αλλά η προσπάθεια να ξεπλύνετε τα μάτια με νερό μπορεί να τα κάνει να ερεθιστούν ακόμη περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού γάλα. Πρώτα, πλύνετε το πρόσωπό σας με το γάλα, με τα μάτια κλειστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπλύνετε τα μάτια σας με το γάλα.

Χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα χρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα στο παρελθόν και υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για αυτό. Πρώτον, βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών. Στη συνέχεια, αποτρέπει την ελλείψει ασβεστίου και καταπολεμά το ωίδιο. Μπορεί επίσης να εμποδίσει το φυτό να αρρωστήσει.

Ρίξτε γάλα γύρω από το φυτό έτσι ώστε οι ρίζες να μπορούν να το απορροφήσουν αργά ή τοποθετήστε ένα μπουκάλι με γάλα (ανάποδα) στο έδαφος. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αναμιγνύετε γάλα με άλλα λιπάσματα. Εάν τα χημικά αναμειχθούν με το γάλα, μπορούν πραγματικά να αντισταθμίσουν τα οφέλη του.

Μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με γάλα.

© depositphotos.com

Η χρήση γάλακτος στα μαλλιά σας όχι μόνο θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν και να τα κάνουν λαμπερά και πιο δυνατά, αλλά θα τα ισιώσει. Χρειάζεστε απλώς μια χτένα, ένα μπουκάλι ψεκασμού και 1/3 φλιτζάνι γάλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις γεμίσετε το μπουκάλι, ξεκινήστε τον ψεκασμό, το μασάζ και το χτένισμα των μαλλιών. Αφήστε λίγο χρόνο για να απορροφήσουν το γάλα και στη συνέχεια ξεπλύνετε έτσι ώστε να μην μυρίζουν άσχημα αργότερα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με σπαστά μαλλιά, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να ισιώσετε σγουρά μαλλιά.

Δείτε ακόμη Πώς να φτιάξεις πλαστικό από γάλα! Οδηγίες + Βίντεο

Μπορείτε να φτιάξετε χρώμα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα είναι το κύριο συστατικό στην παραγωγή χρωμάτων, διότι λειτουργεί ως συνδετικό υλικό για τις χρωστικές ουσίες. Στην πραγματικότητα, το γάλα χρησιμοποιήθηκε ως χρώμα στην αρχαία Αίγυπτο. Τα άλλα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το χρώμα είναι λεμόνι, κόσκινο, πανί τυροκομίας και ακρυλικό χρώμα ή ξηρή χρωστική ουσία.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε γρήγορα, ώστε να μην χαλάσει. Η ξινή μυρωδιά στους τοίχους θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσει.

Αφαίρεση μακιγιάζ.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα δεν είναι μόνο καλό για τα μαλλιά αλλά και για το δέρμα. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε γάλα. Απλώστε λίγο στο πρόσωπό σας και σκουπίστε το με δίσκο ντεμακιγιάζ ή πετσέτα. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι οι πρωτεΐνες και το λίπος στο γάλα μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο διατηρώντας την υγρασία του.

Μειώστε τον ερεθισμό του τσιμπήματος των εντόμων.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Η πρωτεΐνη στο γάλα θα καταπραΰνει το δέρμα μετά από ένα τσίμπημα κουνουπιού. Αλλά μην χρησιμοποιείτε μόνο γάλα. Αναμείξτε το με νερό, μουλιάστε ένα μαντήλι και απλώστε το στο ερεθισμένο δέρμα. Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα ηλιακά εγκαύματα.

Καθαρίστε δερμάτινα είδη.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είτε θέλετε να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα, τον καναπέ ή τα παπούτσια, το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τις γρατζουνιές. Είναι υπέροχο γιατί όχι μόνο είναι μια φθηνή λύση, αλλά δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια του υλικού. Ωστόσο, μόλις σκουπίσετε το λεκιασμένο σημείο, καθαρίστε με ένα διαφορετικό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα γάλακτος και να αποφύγετε μια ξινισμένη μυρωδιά.

Δείτε επίσης Έτσι θα Καθαρίσετε το Σπίτι σας με Ληγμένο Γάλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Επιλέξετε Έργα Τέχνης Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας

Πώς να Επιλέξετε Έργα Τέχνης Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας

8 Πρωινά Κόλπα για να Κάψετε Κοιλιακό Λίπος

8 Πρωινά Κόλπα για να Κάψετε Κοιλιακό Λίπος