in , , ,

Γιατί Πρέπει να Πίνετε Γάλα πριν Πάτε για Ύπνο

Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, κάνει καλό στα οστά και έχει ακόμη περισσότερα οφέλη εάν το πίνετε πριν πάτε για ύπνο. Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, να κοιμηθείτε ήσυχα χωρίς να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας, ακόμη και να αυξήσετε την απώλεια βάρους!

Το γάλα έχει συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

© shutterstock.com© Depositphotos.com

Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους και ζώα έχουν δείξει ότι το γάλα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ευκολότερα και γρηγορότερα. Η τρυπτοφάνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη διάθεσή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και λειτουργεί ως πρόδρομος για τη μελατονίνη.

Η μελατονίνη βοηθά στη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού σας και σας προετοιμάζει για ύπνο. Η έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων μελατονίνης και τρυπτοφάνης μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη που μπορεί να επιδεινωθούν κατά τον ύπνο.

Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

brightside

Εάν έχετε δειπνήσει πολύ νωρίς πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να έχετε προβλήματα στον ύπνο όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε να αποφύγετε να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας επειδή πεινάτε, δοκιμάστε να πιείτε γάλα πριν κοιμηθείτε.

Υπάρχει μια ψυχολογική διάσταση στο γάλα πριν από το κρεβάτι.

© Supernatural / The CW

Σε ένα βαθμό, το να πίνετε γάλα πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γιατί γίνεται ένα νυχτερινό τελετουργικό που σας χαλαρώνει και σας προετοιμάζει για ύπνο. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το ζεστό γάλα σας θυμίζει όταν πίνατε γάλα πριν κοιμηθείτε ως παιδί, ανακαλώντας καλές αναμνήσεις ώστε να χαλαρώσετε.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Εάν κάνετε το γάλα συνήθεια για να κοιμηθείτε, μπορεί να σας βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σας προσθέσει επιπλέον κιλά, οπότε η βελτίωση του θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο κανονικό σας βάρος. Επειδή το γάλα είναι γεμάτο με θρεπτικές πρωτεΐνες, είναι ένα καλό υποκατάστατο για σνακ αργά το βράδυ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή μάζα.

© shutterstock.com© Depositphotos.com

Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες που ονομάζονται καζεΐνη και ορό γάλακτος. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τους το βράδυ μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δήλωση αποποίησης ευθυνών: Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και να μην το αντιληφθείτε. Μερικά από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φούσκωμα, αέριο και κράμπες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 Ιδέες Διακόσμησης για μια Μοναδική Ανακαίνιση

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Μοντέρνα Καθιστικά για Κάθε Γούστο