Υπάρχουν μαρινάδες που πάντα είναι πετυχημένες και το αποτέλεσμα απολαυστικό. Η προετοιμασία του ψητού κρέατος είναι ζωτικής σημασίας για τη γεύση και την τρυφερότητα του κρέατος. Μια καλή μαρινάδα παίζει τον δευτερο πιο σημαντικό ρόλο μετά την ποιότητα του κρέατος. Η καλύτερη μαρινάδα για ψητό κρέας εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Αλλά: Ένα κλασικό μείγμα λαδιού, ξιδιού, μπαχαρικών και βοτάνων είναι πάντα μια ασφαλή και καλή επιλογή.
Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξίδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο για να φτιάξετε μια απλή αλλά νόστιμη μαρινάδα. Για μια πιο γλυκιά νότα, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή καστανή ζάχαρη. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να δώσει στο κρέας μια φρέσκια και ζουμερή νότα. Φυσικά, μια μαρινάδα με βάση το λάδι και τα κρεμμύδια είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση. Αυτό διατηρεί τη φυσική γεύση του κρέατος και συμπληρώνει το ουμάμι σύμφωνα με το freyberger.
Η μαρινάδα όμως που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό σας γούστο. Είτε μεσογειακή είτε κλασική, μπορείτε να καρυκεύσετε τη μαρινάδα όπως θέλετε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μαρινάρετε σωστά το κρέας σας, επειδή το μαρινάρισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε την τέλεια μπριζόλα αλλά και να σας βοηθήσει και αργότερα στο ψήσιμο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ | Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
Πώς μαρινάρουμε το κρέας
Πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ με τη μαρινάδα στα κομμάτια του κρέατος, ώστε να απορροφηθεί σωστά. Όσο περισσότερο χρόνο παραμένει το κρέας στη μαρινάδα, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση. Το κρέας πρέπει να ξεκουραστεί μέσα στα καρυκεύματα για τουλάχιστον μία ώρα, αλλά το ιδανικό είναι όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Το λάδι χαλαρώνει τις μυϊκές ίνες του κρέατος, κάνοντάς το τρυφερό και ζουμερό.
Πριν το ψήσιμο στη σχάρα, θα πρέπει να αφήσετε το κρεάς να σούρωσει λίγο από τη μαρινάδα. Οι χυμοί της μαρινάδας και το λίπος του κρέατος μπορούν να κάψουν τις μπριζόλες σας στη σχάρα. Στο ψήσιμο στη σχάρα, η μαρινάδα σχηματίζει επίσης μια νόστιμη κρούστα και διατηρεί το κρέας ζουμερό.
Με τη σωστή μαρινάδα, το ψητό κρέας θα γίνει πεντανόστιμο και πιστέψτε με θα σας ενθουσιάσει. Αξίζει λοιπόν να επενδύσετε λίγο χρόνο στην προετοιμασία της σωστής μαρινάδας, επειδή θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προετοιμασία ψητού κρέατος.
Γιατί να μαρινάρεις με ξίδι το κρέας
Το ξίδι μέσα στην μαρινάδα αλλά και από μόνο του μπορεί να μαλακώσει το κρέας γιατί σπάει τις μυϊκές ίνες του κρέατος. Επιπλέον το ξίδι θα του δώσει αρώματα και νοστιμιά που θα απελευθερωθούν κατά το ψήσιμο.
Πρόσεξε την ποιότητα
Όταν αγοράζουμε κρέας πρέπει να είναι πάντα πολύ καλής ποιότητας για να έχουμε άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο. Επομενως προτιμήστε να αγοράζετε κρέας από χασάπη που θα σας κατευθύνει τι να πάρετε. Δεν έχει σημασία αν ψήνετε σε κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου. Με κρέας υψηλής ποιότητας, μπορείτε εύκολα να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να φτιάξετε γύρο χοιρινό στο σπίτι – Σπιτικά πιτόγυρα
Οι δημοφιλείς επιλογές για ψητά στη σχάρα
Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το μοσχάρι, το χοιρινό, τα πουλερικά και το αρνί. Ιδανικά είναι οι μπριζόλες, τα μπούτια κοτόπουλου, οι φτερούγες και τα παϊδάκια. Αν προτιμάτε πουλερικά, το φιλέτο στήθος κοτόπουλου και τα μπούτια κοτόπουλου είναι η πρώτη επιλογή.
FAQ
Πώς και πότε αλατοπιπερώνουμε το ψητό κρέας;
Ιδανικό είναι το θαλασσινό ή χοντρό αλάτι και το μαύρο πιπέρι μετά το ψήσιμο.
Μπορούμε να βάλουμε αλάτι και πιπέρι πριν το ψήσιμο;
Αν είναι μέσα στη μαρινάδα ναι, αλλιώς θα καούν κατά το ψήσιμο.
Πόση ώρα πριν πρέπει να βγει το μαριναρισμένο κρέας από το ψυγείο πριν το ψήσιμο;
Το κρέας πρέπει να το βγάλετε απο το ψυγείο μια ώρα πριν μπει στη σχάρα.
Πώς θα γίνει το ψητό κρέας μαλακό;
Η μαρινάδα που περιέχει μέσα λάδι θα μαλακώσει το κρέας και τις μυϊκές ίνες.
Πρέπει να μαρινάρω το κρέας;
Το μαρινάρισμα κάνει το κρέας μαλακό και πολύ νόστιμο. Οπότε η απάντηση είναι ναι.
φωτογραφία: KamranAydinov

