in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

κρέας,υπερβολική κατανάλωση,συνέπειες,υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

Παρόλο που το κρέας είναι σημαντικό μέρος της διατροφής, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε εντελώς τις νόστιμες μπριζόλες από το μεσημεριανό σας γεύμα, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε τι μπορεί να συμβεί εάν τρώτε πάρα πολύ κρέας. Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Μπορεί να αναπτυχθούν πέτρες στα νεφρά.

© depositphotos.com

Οι ζωικές πρωτεΐνες έχουν πολλές ενώσεις που ονομάζονται πουρίνες. Αυτά διασπώνται σε ουρικό οξύ και εάν έχετε πάρα πολύ ποσότητα στο σώμα σας, μπορεί να αναπτυχθούν πέτρες στα νεφρά. Μπορείτε να το αποφύγετε περιορίζοντας την κατανάλωση κρέατος και πίνοντας άφθονο νερό.

Μπορεί να αφυδατωθείτε.

© shutterstock.com

Λόγω της περίσσειας του ουρικού οξέος, θα νιώθετε δίψα περισσότερο από το συνηθισμένο. Τα νεφρά χρειάζονται νερό για να αραιώσουν τυχόν τοξικά απόβλητα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα νερό μαζί σας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Μπορεί να έχετε δυσκοιλιότητα.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Οι τροφές με βάση το κρέας έχουν πολλές πρωτεΐνες, αλλά όχι πολλές φυτικές ίνες. Η δυσκοιλιότητα και οι επώδυνες κινήσεις του εντέρου μπορεί να είναι μερικά από τα πρώτα σημάδια ότι η πρόσληψη φυτικών ινών είναι πολύ χαμηλή.

Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους.

© depositphotos.com

Η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους. Συμπυκνώνει το αίμα που σημαίνει ότι μειωμένη ροή οξυγόνου φτάνει στον εγκέφαλο. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα προϊόντα με βάση το κρέας, όπως σαλάμι ή χοτ ντογκ, περιέχουν νιτρικά άλατα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Μπορεί να έχετε καρδιακά προβλήματα.

© shutterstock.com

Όσο περισσότερες φυτικές ίνες έχετε στη διατροφή σας, τόσο πιο προστατευμένη είναι η καρδιά σας. Εάν τρώτε κυρίως κρέας, τότε δεν έχετε υψηλό επίπεδο φυτικών ινών. Το κόκκινο κρέας, ειδικά, μπορεί να επηρεάσει την καρδιά καθώς τριπλασιάζει τους κινδύνους που σχετίζονται με καρδιακά προβλήματα και περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη. Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν το επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Τα κορεσμένα λίπη που περιέχονται στο κόκκινο και το μεταποιημένο κρέας δεν περιέχουν τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή φλεγμονή. Οπότε μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά. Θα τα βρείτε κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε μια «πολύχρωμη» διατροφή. Τα χρώματα ορισμένων φρούτων είναι χρωστικές από ορισμένες ομάδες αντιοξειδωτικών.

Μπορεί να έχετε κακή αναπνοή.

© https://www.myupchar.com/en /Wikimedia Commons© CC BY-SA 4.0

Μια δίαιτα που αποτελείται από πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπη, αλλά δεν έχει υδατάνθρακες, μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή κετονών που απελευθερώνονται μέσω της αναπνοής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν ακολουθήσατε ποτέ τη δίαιτα κετο, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα αναπνοής. Φροντίστε λοιπόν να συμπεριλάβετε και μερικούς υδατάνθρακες στη διατροφή σας.

Μπορεί να έχετε προβλήματα με τα μαλλιά και το δέρμα.

Τα προϊόντα κρέατος σπάνια έχουν οποιαδήποτε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που κάνει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και πολλά άλλα, να φαίνονται πολύ υγιή. Εάν παρατηρήσετε δυσάρεστες αλλαγές στα μαλλιά και το δέρμα, τότε ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τη διατροφή σας και να διακόψετε την κατανάλωση κρέατος.

Μπορεί να έχετε αδύναμα οστά.

© depositphotos.com© shutterstock.com

Υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης μπορούν να αυξήσουν την απώλεια ασβεστίου στα ούρα. Και το ασβέστιο είναι απολύτως απαραίτητο για υγιή οστά. Το σώμα δεν παράγει ασβέστιο. Το παίρνει μόνο μέσω της τροφής που τρώτε ή από συμπληρώματα. Εάν δεν έχει αρκετό, τότε τα οστά σας μπορεί να αποδυναμωθούν.

Μπορεί να αισθανθείτε πιο κουρασμένοι.

© depositphotos.com

Οι τροφές που περιέχουν κρέας είναι πολύ πιο δύσκολο να αφομοιωθούν από το πεπτικό σύστημα σε σχέση με οποιοδήποτε λαχανικό ή φρούτο που τρώτε. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για το σώμα να αφομοιώσει μια μπριζόλα και γι’ αυτό μπορεί να αισθανθείτε πιο κουρασμένοι αφού φάτε κάτι δύσπεπτο.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχοι γκαλερί ελεύθερης διάταξης,διακόσμηση τοίχου,ιδέες διακόσμησης τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση

70 Ιδέες Τοίχου Γκαλερί Ελεύθερης Διάταξης

ξηρά χέρια,σπιτικές θεραπείες,φροντίδα χεριών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

5 Σπιτικές Θεραπείες για Ξηρά Χέρια