in , , , ,

5 Σπιτικές Θεραπείες για Ξηρά Χέρια

ξηρά χέρια,σπιτικές θεραπείες,φροντίδα χεριών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
5 Σπιτικές Θεραπείες για Ξηρά Χέρια

Είναι φυσιολογικό λόγω της πανδημίας το τακτικό πλύσιμο χεριών και η χρήση αντισηπτικών με αποτέλεσμα τα χέρια μας να ξεραίνονται. Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε την καλύτερη ενυδατική κρέμα μας πριν κοιμηθούμε χωρίς αποτέλεσμα καθώς δεν έχει αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο πρωί, τα χέρια είναι ακόμη ξηρά και σκασμένα. Από το να κουβαλάτε την ενυδατική κρέμα παντού, υπάρχουν 5 σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν. 8 Συμβουλές για να Φαίνονται τα Χέρια σας Νεότερα

Εφαρμόστε στα χέρια σας βρώμη και ηλιέλαιο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Daria Shevtsova / Pexels

Το ηλιέλαιο έχει αποδειχθεί ότι ενυδατώνει και αναζωογονεί το ξηρό και σκασμένο δέρμα. Είτε χρησιμοποιείται ως συστατικό σε ενυδατικές κρέμες ή μόνο του, έχει την ικανότητα να προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα. Από την άλλη πλευρά, η βρώμη έχει παρόμοιες ιδιότητες και ο συνδυασμός των 2 μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε λίγη βρώμη με μερικές σταγόνες ηλιέλαιο και να εφαρμόσετε το μείγμα στα χέρια σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο λάδι, προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι. Το ελαιόλαδο για παράδειγμα έχει βρεθεί ότι είναι επιβλαβές για τα ξηρά χέρια.

Απλώστε καθαρό μέλι.

© SideChickFilA / reddit, © The-Adster / reddit

Το μέλι Manuka έχει πολλές αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εκτός από την κατανάλωση με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορείτε επίσης να το εφαρμόσουμε σε ξηρό και σκασμένο δέρμα για να το αναζωογονήσει. Κατ’ αρχάς, καθαρίζει και απολυμαίνει την περιοχή που είναι ξηρή και στη συνέχεια διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αρχίσει να ξαναχτίζει το κατεστραμμένο ιστό. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία εγκαυμάτων.

Απλώστε βαζελίνη και φορέστε γάντια όλη τη νύχτα.

© halfnhash / reddit, © Depositphotos.com

Η βαζελίνη είναι απόλυτα σωτήρια για τη θεραπεία και την ενυδάτωση του δέρματος. Μπορείτε να εφαρμόσετε αρκετή ποσότητα βαζελίνης στα ξηραμένα χέρια σας τη νύχτα και να φορέσετε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Με αυτόν τον τρόπο, η βαζελίνη θα παραμένει στα χέρια και δεν θα απορροφηθεί από τα κλινοσκεπάσματα.

Δείτε ακόμη Σημάδια γήρανσης στα χέρια; ΠΟΤΕ Πια! Ο πιο απλός τρόπος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μάσκα χεριών με αβοκάντο.

© Depositphotos.com, © InternationalWar4914 / reddit, © Pixabay.com

Το αβοκάντο έχει εξαιρετικές ενυδατικές ικανότητες και περιέχει πολλές βιταμίνες. Η ανάμιξη μισού ώριμου αβοκάντο με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού μπορεί να σώσει τα ξηρά χέρια σας. Μπορείτε να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο το μείγμα προσθέτοντας βρώμη.

© Shutterstock.com

Εφαρμόσετε τη μάσκα στα χέρια σας για 10-15 λεπτά και καλύψτε τα με λίγο αλουμινόχαρτο για μεγαλύτερη απορρόφηση. Αφού περάσουν 15 λεπτά, μπορείτε να καθαρίσετε τη μάσκα με λίγο χλιαρό νερό και να εφαρμόσετε μια πολύ καλή ενυδατική λοσιόν.

Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Β3.

© Shutterstock.com

Είτε καταναλώνετε τρόφες πλούσιες σε βιταμίνη Β3 είτε χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν νιασιναμίδη, αυτή η βιταμίνη θα βελτιώσει την ενυδάτωση του δέρματος σας. Θα παρατηρήσετε ότι είναι πιο λείο και πιο τονισμένο. Επίσης, οι δερματολόγοι λένε ότι η Β3 βοηθά στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν τα χέρια σας είναι πολύ ξηρά, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε τοπικές κρέμες, αλλά θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

Δείτε επίσης Σπιτική κρέμα χεριών με γλυκερίνη για αντιγήρανση και αφυδατωμένα χέρια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κρέας,υπερβολική κατανάλωση,συνέπειες,υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

πράγματα,πέταγμα,αντικατάσταση,υγεία,χρήσιμα,συμβουλέ

11 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε για Χάρη της Υγείας σας