in , , ,

11 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε για Χάρη της Υγείας σας

πράγματα,πέταγμα,αντικατάσταση,υγεία,χρήσιμα,συμβουλέ
11 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε για Χάρη της Υγείας σας

Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν την ποσότητα των πράγματων που έχουμε. Για παράδειγμα, μια μελέτη ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ του φόβου της λήψης αποφάσεων και της τάσης συσσώρευσης πραγμάτων. Ωστόσο, ακόμα κι αν είστε μεταξύ των τυχερών που έχουν μόνο πράγματα που “προκαλούν χαρά”, είναι καλό να γνωρίζετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε ορισμένα καθημερινά είδη για χάρη της υγείας σας. 9 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Αφήνετε στο Υπνοδωμάτιο Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Λάμπες με ψυχρό φως

brightside

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση λαμπτήρων φθορισμού προκαλεί προβλήματα στην όραση λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό οδηγεί σε ασθένειες των ματιών, όπως ο καταρράκτης, πτερύγια και άλλα. Για να το αποφύγετε αυτό, επιλέξτε λάμπες με θερμότερο φως ή πλήρους φάσματος, που μιμείται το φυσικό φως του ήλιου.

Θήκη φακών επαφής

brightside

Πρέπει να αντικαταστήσετε τις θήκες φακών μετά από 3 μήνες χρήσης για να τους φοράτε με άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον, οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζετε τη θήκη μετά από κάθε χρήση και να τη κρατάτε ανοιχτή και στεγνή.

Αντιβακτηριακό σαπούνι

© Depositphotos.com, © pixy.org

Το αντιβακτηριακό σαπούνι περιέχει συχνά triclosan, ένα συστατικό που πιστεύεται ότι αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ορμονών. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αντοχής των βακτηρίων στα αντιβιοτικά. Το κανονικό σαπούνι λειτουργεί εξίσου καλά, γι’ αυτό συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτό μόνο.

Lip gloss

© pixabay.com

Παρόλο που είναι λιγότερο ένα καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων από τη μάσκαρα ή το υγρό μεικ απ, είναι ακόμα καλύτερο να μην κρατάτε τα lip gloss για περισσότερο από 6-12 μήνες.

Πλαστική σανίδα κοπής

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι πιο εύκολο να καθαριστούν σε σύγκριση με τις ξύλινες, γι’ αυτό θεωρήθηκαν ασφαλέστερες. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα επιβλαβή βακτήρια κρύβονται στις αυλακώσεις των πλαστικών σανίδων κοπής. Έτσι, για να αποφευχθεί η τροφική δηλητηρίαση, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τις σανίδες κοπής που έχουν ρωγμές, κοψίματα ή λεκέδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 7 Καθημερινά Πράγματα που Προκαλούν Ακμή

Επιβλαβή αποσμητικά χώρου

© shutterstock.com

Πολλά αποσμητικά χώρου περιέχουν πολλές φθαλικές ενώσεις, επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε γενετικές ανωμαλίες, ορμονικές ανωμαλίες, καθώς και σε προβλήματα αναπαραγωγής. Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτές οι χημικές ουσίες βρέθηκαν σε ορισμένα προϊόντα που διαφημίζονταν ως «φυσικά».

Φίλτρα νερού στο ψυγείο

© Depositphotos.com

Εάν δεν αλλάξετε το φίλτρο στο ψυγείο σας εγκαίρως, η γεύση του νερού μπορεί να αλλοιωθεί, το ψυγείο μπορεί να χαλάσει γρηγορότερα και χειρότερα από όλα, μπορεί να αρχίσετε να πίνετε επικίνδυνα χημικά με το νερό σας. Η διάρκεια ζωής ενός φίλτρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, επομένως θα ήταν καλή ιδέα να κοιτάξετε τις οδηγίες για το ψυγείο σας.

Φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας

© Depositphotos.com

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας, καθώς δεν κατακρατούν μόνο τη σκόνη, αλλά και γύρη, μούχλα και μερικά άλλα σωματίδια. Ωστόσο, για να λειτουργεί σωστά, πρέπει να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο της. Η συχνότητα εξαρτάται από την ηλεκτρική σκούπα που έχετε και πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε, αλλά γενικά πρέπει να γίνεται κάθε 3-6 μήνες.

Βούρτσα μαλλιών

brightside

Σύμφωνα με ειδικούς, είναι καλύτερο να αλλάζετε τη βούρτσα μαλλιών μετά από περίπου 6 μήνες χρήσης. Εάν το κάνετε λιγότερο τακτικά, τα δόντια μπορεί να σπάσουν ή να λυγίσουν και να βλάψουν τα μαλλιά σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να την καθαρίζετε τακτικά – μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες ή ακόμα πιο συχνά εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα μαλλιών. Διαφορετικά, η συσσώρευση προϊόντων μαλλιών, σκόνης και άλλων σωματιδίων μπορεί να μεταφερθεί στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής.

Πλαστικά δοχεία

© pixy.org, © pixy.org

Τα πλαστικά δοχεία είναι μερικές φορές κατασκευασμένα από επικίνδυνα χημικά που μπορούν να εισέλθουν στο φαγητό, ακόμη περισσότερο εάν τοποθετήσετε το δοχείο σε φούρνο μικροκυμάτων. Η κατανάλωση αυτών των χημικών μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικές διαταραχές, μειωμένη γονιμότητα κ.λπ. Επομένως, είναι ίσως καιρός να απαλλαγείτε από πλαστικά δοχεία και να επιλέξετε γυάλινα.

Στρώματα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ποιότητα ενός στρώματος επηρεάζει τον ύπνο. Επιπλέον, μπορεί να συσσωρεύσει σκόνη και αλλεργιογόνα, γεγονός που οδηγεί σε επιδείνωση των συμπτωμάτων για άτομα με άσθμα, αλλεργίες και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται κυρίως από τα υλικά του. Για παράδειγμα, ένα στρώμα με ελατήρια μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια και ένα στρώμα αφρού μνήμης, 10 έως 15 χρόνια.

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινά από ό, τι Πιστεύαμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ξηρά χέρια,σπιτικές θεραπείες,φροντίδα χεριών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

5 Σπιτικές Θεραπείες για Ξηρά Χέρια

επαναχρησιμοποίηση παλιών παιχνιδιών,ανακύκλωση παλιών παιχνιδιών,diy διακοσμητικά,diy κατασκευές

6 Έξυπνες Ιδέες Επαναχρησιμοποίησης Παλιών Παιχνιδιών