in , , , , , ,

Καταναλώνετε Πολύ Πρωτεΐνη; Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας

Πρωτεΐνη
Πρωτεΐνη

Αν σας αρέσει να ξεκινάτε τη μέρα σας με ομελέτα, να τρώτε μερικούς ξηρούς καρπούς ή να φάτε ένα κομμάτι κρέας με το βραδινό, λαμβάνετε άφθονη πρωτεΐνη. Όμως τι θα συμβεί στο σώμα σας αν καταναλώνετε πάρα πολύ πρωτεΐνη; Τροφές Που Σου Τρώνε Χρόνια Από Τη Ζωή Σου: Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά

Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Οταν Καταναλώνετε Πολύ Πρωτεΐνη

Υπάρχει μια συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης που εξαρτάται από το βάρος σας και ορισμένους άλλους προσωπικούς παράγοντες. Όπως εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, εάν είστε χορτοφάγος, αθλητής ή εάν έχετε μια συγκεκριμένη πάθηση που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα πρωτεΐνης σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη! Παραδείγματα είναι το κρέας, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, τα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και τα όσπρια. Το σώμα σας βοηθά στη ρύθμιση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών με διάφορους τρόπους. Αλλά αν καταναλώνετε πολλή πρωτεΐνη, μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτές οι επιδράσεις παρατίθενται παρακάτω.

Δίψα

Τα νεφρά σας χρειάζονται πολύ νερό για να μπορούν να φιλτράρουν τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώτε. Εάν καταναλώνετε πολλή πρωτεΐνη, τα νεφρά σας θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να αφαιρέσουν τα υπερβολικά θρεπτικά συστατικά από το σώμα σας. Γι’ αυτό, όταν τρώτε πολλές πρωτεΐνες, θα διψάτε επιπλέον. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό και συνεχίσετε να τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, θα μπορούσε να βλάψει τα νεφρά σας και να προκαλέσει πέτρες στα νεφρά.

Δυσκοιλιότητα

Εάν τρώτε πολλά τρόφιμα όπως αυγά, ζυμαρικά, κρέας, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα, το πιθανότερο είναι ότι τρώτε λιγότερα από τα άλλα τρόφιμα που περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθώς και φυτικές ίνες. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε δυσκοιλιότητα σε τακτική βάση, ίσως θέλετε να ελέγξετε αν τρώτε αρκετά τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες.

Δείτε ακόμη 11 Επιπτώσεις του Καφέ που Δεν Περιμένετε

Δυσοσμία του στόματος

Εάν έχετε μια διατροφή εστιασμένη στις πρωτεΐνες, μπορεί να τρώτε λιγότερους υδατάνθρακες. Και όταν τρώτε πολλή πρωτεΐνη χωρίς να την εξισορροπείτε με υδατάνθρακες, η αναπνοή σας μπορεί να αρχίσει να μυρίζει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια άλλη παρενέργεια της μη κατανάλωσης αρκετών υδατανθράκων είναι η κακή διάθεση. Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός μας για να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι αν κόψετε τους υδατάνθρακες και τους αντικαταστήσετε με πρωτεΐνη, μπορεί να μην λειτουργήσετε το ίδιο καλά και να γίνετε γκρινιάρηδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι χρήσιμη μόνο για το σώμα σας, αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω σας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος ασθενειών

Δυστυχώς, η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών. Εάν τρώτε πολλά κρέατα που έχουν υψηλά επίπεδα πουρίνης, μιας φυσικής ουσίας που βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα, θα αυξήσετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από ουρική αρθρίτιδα. Όταν τρώτε πολλά κόκκινα κρέατα, μπορείτε να αυξήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ευτυχώς, δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των ασθενειών όλες οι τροφές που έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερα να αποφεύγετε τα κόκκινα κρέατα και τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα πουρίνης. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε την ημερήσια δόση πρωτεΐνης από όσπρια και ξηρούς καρπούς. Αυτά μπορεί ακόμη και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων!

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Είσαι ό,τι τρως: Με Αυτές τις 10 Τροφές Μπορείτε να Καθαρίσετε τις Αρτηρίες σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Φτιάξετε έναν Αποτελεσματικό Συλλέκτη Υγρασίας με Μισό Ευρώ

Πως να Φτιάξετε έναν Αποτελεσματικό Συλλέκτη Υγρασίας με 0,5 Ευρώ

λάδι μαγνησίου,μασάζ ποδιών με λάδι μαγνησίου,συμβουλές ύπνου,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα,

Γιατί να Τρίψετε Λάδι Μαγνησίου στα Πόδια σας