in , , , , , ,

Τροφές Που Σου Τρώνε Χρόνια Από Τη Ζωή Σου: Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά

Τροφές Που Σου Τρώνε Χρόνια Από Τη Ζωή Σου: Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά
Τροφές Που Σου Τρώνε Χρόνια Από Τη Ζωή Σου: Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά

Γνωρίζατε ότι αυτοι οι 5 τροφες, που καταναλώνετε καθημερινά, μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνες και επιβλαβεις για την υγεία σας; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τις αποφεύγετε. 11 Επιπτώσεις του Καφέ που Δεν Περιμένετε

Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά

Εάν καταναλώνετε αυτά τα 5 προϊόντα κάθε μέρα, θα αυξήσετε τον κίνδυνο υπέρτασης, διαβήτη και άλλων κοινών ασθενειών. Πριν τα φάτε, πρέπει να τα γνωρίζετε καλύτερα.

Εξευγενισμένο αλεύρι

Το λευκό αλεύρι είναι σχεδόν καθαρό άμυλο και περιέχει μόνο μια μικρή ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά του αρχικού κόκκου. Πρόσθετες χημικές επεξεργασίες έχουν ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό κόκκων ενός προϊόντος που ονομάζεται αλλοξάνη που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για την παραγωγή ιατρικής έρευνας για διαβήτη σε υγιή ποντίκια. Ο διαβήτης αλλοξάνης προκαλείται μετατρέποντας τεράστιες ποσότητες ελεύθερων ριζών στα βήτα κύτταρα του παγκρέατος, καταστρέφοντάς τα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η λευκή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τροφή, αλλά ως καθαρή χημική ουσία, γιατί δεν περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, δεν έχει ένζυμα, δεν έχει μικροστοιχεία, δεν έχει φυτικές ίνες, δεν έχει λίπος και καθόλου όφελος στη διατροφή. Αυτή η χημική ουσία εξάγεται από φυτικές πηγές, για παράδειγμα ζαχαροκάλαμο ή τεύτλα. Μετά από αυτό, ο χυμός του εξάγεται σε αυτή τη διαδικασία και αφαιρούνται όλες οι πρωτεΐνες που σχηματίζουν ίνες και το 90% των υγιεινών θρεπτικών συστατικών.

Έτσι προχωρά η διαδικασία εκχύλισης: για να αφαιρέσουν το υγρό (που περιέχει ζάχαρη), προσθέτουν λάιμ, που δημιουργεί μια αλκαλική αντίδραση που σκοτώνει σχεδόν όλες τις βιταμίνες. Προσθέτουν επίσης διοξείδιο του άνθρακα για να επιταχύνουν τη διαδικασία. Αυτό το ζαχαρούχο υγρό περνά μέσα από σωλήνες που απομακρύνουν όλες τις ακαθαρσίες. Μετά από αυτό, έρχεται άλλη μια τεχνική με λεύκανση θειικού ασβεστίου και θειικού οξέος, που αφήνει το προϊόν «ζάχαρη» σχεδόν λευκό.

Δείτε ακόμη Οι Επιστήμονες Εξηγούν 4 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Όταν Τρώτε Πολύ Αλάτι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επεξεργασμένο ρύζι

Το λευκό ρύζι μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για διαβήτη.

Η επεξεργασία του λευκού ρυζιού περιλαμβάνει μια διαδικασία εξευγενισμού που αφαιρεί το εξωτερικό στρώμα και το φύτρο. Βασικά αυτό που μένει είναι το ενδοσπέρμιο που αποτελείται κυρίως από άμυλο.

Παστεριωμένο αγελαδινό γάλα

Η διαδικασία παστερίωσης είναι ότι μπορεί να βοηθήσει να δώσει στο γάλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά το τίμημα είναι υψηλό. Όλα τα καλά ένζυμα, οι βιταμίνες Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 απομακρύνονται με τη διαδικασία της «παστερίωσης». Αυτή η διαδικασία είναι πραγματικά κακή, καθώς επιτρέπει τη μεταφορά ορμονών και αντιβιοτικών στο γάλα.

Αυτή η διαδικασία καταστρέφει επίσης τα ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να βρεθούν στο νωπό γάλα, όπως ο lactobacillus acidophilus. Επιπλέον, καταστρέφει επίσης το 20% του ιωδίου που υπάρχει στο νωπό γάλα. Αυτό οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και γενικά παίρνει από το γάλα τις πιο ζωτικές του ιδιότητες.

Εξευγενισμένο αλάτι

Το αλάτι που χρησιμοποιούμε όλοι είναι βασικά χλωριούχο νάτριο. Αυτό το προϊόν αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων καρδιαγγειακών προβλημάτων. Το επεξεργασμένο αλάτι έχει το μερίδιό του σε επιβλαβείς παρενέργειες και σε όσους το καταναλώνουν τακτικά. Ενώ το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, τα πολλά επεξεργασμένα ή πρόχειρα τρόφιμα που περιέχουν αλάτι δεν έχουν το πρόσθετο ιώδιο.

Το φθόριο είναι ένα άλλο πρόσθετο που περιλαμβάνεται στη διαδικασία εξευγενισμού αλατιού και μπορεί να είναι κακό όταν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα. Εάν καταναλώνετε πολύ αλάτι, μπορεί να καταλήξετε με προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Αυτή Είναι η πιο Επικίνδυνη Λευκή Ουσια που Τρώμε Καθημερινά και ΔΕΝ Είναι Ζάχαρη ή Αλάτι – Κάθε Μέρα Στο Πιάτο Μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πονάτε; Πόσο Συχνά Πρέπει να Αντικαθιστάτε τα Μαξιλάρια σας

Πονάτε; Πόσο Συχνά Πρέπει να Αντικαθιστάτε τα Μαξιλάρια σας

6 Ασκήσεις που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε Αμέσως

6 Ασκήσεις που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε Αμέσως