in , , , ,

Αυτή Είναι η πιο Επικίνδυνη Λευκή Ουσια που Τρώμε Καθημερινά και ΔΕΝ Είναι Ζάχαρη ή Αλάτι – Κάθε Μέρα Στο Πιάτο Μας

γλουταμινικό νάτριο,E621,MSG,επιπτώσεις γλουταμινικού νατρίου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
γλουταμινικό νάτριο,E621,MSG,επιπτώσεις γλουταμινικού νατρίου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Ξέρετε τι είναι το E621 ή το γλουταμινικό νάτριο; Έχετε ακούσει ποτέ για αυτήν την ουσία; Μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι το καταναλώνετε καθημερινά και ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία. Ουρικό οξύ Και Τροφές Που Απαγορεύονται: 8 Τροφές Πλούσιες Θα ήταν Καλό Να Αποφεύγετε να Τρώτε

Αυτή Είναι η πιο Επικίνδυνη Λευκή Ουσια που Τρώμε Καθημερινά και ΔΕΝ Είναι Ζάχαρη ή Αλάτι

Το γλουταμινικό νάτριο E621, επίσης γνωστό ως γλουταμινικό νάτριο ή MSG, είναι ένα κοινό πρόσθετο που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Δεν υπάρχει σχεδόν ένα εστιατόριο στον κόσμο που να μην χρησιμοποιεί αυτό το ενισχυτικό γεύσης. Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο βλαβερές ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Το γλουταμινικό νάτριο E621 έρχεται ως λευκή κρυσταλλική σκόνη και μοιάζει πολύ με το αλάτι και τη ζάχαρη. Μπορεί να βρεθεί και σε υγρή μορφή. Έχει γεύση σαν κρεατόσουπα και μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε φαγητό για να βελτιώσει τη γεύση του. Το γλουταμινικό νάτριο αυξάνει τη λαχτάρα, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση τροφής και παχυσαρκία.

Αυτό το πρόσθετο τροφίμων χρησιμοποιείται σε πολλά δημοφιλή προϊόντα διατροφής, όπως λουκάνικα, χοτ ντογκ, τηγανητές πατάτες, έτοιμες σούπες, κονσέρβες, μπύρα και πολλά άλλα. Η επιτρεπόμενη ημερήσια δόση για ενήλικες είναι 1,5 γραμμάριο και για παιδιά λιγότερο από μισό γραμμάριο.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι περισσότεροι από 200 χιλιάδες τόνοι αυτού του πρόσθετου χρησιμοποιούνται ετησίως στον κόσμο. Τα κοινά συμπτώματα της υπερδοσολογίας E621 περιλαμβάνουν ζάλη, ημικρανία, διαταραχές της όρασης, ορμονική ανισορροπία, ναυτία, αδυναμία, πόνο στο στήθος και άλλα. Όλα αυτά είναι επίσης γνωστά ως «σύνδρομο του κινεζικού εστιατορίου».

Αυτό το κοινό πρόσθετο τροφίμων έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και βελτιώνει τη γεύση και το άρωμα των προϊόντων διατροφής, το γλουταμινικό νάτριο έχει επίσης πολλές παρενέργειες. Αφενός, επηρεάζει τους υποδοχείς της γλώσσας, κάνοντας το φαγητό πιο νόστιμο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που κάνει τους ανθρώπους να εθίζονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως πατατάκια, γλυκά, έτοιμα γεύματα και άλλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Ο Εύκολος Τρόπος να Καταλάβετε αν τα Αυγά σας Προέρχονται από Άρρωστη Κότα

Μερικές βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης γλουταμινικού νατρίου E621

Η έρευνα λέει ότι πάνω από 2.00.000 τόνοι γλουταμινικού νατρίου χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ημικρανία, ζάλη, ορμονική ανισορροπία, ναυτία, αδυναμία, πόνο στο στήθος και πολλά άλλα.

Επηρεάζοντας τους υποδοχείς της γλώσσας μας, το γλουταμινικό νάτριο κάνει τα τρόφιμα πιο νόστιμα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και θέλετε να έχετε όλο και περισσότερο από αυτό που οδηγεί σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία.

Μας κάνει εθισμένους στο φαγητό με τρόπο που μας αρέσει να φάμε οτιδήποτε όταν νιώθουμε πεινασμένοι. Το γλουταμινικό νάτριο έχει την ίδια επίδραση στα εγκεφαλικά κύτταρα με τα φάρμακα.

Οι έμμεσες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την παχυσαρκία και άλλες μεταβολικές διαταραχές. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπτώσεων διαβήτη λόγω του γλουταμικού νατρίου στα τρόφιμα.

Η δυσλειτουργία των επινεφριδίων, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υπέρταση και το εγκεφαλικό είναι άλλοι κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική κατανάλωση γλουταμινικού νατρίου.

Άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις περιλαμβάνουν οξύ πονοκέφαλο, μυϊκό σφίξιμο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, έξαψη, αδυναμία.

Αποφύγετε να αγοράζετε τρόφιμα που έχουν προσθέσει γλουταμινικό νάτριο E621 σε αυτά!

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το περιεχόμενο που περιλαμβάνει συμβουλές παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ειδική ιατρική γνωμάτευση. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό ή τον δικό σας γιατρό για περισσότερες πληροφορίες.

πηγή

Δείτε επίσης Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά: Πως να Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.9 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φτιάξτε μόνοι σας Σπιτικό Χοιρινό Ζαμπόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες με απλή διαδικασία

Φτιάξτε μόνοι σας Σπιτικό Χοιρινό Ζαμπόν χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες με απλή διαδικασία [ΒΙΝΤΕΟ]