in , , , ,

5 Απλοί Τρόποι για να Μειώσετε την Αρτηριακή Πίεση Χωρίς Φάρμακα Σύμφωνα με τους Καρδιολόγους

αρτηριακή πίεση,υπέρταση,μείωση αρτηριακής πίεσης,μείωση υπέρτασης χωρίς φάρμακα,συμβουλές υγείας,υγεία,
αρτηριακή πίεση,υπέρταση,μείωση αρτηριακής πίεσης,μείωση υπέρτασης χωρίς φάρμακα,συμβουλές υγείας,υγεία,

Οι μισοί ενήλικες μόνο στις ΗΠΑ έχουν υπέρταση – που σημαίνει υψηλή αρτηριακή πίεση και μόνο το ένα τέταρτο από αυτούς την έχει υπό έλεγχο. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η γενετική, το κάπνισμα, ο διαβήτης και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και καρδιακών παθήσεων και επομένως είναι σημαντικό να τη διατηρείτε υπό έλεγχο είτε μέσω φαρμακευτικής αγωγής είτε μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης χωρίς φάρμακα σύμφωνα τους καρδιολόγους. 5 Άγνωστες Αιτίες για τους Πονοκεφάλους και πώς να τους Αποτρέψετε ή να τους Απαλύνετε

Image courtesy of Dr. Abramson/Claudia Totir – Getty Images

Ασκηθείτε 3 φορές την εβδομάδα

Η άσκηση και η δραστηριότητα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση καλύτερα από πολλά από τα φάρμακα. Συνιστάται άσκηση για 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της προθέρμανσης και της χαλάρωσης. Αυτό θα μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Αυτή η άσκηση μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε σας κάνει να λαχανιάζετε και να ιδρώνετε, κάτι που τείνει να είναι η καρδιαγγειακή δραστηριότητα.

Θα πρέπει να επιλέγετε δραστηριότητες που σας αρέσουν περισσότερο, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν σε μια εβδομαδιαία ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να φοράτε Spandex ή να πάτε σε γυμναστήριο. Η γρήγορη βόλτα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Τρεις φορές την εβδομάδα είναι το ελάχιστο. Όσο περισσότερη δραστηριότητα κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να διατηρήσετε τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Μια μελέτη έδειξε ότι η άσκηση από 30 έως 60 λεπτά την εβδομάδα μείωσε την αρτηριακή πίεση και η άσκηση για 61 έως 90 λεπτά τη μείωσε περαιτέρω.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Η Λήψη Συμπληρωμάτων Βιταμίνης D Φάνηκε να Αποτρέπει την Άνοια σε μια Μεγάλης Κλίμακας Μελέτη

Εάν είναι απαραίτητο, χάστε βάρος

Η απώλεια βάρους, ακόμη και 5 κιλών εάν είστε υπέρβαροι, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Το Trial of Hypertension Prevention, μια από τις μεγαλύτερες μελέτες για την υψηλή αρτηριακή πίεση, διαπίστωσε ότι η απώλεια περίπου 2 κιλών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Από τα άτομα που παρακολουθήθηκαν στη μελέτη, το 42% δεν είχε πλέον υπέρταση μετά την απώλεια βάρους.

Πίνετε λιγότερο αλκοόλ

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του αλκοόλ και της αρτηριακής πίεσης. Εάν πίνετε δύο έως τρία ποτά την ημέρα, η αρτηριακή πίεση θα αυξηθεί. Επομένως η ελάττωση της πρόσληψης αλκοόλ θα βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα θα έχει επίσης επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Μειώστε την πρόσληψη αλατιού

Η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Η μελέτη Trial of Hypertension Prevention διαπίστωσε ότι ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της υπέρτασης, ακόμη και αν δεν σημειωθεί απώλεια βάρους.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από ευαισθησία στο αλάτι – όπου η κατανάλωση νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο. Για αυτούς τους ανθρώπους, η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι μισοί άνθρωποι με υπέρταση έχουν ευαισθησία στο αλάτι, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

Δοκιμάστε τη δίαιτα DASH

Η δίαιτα DASH είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που δίνει έμφαση στις πηγές υγιεινών τροφίμων και περιορίζει τις ανθυγιεινές. Μπορεί να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση, αλλά η εφαρμογή στοιχείων της δίαιτας είναι επίσης χρήσιμη για τη γενική υγεία της καρδιάς.

Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και την κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών.

*Το Παρόν Άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβουλές τους γιατρού σας.

πηγή

Δείτε επίσης Καθημερινή Άσκηση 11 Λεπτών Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου, Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Υπόθεση Μπιντές:Πώς να τον Χρησιμοποιήσετε με Σωστό Τρόπο

Υπόθεση Μπιντές:Πώς να τον Χρησιμοποιήσετε με Σωστό Τρόπο

Διακόσμησε Τον Κήπο Σου Με Λίγα Χρήματα: 49 Αυτοσχέδιες Μεταλλικές Κατασκευές

Διακόσμησε Τον Κήπο Σου Με Λίγα Χρήματα: 49 Αυτοσχέδιες Μεταλλικές Κατασκευές