in , ,

Καθημερινή Άσκηση 11 Λεπτών Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου, Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

κίνδυνος πρόωρου θανάτου,καθημερινή άσκηση 11 λεπτών,συμβουλές υγείας,υγεία,
Καθημερινή Άσκηση 11 Λεπτών Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου, Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

Μόλις 11 λεπτά άσκησης την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο British Journal of Sports Medicine. Εύκολες Ασκήσεις για να Διατηρείτε το Μυαλό σας σε Εγρήγορση σε Κάθε Ηλικία

Charday Penn/Getty Images

Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέλυσε 196 δημοσιευμένα άρθρα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από περισσότερους από 30 εκατομμύρια συμμετέχοντες, τη μεγαλύτερη ανάλυση του είδους της μέχρι σήμερα.

Διαπίστωσαν ότι η άσκηση 75 λεπτών την εβδομάδα συνδέθηκε με 23% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Ενώ η τυπική συνιστώμενη ποσότητα εβδομαδιαίας άσκησης είναι 150 λεπτά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μισή ποσότητα θα μπορούσε να μειώσει έως και έναν στους δέκα πρόωρους θανάτους.

Τα αποτελέσματα προσθέτουν σε ένα αυξανόμενο σύνολο αποδείξεων ότι η άσκηση είναι καλή για την υγεία σας, ακόμη και σε σύντομες περιόδους. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι μικρές δόσεις άσκησης μπορεί να είναι ευεργετικές.

Δείτε ακόμη Η Κατανάλωση Γλυκαντικών Χαμηλών Θερμίδων Μπορεί να Αυξήσει τον Κίνδυνο Καρδιακής Προσβολής και Εγκεφαλικού

Η τελευταία μελέτη προτείνει ότι μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης για άτομα που κατά τα άλλα κάνουν καθιστική ζωή, σύμφωνα με τον Δρ. Soren Brage, ανώτερο συγγραφέα της μελέτης και ερευνητή της επιδημιολογίας της σωματικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

“Εάν είστε κάποιος που βρίσκει την ιδέα των 150 λεπτών μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα λίγο αποθαρρυντική, τότε τα ευρήματά μας θα πρέπει να είναι καλά νέα. Το να κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερο από το να μην κάνετε καμία. Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία – αν διαπιστώσετε ότι τα 75 λεπτά την εβδομάδα είναι διαχειρίσιμα, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τα αυξήσετε σταδιακά μέχρι την πλήρη συνιστώμενη ποσότητα». είπε ο Brage σε δελτίο τύπου.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν την απαιτούμενη ποσότητα μέτριας έντασης κίνησης, τονίζοντας ότι πιο προσιτές δραστηριότητες όπως το περπάτημα μπορούν να θεωρηθούν ως άσκηση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μέτρια ένταση σημαίνει δραστηριότητες που ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας, αλλά είναι αρκετά ελαφριές ώστε να μπορείτε ακόμα να μιλάτε, όπως γρήγορο περπάτημα, πεζοπορία ή χορός.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο ή ένα μάθημα HIIT – απλές αλλαγές όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο στη δουλειά αντί να οδηγείτε ή το παιχνίδι με τα παιδιά σας μπορεί να είναι αποτελεσματικές, σύμφωνα με τον Δρ Leandro Garcia, συν-συγγραφέα της μελέτης και λέκτορας δημόσιας υγείας στο Queen’s University Belfast.

“Η μέτρια δραστηριότητα δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει αυτό που συνήθως σκεφτόμαστε για την άσκηση, όπως ο αθλητισμός ή το τρέξιμο. Μερικές φορές, η αντικατάσταση κάποιων συνηθειών είναι το μόνο που χρειάζεται”, δήλωσε ο Garcia στο δελτίο τύπου. «Το να κάνετε δραστηριότητες που σας αρέσουν και που είναι εύκολο να τις συμπεριλάβετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνετε πιο δραστήριοι».

Δείτε επίσης Πάντα Κουρασμένοι: 9 Μη Προφανείς Λόγοι που σας κάνουν να “Σέρνεστε” και Πώς να το Αντιμετωπίσετε

πηγή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λευκά εσώρουχα στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Θάψτε 2 Λευκά Εσώρουχα στον Κήπο και Δείτε τι θα Συμβεί

Τραπεζάκια Σαλονιού - Διακόσμηση: 65 Μοναδικές Ιδέες

Τραπεζάκια Σαλονιού – Διακόσμηση: 65 Μοναδικές Ιδέες