in , , ,

Εύκολες Ασκήσεις για να Διατηρείτε το Μυαλό σας σε Εγρήγορση σε Κάθε Ηλικία

εύκολες ασκήσεις για το μυαλό,εγρήγορση εγκέφαλου,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,
Εύκολες Ασκήσεις για να Διατηρείτε το Μυαλό σας σε Εγρήγορση σε Κάθε Ηλικία

Είναι πολύ σύνηθες να είμαστε όλοι λίγο ξεχασιάρηδες. Το κάνουμε όμως εσκεμμένα; Σίγουρα όχι. Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε μέρος της «φαιάς ουσίας». Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες ασκήσεις για να διατηρείτε το μυαλό σας σε εγρήγορση σε κάθε ηλικία. 7 Πράγματα που Βοηθούν τους Κινέζους να Διατηρούν το Σώμα και το Μυαλό τους Νέα για Πάντα

Χρησιμοποιήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας.

© Pixabay

Εάν είστε δεξιόχειρας, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι κάθε τόσο για φαγητό, γραφή, μάζεμα πραγμάτων κ.λπ. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο στην αρχή, αλλά με εξάσκηση, μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον ένα ελάχιστο από τις καθημερινές εργασίες με αυτόν τον τρόπο.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τη μη ενεργή πλευρά του εγκεφάλου σας. Αυτό θα βοηθήσει στη επέκταση των τμημάτων του φλοιού που είναι υπεύθυνα για την επεξεργασία των απτικών πληροφοριών από το χέρι.

Κάντε κάποιες από τις καθημερινές σας δουλειές με κλειστά μάτια.

© Depositphotos

Τι είδους πράγματα κάνετε καθημερινά χωρίς καν να το σκέφτεστε; Ή πόσα πιάτα υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας σας; Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν ανακαλούμε αυτές τις απαντήσεις αμέσως. Συχνά κάνουμε τις καθημερινές μας εργασίες χωρίς προσοχή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να κάνουμε μερικές από αυτές με κλειστά μάτια. Αυτό περιλαμβάνει ντους, μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο και πολλά άλλα. Θα αγγίξετε ένα αντικείμενο και στη συνέχεια θα στείλετε σήματα στον εγκέφαλό σας σχετικά με το αντικείμενο που αισθάνεστε.

Αναδιοργανώστε τις πρωινές σας δραστηριότητες.

© Depositphotos

Όλοι έχουμε γενικά ένα καθορισμένο πρόγραμμα που ξεκινά από τη στιγμή που ξυπνάμε. Ωστόσο, η καινοτομία είναι το κλειδί για έναν πιο κοφτερό εγκέφαλο. Είναι σημαντικό να δώσετε στον εγκέφαλό σας μια νέα ρουτίνα για να τον διατηρήσετε ενεργό και σε εγρήγορση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν είναι να κάνετε περίπλοκα πράγματα, αλλά απλώς να αναδιοργανώνετε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ντυθείτε μετά το πρωινό για αλλαγή, ακολουθήστε μια νέα διαδρομή για τζόκινγκ ή ακόμα και παρακολουθήστε ένα καρτούν αντί για τις πρωινές ειδήσεις.

Κοιτάξτε τα καθημερινά αντικείμενα ανάποδα ή προς τα πίσω.

© Depositphotos

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε πράγματα όπως η οικογενειακή σας φωτογραφία στο γραφείο σας, το ρολόι ή ένα ημερολόγιο σε διαφορετικό τοίχο. ή ακόμα φορέστε το ρολόι σας ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα κοιτάξετε αυτά τα πράγματα, ο εγκέφαλός σας θα εστιάζει σε αυτά για να τα ερμηνεύσει, αυξάνοντας έτσι την εγρήγορσή του.

Παίξτε με τα νομίσματα.

© Depositphotos

Έχετε δει ποτέ μπράιγ; Είναι ένας τρόπος για τους τυφλούς να διαβάζουν και είναι δύσκολο να τον δουν άνθρωποι που έχουν καλή όραση. Ωστόσο, αγγίζοντας το καταλαβαίνεις πώς διαβάζουν οι τυφλοί από αυτό. Αγγίζουν και νιώθουν τα γράμματα τυπωμένα σε αυτό. Έτσι, αντί να χρησιμοποιούν την αίσθηση της όρασής τους, ζητούν από τον εγκέφαλό τους να τους διαβάσει αυτά τα γράμματα.

Η ιδέα είναι να ακολουθήσουμε την ίδια μέθοδο για να ενεργοποιήσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Απλώς πάρτε ένα ποτήρι στο αυτοκίνητό σας και βάλτε μερικά κέρματα σε αυτό. Τώρα, σε κάθε κόκκινο φανάρι όταν σταματάτε το αυτοκίνητό σας, βάλτε το χέρι σας σε αυτό το ποτήρι. Κάθε μέρα, προσπαθήστε να αναγνωρίσετε την ονομαστική αξία των νομισμάτων χωρίς να τα κοιτάξετε.

Δείτε ακόμη 10 Ιδιοφυή Κόλπα για το Σώμα και το Μυαλό

Πειραματιστείτε με διαφορετικές τροφές.

© Depositphotos

Αν είστε από αυτούς που παραγγέλνουν πάντα το ίδιο πιάτο κάθε φορά που βγαίνετε για φαγητό, ήρθε η ώρα για αλλαγή. Υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. Η δοκιμή ενός νέου πιάτου θα ζητήσει από τον εγκέφαλό σας να μυρίσει το νέο φαγητό και να στείλει σήματα στη μύτη για να ενεργοποιήσει τους υποδοχείς του. Αυτή η νέα μυρωδιά θα δώσει επίσης στον εγκέφαλό σας νέες αισθήσεις και συναισθήματα. Μπορεί επίσης να συνδέσετε κάποιες μυρωδιές με ορισμένα πράγματα.

Όχι μόνο πρέπει να το δοκιμάσετε σε εστιατόρια, αλλά δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τα καθημερινά σας πιάτα και στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό καρύκευμα ή ένα νέο συστατικό σε ένα από τα αγαπημένα σας γεύματα.

Διαβάστε δυνατά.

© Depositphotos

Η φωναχτή ανάγνωση δεν είναι πάντα δυνατή. Αλλά όποτε είναι, πρέπει να το δοκιμάσετε. Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο για να ολοκληρωθεί η ανάγνωση, αλλά αξίζει τον κόπο. Σε μια από τις επιδείξεις απεικόνισης εγκεφάλου, 3 περιοχές του εγκεφάλου φωτίζονταν κάθε φορά που λέγονταν δυνατά λέξεις από ένα βιβλίο.

Η ακρόαση ηχητικών βιβλίων έχει το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλο. Διαβάζοντας δυνατά, έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε διάφορα κυκλώματα του εγκεφάλου μας ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιήστε μνημονικές τεχνικές.

© Depositphotos.com

Τι είναι μια μνημονική τεχνική; Είναι ένας δημιουργικός τρόπος να θυμάστε λίστες. Θυμάστε τη φράση για να μάθουμε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Μπορεί επίσης να βρείτε χρήσιμες μνημονικές τεχνικές σήμερα ως ενήλικες. Αυτή η μέθοδος ακονίζει τις βασικές περιοχές του εγκεφάλου σας και αυξάνει επίσης τη μνήμη σας.

Ταΐστε τον εγκέφαλό σας.

© Depositphotos

Λέγοντας «ταΐστε τον εγκέφαλό σας», εννοούμε την κατανάλωση τροφών που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια αξιοπρεπή ποσότητα βιταμινών και λιπών για να θρέψετε τον εγκέφαλό σας.

Τροφές που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη δύναμη του εγκεφάλου είναι τα καρύδια, το λάδι καρύδας, ο κουρκουμάς, τα βατόμουρα, τα αυγά, το μπρόκολο και το αβοκάντο.

Κοινωνικοποιηθείτε!

© Depositphotos

Βγείτε έξω, μιλήστε με ανθρώπους και βοηθήστε τον εγκέφαλό σας. Κάθε φορά που συζητάτε με ανθρώπους, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να ωθείται για να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες. Η αλληλεπίδραση με άτομα που δεν είναι σαν εσάς έχει ακόμη μεγαλύτερο όφελος, καθώς ο εγκέφαλος ετοιμάζεται να λάβει νέες ιδέες και σκέψεις μέσω αυτού. Εάν είστε κοινωνικά στερημένοι, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σας γνωστική ικανότητα.

Δείτε επίσης Αυτά τα 11 χόμπι «ακονίζουν» το μυαλό μας σύμφωνα με τους ειδικούς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς Καθαρίζω Κάστανα:Το Απόλυτο Κόλπο για να μένουν Ολόκληρα [Βίντεο]

Πώς Καθαρίζω Κάστανα:Το Απόλυτο Κόλπο για να μένουν Ολόκληρα [Βίντεο]

τάσεις διακόσμησης καθιστικού 2023,ξεπερασμένες τάσεις διακόσμησης καθιστικού,διακόσμηση καθιστικού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 6 Τάσεις Διακόσμησης Καθιστικού για το 2023 και 3 που θα Εξαφανιστούν